*Miss MB*

28.01.2015., srijeda

Daria Hrnić - make up artist :)

Volite li se šminkati ? Potrebam Vam je savjet oko šminke? Ne znate se šminkati , a željeli bi biti lijepo našminkati ? Ili jednostavno nemate vremena ?


Zato Vam danas predstavljam DARIU HRNIĆ iz Dubrovnika.
Po struci je frizerka, ali je još i make up artis.
Sigurna sam da Vam ona može svojim korisnim savjetima pomoći , a usput Vas lijepo i našminkati jer kako i sama kaže ona je tu da ispuni sve Vaše želje.


(na fotografiji Daria Hrnić)

1.Kako si se odlučila baviti šminkanjem?
Od malih nogu sam mami uzimala ruževe i šminkala se.
Počela sam sa sređivanjem prijateljica za izlaske, svadbe i maturalne, a inače sam po struci frizerka, tako da je zvanje make up artista u mojoj radnoj knjižici bilo neizbježno.

2.Gdje si naučila šminkati?
Do prije nekih mjesec i pol sam bila samouka, upijala sam razne savjete s YouTube-a, a na nagovor prijateljice koja je također make up artist, odlučila sam završiti školu šminkanja kod našeg najpoznatijeg make up artista Saše Jokovića, koji ne samo da je izvrstan i strpljiv edukator nego i divna osoba.

3. Koliko je dugo trajala škola Saše Jokovića?
S obzirom na to da sam već imala dobru podlogu što se znanja tiče, odlučili smo odraditi dva dana u kompletu. Naravno, imala sam modele.



4. Koju šminku koristiš za šminkanje klijentica?
Pretežno koristim Chanel, Diego della Palma, Sisley, Shiseido i Artdeco, ali u mom make up kuferu se stvarno može naći svašta, volim isprobavati nove stvari pa se sada kroz neki kratki period spremam poći u Zagreb do novootvorenog MACA.

5.Jesu li zahtjevne klijentice?
Ne mogu reći da su zahtjevne. One su tu da izraze svoje želje, a ja sam tu da im te iste želje i ostvarim.

6. Koliko dugo treba za šminkanje jedne klijentice?
Za jedan dnevni make up mi je otprilike potrebno pola sata,a što zahtjevnost i količina šminke rastu, raste i vrijeme potrebno za šminkanje.





7.Što bi trebale istaknuti mlade cure, a što starije gospođe kod šminkanja?
Mladim curama obično preporučujem što manje šminke, osobno preferiram "glow look ",što znači da je koža sjajna i prirodna, oči minimalno naglašene, a usne u nekoj od nude nijansi.
Starijim gospođama uvijek preporučujem naglašavanje usana i korištenje mat sjenila na očima jer zbog starenja kapak gubi elastičnost i pada.



8.Možete li ukratko opisati večernju i dnevnu šminku?
Dnevni make up bi trebao biti jednostavan , a to bi se sastojalo od: bb krema, rumenilo, maskara, sjajilo ili ruž te oči lagano naglašene tušem. Za večernji make up je drugačije. On ipak traži bolju podlogu i više šminke. U zadnje vrijeme je populariziran crease cut koji je odlična alternativa smokey eyesu, također se u večernjem make up-u koriste i šljokice, umjetne trepavice i sve ono što je za dan previše.



9.Kako Vam se nove buduće klijentice mogu javiti?
Imam stranicu na Facebooku https://www.facebook.com/pages/Make-up-by-Daria/1525858601020007?fref=nf&pnref=story naravno na broj mobitela 091/ 9458-768 ili na e-mail dariahrnic@gmail.com.

10.S kojom šminkom najviše volite šminkat ?
Osobno preferiram Chanel i Shiseido. Chanel ima savršene pudere i ruževe koji su postojani tijekom cijelog dana.

11. Imate li savjete za cure kako da koriste šminku i kako da se sam kod kuće šminkaju ?
Curama uvijek govorim da nije važno koje marke je šminka, jer najskuplje nije nužno i najbolje. Važno je da šminka na vašem licu odgovara. Također, naglašavam da puno šminke izgleda dobro samo na slikama, pa pretjerivanje u make up-u nije poželjno. Za sve one koje imaju Instagram preporučujem da prate curu kojoj je ime Huda beauty. Ona daje odlične savjete i postavlja tutorijale.

12. S čime je najbolje ukloniti šminku ?
Za uklanjanje šminke sa lica preporučujem micelarnu vodu od Biotherma, iako možete u dm-u naći neku povoljniju. I barem jednom tjedno koristite masku za lice i piling.

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.01.2015., utorak

~ Intervju s dubrovačkom dizajnericom SITOM AHMIĆ ~

Sita Ahmić je dubrovačka dizajnerica koja kreira pod brendom „DESIGN SITA A „ . Zbog svojih kreacija pokazala je da je voli dosta ženske populacije. Kako i sama kaže njene kreacije su ne samo i ženstvene već savršeno pristaju uz tijelo svake žene, jer bitno je istaknuti žensku liniju tijela i osjećati se ugodno ono što se odjene.


(na fotografiji Sita Ahmić )

Kako ste odlučili postati dizajnerica?

Odlučila sam sasvim slučajno. Uvijek sam bila u potrazi za nekim drugačijim haljinama koje jednostavno nije bilo u ponudi za kupiti.Nakon što sam odjenula na sebe svoje prve kreacije žene su me počele ispitivati gdje sam kupila i kako one mogu doći do takve odjeće. Tada sam shvatila da ustvari imam talent , te sam se odlučila na taj korak sasvim slučajno. Nakon tri godine rada pokazao se kao odličan pothvat. Ispunjena sam ovim poslom i presretna što radim ono što mi je zaista u srcu.

Otkud se pojavila ljubav prema dizajnu odjeće i modi?

Ta ljubav je u meni otkad znam za sebe samo što sam dugo to potiskivala i godinama sam skupljala snagu , te odlučila pokazati javno. Kroz modu iskazujem svoje životne trenutke, osjećaje i ljubav.

Kako možete opisati svoje kreacije?

Svoje kreacije mogu opisati tako što su veoma ženstvene, naglašavaju žensku ljepotu i daju ženi dozu posebnosti koju nosi u sebi. Iskazuju svoj seksipil na veoma pristojan način. Želim da se osjećaju ugodno ono što nose.


Koja Vam je najdraža kolekcija ili kreacija?

Svaka moja kolekcija i kreacija su mi najdraže. Iz dana u dan mijenja mi se komad koji je najdraži, a to sve ovisi o mom raspoloženju.

Koja su zaštitna lica Vaših kolekcija?

Zaštitna lica su do sada sarajevska manekenka Jasmina Gutošić i najseksipilnija Hrvatica Nikolina Miletić.



(na fotografiji Nikolina Miletić)


(na fotografiji Jasmina Gutošić)

Gdje ste do sada imali revije ?

Revije su počele u Dubrovniku od humanitarnih i do samostalnih. Također sam održala i u Sarajevu i u Zagrebu . Generalni sam dizajner BIH izbora za Miss, tako da sam i tamo sudjelovala. Skoro nema događaja na koji nisam bila pozvana na sudjelovanje,ali nažalost ne može se na sve stići.


(na fotografiji MISS EARTH BIH)


(na fotografiji manekenke na plaži Copacaba beach - Dubrovnik)


Planirate li suradnju izvan Hrvatske i gdje?

Da, planiram suradnju izvan Hrvatske. Surađujem s BIH, a planiram se proširiti i na Njemačko tržište gdje će se pojaviti moj brend. Nakon toga nadam se da ću krenuti još dalje.

Tko od poznatih osoba nosi Vaše kreacije?

Jako puno poznatih nosi moje kreacije, a trenutno je u izradi zaista posebna haljina za poznatu hrvatsku zvijezdu. Ne bih još otkrivala njezino ime, ali ubrzo ćete sve saznati.

Je li radite na novoj kolekcija proljeće/ljeto 2015. ?

Kolekcija se upravo priprema, a moje ideje me iz dana u dan ostavljaju bez daha. Ime nove kolekcije je JUST MY.Jako sam uzbuđena, jer nakon pauze koja nam je svima bila potrebna nastavljamo s radom , te se nadam da ćemo vas ostaviti bez daha. Ova kolekcija će biti poprilično šarolika.

Je li u planu uskoro nova revija ?

Da, uskoro će biti revija i u Zagrebu i u Beogradu.

Koje su po Vama IN boje za proljeće/ljeto 2015.?

Pa po meni su svi tonovi ljubičaste, tirkizne, žute i bijele.

Dizajnirate li odjeću samo za žene ili za djecu i muškarce?

Počela sam samo sa ženama, ali sada radim odjeću i za muškarce u čemu jako uživam. Mislim da će i djeca doći na red, konkretno za sad napravim ali u manjim količinama.

Kakve boje prevladavaju kod Vaših dizajnova?

Većinom boja šampanjca, bijela, plava, ljubičasta, crna, ali sada ću ubaciti i jedno malo jače šarenilo. Trenutno sam inspirirana.

Kako se po Vašem mišljenju oblače Hrvatice?

Ima par modnih blogerica u Hrvatskoj koje zaista znaju dobro izabrati garderobu, te daju inpsiraciju.

Imate li kakvog modnog dizajnera s kojim bi voljeli surađivati?

U Hrvatskoj ne mogu istaknuti nikoga određenog, ali imam želju za suradnju s poznatim svjetskim dizajnerima. Tako bih izdvojila Balmaina i Toma Forda. Po meni su oni broj jedan.

Tko Vam je najveća podrška u poslu?

Najveća podrška mi je obitelj. Motivaciju mi daju moja predivna djeca, jer sve što radim radim za njihovo bolje sutra.



* Zahvaljujemo se dizajnerici Siti Ahmić i želimo joj još mnogo lijepih kreacija i revija :)
Također posjetite facebook stranicu DESIGN SITA A. i pronađite kreaciju za sebe *

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2015 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Studeni 2015 (1)
Rujan 2015 (1)
Ožujak 2015 (4)
Siječanj 2015 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

~ Blog :