*Miss MB*

26.09.2015., subota

Belgija me ostavila bez daha - obavezno ju trebam opet posjetiti

Antwerpen belgijskih dijamant, BRUGGE „sjeverna Venecija“, Brussels poslovni grad


Posjet Belgiji je nešto što nećete moći zaboraviti. Zahvaljujući Rotary Clubu e provela sam nezaboravne dane u Belgiji.Posjetili smo Antwerpen, BRUGGE, Brussels. Iako sam za vrijeme putovanja ozlijedila nogu, ni to me nije spriječilo da uživam u čarima ta tri grada. Sa svojom grupom sam obilazila gradove i kulturne znamenitosti.



Antwerpen je belgijski dijamant. Nažalost dijamante nisam mogla kupiti, ali jednostavno vas ostave bez daha.Sigurna sam da bi to bio najbolji suvenir mojim prijateljicama. U ulici gdje žive Židovi svi izrađuju dijamante koje bi svaka žena voljela imati. Ulice imaju po nekoliko tisuća kamera ( od onih vidljivih, do skrivenih) . Sam vodič nam je rekao da je ovo najopasnija ulica , jer dolazi do mnogih sukoba zbog krađe dijamanata.
Nije samo Antwerpen poznat po dijamantima, već „gori“ od mode. Najpoznatija shopping ulica je Meir. Volite li modu i želite li nadopuniti ormar , onda trebate posjetiti Meir.




Dok hodate ulicom vdjeti ćete s jedne i druge strane velike izloge s Antwerpen je belgijski dijamant. Nažalost dijamante nisam mogla kupiti, ali jednostavno vas ostave bez daha.Sigurna sam da bi to bio najbolji suvenir mojim prijateljicama. U ulici gdje žive Židovi svi izrađuju dijamante koje bi svaka žena voljela imati. Ulice imaju po nekoliko tisuća kamera ( od onih vidljivih, do skrivenih) . Sam vodič nam je rekao da je ovo najopasnija ulica , jer dolazi do mnogih sukoba zbog krađe dijamanata.
Sigurna sam kad krenete kupovati, da neće moći odoljeti. Ali nakon dobrog shoppinga treba se počastiti vaflima , koje možete vidjeti na svakome kantunu. Vafli su u ponudi od 2eura pa nadalje. Imate u ponudi od slatkih do slanih, također vrijedi i za ljubitelje čokolade. Čokoladu i čokolatine imate u ponudi na svakom koraku. Belgijsku čokoladu kad probate pojesti ćete je u roku sekunde. Toliko je primaljivog okusa.

Sami centar ima prekrasne arhitekture iz 16. i 17.stoljeća. Središnji trg vas očara s fontanom i građevinama. Odmah se nalazi ispred gradske vijećnice. Tako smo imali i priliku je posjetiti, ali nažalost gradonačelnik Patrick Jansseni nas nije mogao pozdraviti jer je bio odsutan iz ureda.





Za ljubitelje pomorstva je idealna muzej RED STAR LINE. Ipak je Antwerpen poznata luka ,a muzej je dobio ime po oceanskoj putničkoj liniji.







BRUGGE je mali lijepi grad na sjeverozapadu. Najčešće ga zovu „ Venecijom sjevera“.Povijesni dio grada zaštićen je UNESCO-m.Nekada je bio ekonomskog značaja, a danas je stvoren za šetanje uskim
srednjovjekovnim ulicama i vožnjom čamcem po kanalu.



Mnogo toga se može posjetiti poput : Church of our lady, Baziliku svete krvi, tradicionalnu obiteljsku pivovaru, muzej Salvadora Dalia.





Za razliku od ova dva grada Brussels je više poslovni grad. Ipak je on centar politike. Arhitektura grada je raznovrsna i proteže se kroz dio od srednjovjekovne „Grad Place“ do zgrada Eu institucija. S vodičem smo obilazili sve s biciklom, jer trebalo bi vam više dana da razgledavate pješke.


-zajednička slikica


Nažalost nismo svi bili u dobroj formi, jer Brussels zahtjeva vožnju bicikle i uzbrdo i nizbrdo. Ali je bilo jako zabavno.


-mali odmor od vožnje


-slikica s mojom Dijanom


- i slikica ispred atoma sa štakicama

U slobodno vrijeme smo imali izlaske po restoranima i kafićima. Pivo je bilo piće koje je svatko imao vani za svojim stolom. Iako nisam ljubiteljica piva, ali imalo ih je raznih okusa kao na primjer od trešnje i nije bilo loše. Dok se ostatak držao baš pravog piva. Naši domaćini su nam priređivali sjajne večere. Dagnje ili mušule su bile predjelo koje smo stalno jeli. Isto tako smo se okušali u kulinarskih sposobnostima i kuhali s kuharskim majstorima iz Antwerpena. Pripremali smo belgijske specijalitete,a jedno od tih je bilo očišćenu rajčicu napuniti kozicama u umaku.


-spremni za kuhanje


-prava kuharica



Restorani su skupi, opet ovisi želite li večerati u centru ili izvan njega.
Šetajući se centrom ugledala sam restoran MOSTAR i povikala ČEVAPI .
Naravno, moja grupa je izrazila želju da tu ručamo.
Ako ikad poželite posjetiti Belgiju, nadam se da ćete se lijepo provesti. Sigurna sam da će svatko od vas pronaći nešto za sebe poput shoppinga, dijamanta, vafla ili kulturnih znamenitosti. A to vam garantiram.

Zavrite u ostatak slika :


-Antwerpen ( kod gradonačelnika)


- ekipica s kuharom


-vožnja biciklama po Antwerpenu ( ali vrijeme je za poziranje)


-večera ( bili smo na predstavljanju /upoznavanju/


- upoznavanje/ predstavljanje (dizajnerica haljine : Sita Ahmić koja se pobrinula da zablistam na večeri pratite je na instagramu i fejsu i vi zablistajte poput mene )


-šetale smo Antwerpenom , malo se izgubile i odlučile se slikati ;)

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2015 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Studeni 2015 (1)
Rujan 2015 (1)
Ožujak 2015 (4)
Siječanj 2015 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

~ Blog :