[25.07.2007., srijeda 17:57]

Tehnički pregled, nova sezona

Nakon prošlogodišnjih višednevnih frustracija s tehničkim pregledom (za zaboravne), mislio sam ove godine proć jednostavnije. Naime, plin je već ispitan i s time nema više komplikacija treba samo doći tamo, dečki mi pregledaju auto i ustanove da je ispravan i odoh doma. Štoviše, cijela stvar je jednostavnija nego inače jer vozila s plinskom instalacijom ne idu na eko test (jer je plin toliko čišći od benzina da bi svaki takav auto test prošao, pa ih i zakonski oslobodili) koji je najveći strah većine ljudi koji su se uputili na tehnički.

I sad, obećavam neću dugo jer koga zanimaju duga objašnjavanja frustracija može pročitati gore linkani tekst ili pak upravo izdan Jezdimirov «porezni post», dođem ja na tehnički (nije bitno koji), a ono nigdje nikoga. Ispred mene jedan auto i jedan kombi. A na tehničkom tri lika koji provode pregled i dvije žene koje rješavaju papirologiju. Žena se neću uopće doticati, ali recimo da su upravo onakve kakve možete naći na većini šaltera policije, porezne uprave, socijalnog...

Nakon 15 minutnog čekanja (što i nije malo jer sam bio drugi na redu, ali dobro) službenica mi je dala papire i rekla da se javim dečkima. Ja se kulturno javim i lik mi kaže da stanem u red i sačekam. Jedan od njih provjerava prastari kombi nekih 5 minuta, a ostala dvojica se muvaju naokolo. Potom jedno 15 minuta nitko niš' ne provjerava. Potom drugi provjerava auto ispred mene (prastari golf koji je za vrijeme rada u leru ispustio jedno 1,5 dcl ulja na pločice stanice) jedno 10 minuta. Potom i golf ode, a ja sam tamo čekam još jedno 15 minuta, a likovi što pregledavaju auto mi svako malo kažu, evo sad ćemo. Niš' ne rade, bar ne sva trojica, i to je jasno jer je sve ostakljeno i kad bi i u uredu nešto radili, primijetio bih. Znam da u autu nemam kutiju za prvu pomoć po famoznoj normi 1112 nego običnu prvu pomoć pa šutim i ne bunim se da me ne bi zajebavali bez veze.

Nakon nešto više od 45 minuta ot kad sam stao u red, prilazi mi treći od slavne trojice i upita imam li plin i koliko imam kilometara. Odgovorim mu «da» i «51000», na što mi on uzme dokumente, ode u ured, ispuni da sam zadovoljio, vrati mi ih i pošalje me kod službenice da zaključi stvar (ako netko nije shvatio, nije mi pregledao auto – doduše, ja znam da je ispravan, ali kako on zna?).

Dok mi ona brzinom rasta hrasta kitnjaka ispisuje račun i pečatira prometnu knjižicu, priđe mi prvi od trojice i upita me ključeve auta. Mislio sam da mu smeta jer je na ulazu u raku pa će ga maknut u kraj. Kad ono, vidim lika kako na mjestu dodaje gas. Pogledao sam malo bolje i skužio da provodi eko test. Zašto bi netko provodio eko test na vozilu kod kojeg: 1. to zakonski nije potrebno, a nije potrebno jer 2. ima plin pa nema šanse da padne na testu, a uz to je 3. njegov kolega upravo napisao da je auto pregledan i ispravan? Možda zato da bi mogao te sjajne rezultate eko testa mogao dati nekom' kome auto ne zadovoljava?! :-)))

Kad mi je vratio ključeve upitah ga: «I, je li prošao?» Nasmijao se, vjerojatno svjestan da sam ga skužio i rekao sa smiješkom: «Čist je ko suza». Eh, Hrvatska.


Komentari (11) - Isprintaj - #

[18.07.2007., srijeda 18:00]

Mildreds na Gradini

Drago društvo (barem vi koji ste uz kompjutere umjesto da udišete miris mora ispod bora), sutra (u četvrtak 19.07.2007.) u 21:30 na Trsatskoj gradini nastupa hrvatsko-slovenska glazbena poslastica Mildreds. O njima sam već pisao na ovom sajtu pa neću previše duljiti. Uglavnom, karta je 40 kn za većinu mjesta (ima i karata za 60), a mjesta ima još dosta. Ako možete, dođite, to se ne propušta.


NAPOMENA

Konzumiranje glazbe koju stvara grupa Mildreds trenutno dovodi do razvoja ovisnosti. Toj opasnosti su posebno izloženi oni koju glazbu konzumiraju u živo. Posljedice ovisnosti se očituju kroz hodočašćenje na sve njihove nastupe u krugu od sat vremena vožnje. Nadalje, postoji opasnost od umiranja cd playera zaražene osobe i to od dosade zbog reprodukcije stalno jednog te istog cd-a.



UPDATE

Evo utisaka s koncerta za sve one nesretnike koji su ga propustili. Inače, pogledaje prvu rečenicu teksta, draga i ja smo pukli od smijeha kad ju je bubnjar izgovorio jer nam je odmah bilo jasno da se referira na moj stari tekst koji je linkan na vrhu ovog posta (Nives, izvjestiteljica sa sajta izlasci.net, nam je to kasnije i potvrdila jer je ona svojedobno Kruni poslala link na njega).

Komentari (5) - Isprintaj - #

[17.07.2007., utorak 10:20]

Pet albuma za ponijeti na svemirko putovanje

Lani smo apsorbirali 5 filmova, a neki dan mi je palo na pamet da bi bilo iznimno izazovno pokušati izabrati 5 (samo 5! 10 je duplo lakše!) glazbeniih albuma za ponijeti na svemirsko putovanje. Dakle, ne nužno 5 najboljih albuma, već 5 albuma koji su nam toliko dobri da ih možemo slušati, slušati, slušati...

Evo mog popisa:
- Aresen Dedić: Čovjek kao ja
- Massive Attack: Mezzanine
- TBF: Ping-pong (umjetnost zdravog đira)
- Metallica: S and M
- David Bowie: Changesbowie



Komentari (0) - Isprintaj - #

[10.07.2007., utorak 14:55]

Is There Anybody Out There?

Imam najmanje dva razloga zašto me nema u zadnje vrijeme.
Kao prvo, u trenutno sam u «pustite me na miru» fazi. Nekako sam asocijalan i skroz mi paše rad, samoća i gledanje repriza OZ-a (rispekt HTV-u za to). Naravno, to se prelijeva i na blog iako ne bih rekao da je razlog mog posrtanja u blogerskim aktivnostima samo u tome. Naime, kad bi se radilo samo o meni, vjerojatno bih mislio da je tako, ali kako vidim, (skoro) svi blogeri koje znam duže nekako hiberniraju. Bit će da nam je u blogerskom životu krivulja životnog ciklusa u fazi opadanja.

Drugi razlog je to da sam već neko vrijeme prezaposlen na jednom projektu. Uz svoje redovne poslove, sada još barem nekoliko dodatnih sati dnevno trošim na njega. Nadalje, to će mi biti plaćeno malo ili niš. Ali moram reći da me taj rad iznimno veseli. Naime, već sam pomalo zaboravio kako je gušt radit poslove kojima se brzo vide rezultati. U mom redovnom poslu feed-back dolazi s odgodom, a ponekad ni ne dolazi. A to me podsjeća na priznanje jednog blogerskog prijatelja da je izgubio dosta zubi zbog problema sa samodisciplinom u pogledu održavanja oralne higijene. Jer, rezultati pranja zubiju se ne vide odmah (osim mirisa). Štoviše ne vide se nikad. Eventualno se vide rezultati nepranja i to kroz duže vrijeme. Sve u svemu, projekt traje do kraja tjedna, ali mislim da ću ga se dohvatiti i u sljedećem ciklusu.

Toliko za sada.


Komentari (2) - Isprintaj - #

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Ostavite svaku nadu vi koji dolazite tražeći nešto pametno.
marvinovekronike(at)gmail(dot)com
Čovjek i magarac su pametniji od samog magarca.
(profa s treće godine)



Tekstovi na Bestseleru



























Rečeno mi je da mi banneri i nisu baš neka umjetnička djela. Znam, ali nije ni blog pa ga svejedno pišem. Jer mi je gušt. :-)