[24.03.2008., ponedjeljak 11:07]

VN Malezije

He, he, tipkam još jedan F1 tekst i mislim se da će sad moji čitatelji koji nisu fanovi tog sporta znati kako se ja osjećam svaki put kad dođem na blog sjajnog Linusa, a na njemu još jedan tekst o ubitačno dosadnom nogometu. :-))) Sorry društvo...




U jučer održanoj solidnoj, ali nikako ne i nezaboravnoj utrci za VN Malezije na Sepangu, mogli smo vidjeti oporavljeni Ferarri (nakon blamaže u Australiji), premoć genijalnog Kimmija nad momčadskim kolegom Massom (koji je vjerojatno uslijed nemoći u držanju tempa i frustracija uslijed iste, pogriješio i završio u pijesku), drugo mjesto na podiju rezervirano za zvijezdu u dolasku, hvaljenog Poljaka Roberta Kubicu, a treće za "drugog" McLarenovca Heikkia Kovalainena. Osim toga, već poslije treninga na koima je Heikki po prvi puta (jer ovo im je tek druga utrka u istom timu) bio brži od Levisa Hamiltona, moglo se vidjeti ljuto Hamiltonovo lice i nespremnost za razgovor s novinarima. Znači li to da će, ukoliko se ispostavi da bi Heikki mogao postati ravnopravan suparnik Hamiltonu, Hamilton biti iznenađen, razočaran i ljut kao što je to zbog njega lani bio Alonso? Vidjet ćemo...

Što se tiče samog Alonsa, možda je njegova grčevita borba tijekom cijele utrke s osvojenim jednim bodom za osmo mjesto najbolje pokazala u kakvom je stanju njegova momčad. Na četvrto mjesto je na opće iznenađenje zasjeo Jarno Trulli u neviđeno konkurentnoj Toyoti i time, nadam se, nagovijestio gustu borbu između momčadi gornjeg srednjeg doma. Hamilton je bio peti, iako je za njegov plasman iza Toyote vjerojatno kriva pogreška u boksu zbog koje je ostao zaglavljen nekih 10-ak sekundi previše. No svejedno i da te greške nije bilo, niti blizu Ferarriju nije mogao. Eventualno bržem BMW-u, a i to je upitno s obzirom na iskazanu sjajnu formu mladog Poljaka. Jučer je sporiji BMW bio onaj kojim je pilotirao Nick Heidfeld i koji je s tri osvojena boda na kraju završio iza Hamiltona, a ispred ratobornog i brzog Marka Webbera u Red Bullu. Potonji je do zadnjeg zavoja grčevito branio i obranio svoje sedmo mjesto od dvostrukog svjetskog prvaka i dobrog prijatelja Fernanda Alonsa.

Za kraj valja možda samo naglasiti da je incident na treningu, uslijed kojeg su oba vozača McLarena kažnjena sa pomakom za 5 startnih mjesta zbog ugrožavanja brzog kruga i osobne sigurnosti Alonsa i Heidfelda, doveo do trenutne intervencije u pravila kvalifikacija prema kojima će sada vozači nakon brzog kruga imati ograničeno vrijeme za povratak u boks. Time će se pokušati spriječiti da jedni vozači svom snagom jure kvalifikacijsku poziciju, a drugi krstare stazom pri 80-ak km/h štedeći gorivo.

Tako je to bilo. Nastavak nas očekuje za dva tjedna u Bahreinu.


Komentari (7) - Isprintaj - #

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Ostavite svaku nadu vi koji dolazite tražeći nešto pametno.
marvinovekronike(at)gmail(dot)com
Čovjek i magarac su pametniji od samog magarca.
(profa s treće godine)



Tekstovi na Bestseleru



























Rečeno mi je da mi banneri i nisu baš neka umjetnička djela. Znam, ali nije ni blog pa ga svejedno pišem. Jer mi je gušt. :-)