opis bloga
Često je dovoljno dobro se zabavljati.
To činimo.

MINUS & PLUS kOlektiv prOudly presents:
''Oni su meni dragi, uvijek su veseli, bez obzira šta se događa, oni su uvijek veseli i spremni za zezanje, za pjesmu.'' Kemal Monteno

--------------------------
slobodnifilozofski.com

-------------------------

Ljač
znan i kao Ljačimir Ljačimirovič, pješadijska divizija 666. šta još reći o njemu. nitko ne zna gdje bijaše 45 (to smo u međuvremenu vidjeli), a zatim su uslijedile i 56, 63, 67, 75, i godine se nizaju. pluseve ostvaruje jednostavnim bivanjem. tajno oružje: jednostavno ljač! (plus hrpa cigara, maskirne boje na licu, skakanje po tramvaju, razbijanje izloga, posjećivanje domjenaka, itd.)

Ogipirogi
slavonac čiji je djed počesto znao reći "trešanja i kobasica nikad dosta"-izreku koju ogipirogi nikad nije zaboravio i koja ga je vodila čitavog života. strastveni navijač milana i rusofil-osobine svojedobno spojene u obožavanju precijenjenog igrača po imenu ševčenko. sjajne atletske predispozicije omogućavaju mu da lakoćom predribla i najjače zagrebačke halfove poput ćuskije. širokom slavenskom dušom osvojio je srca mnogih kolega i kolegica. Megnutov best frend. nikad nije naučio peći burek... Tajno oružje - psihopatski pogled. Voli se skidati gol i drhtati. Seckaroš. Kuhar u potenciji

Dudov Svilac
ima dva otvora na glavi iz kojih ispušta filamentne niti obljepljene sericinom, hrani se bijelim dudom kojeg jede 24 h dnevno. ukoliko se želi dobiti filamentna nit najbolje kvalitete, prekida se razvoj sviloprelje-usmrćivanje, koje se provodi pomoću co2 ili zamrzavanjem. u suprotnom, iz začahurene gusjenice razvija se moljac/leptir. Tajno oružje: slatkoća poput kremšnite. Redovito pobjeđuje u riziku.

Axa
ne samo da je srbin nego je k tome i iz srbije. voli plesati bez majice i udomljavati Hrvate željne partaja i svakovrsnog remetluka. menažder u poeziji, nosio kamenje sa sizifom, slavenska duša natopljena sevdahom, ljudina. jednom riječi: Meštar!
tajno oružje: mornarska majica i širok osmeh

Ćuskija
Čovjek kojeg mnogi navode kao 'mudrog' iako nikom nije jasno što to znači. Velikog srca i ogromnog znanja glupih, nepotrebnih i zabavnih podataka. Žene smatraju da je bogomdan, ali njega to zasad ne jebe. Tajno oružje - pristup nuklearnom otpadu i depresivnim pastrvama. Uz sve to, jedan od posljednjih revolucionara.

Flego je prljavi pozitivist. Umjetnik. A ni filozofija mu nije strana. Voli postmodernizam, a postmodernizam ne voli njega. Nije prvi čovjek sa objavljenom knjigom u kolektivu. Vješto citira Krležu (ponekad, doduše).
Tajno oružje: emo perika

Buljofor Sunovrat
boem našeg kućanstva. voli matematiku, ali to vješto krije. često govori "bok" u više navrata u jednom nizu. preferira alkohol. čakovečka škola! ima puno tajni, a već godinama dokazuje da će 10 ispita na PMF-u biti pljuga položiti... Radi na povezivanju lokalnih zajednica te je spremno je prihvatio način otkrivanja dupeta varaždinske škole zbog čeg dobiva novo ime guzomlat!!! Tajno oružje: dobra karma zasluzena proslim zivotom. Od milja ga zovemo Bulj!

Kocka
Uz radost i razonodu ova vladarica stenjevačke republike osvaja plus do plusa. Voli propitivat autoritet: državni? školski? vjerski? autoritet rekoh. Ne libi se osvojiti plus ni uz klasičan ples s hlačama do gležnjeva. Hlačama? Pije s dečkima, a cure su joj najdraže. Voli klitoris i klitoris voli nju. Tajno oružje: tenisice za ping pong i dugi prstići.

Doktor
Doktor zna, to je ustanovljeno još davno. Tajno oružje - 4,80 na medicini. A da nije ostalo samo na tome, dokazuje i postdiplomski gdje se ispiti kod profesora polažu sa viskijem i rakijom u ruci. Uvijek spreman na zabavu i u najdaljim krajevima svijeta nosi stijeg minusa i plusa, a u drugoj bocu viskija za prijatelje.
Tajno oružje: Nije li očito? VISKI, uvijek i svugdje!

Cane
Čovjek koji se vratio. Čika Cane voli prijatelje odvest u Piranju i voli se dobro sredit. Tajno oružje - dedin ormar
Cane o Canetu: "Zalomi mi se tu i tamo bod, al kad ga nestane onda slijedi dupli minus do boli. Pokusavam nadoknaditi cugom i drogama."
Tajno oružje - Santa Barbara, tromjesečni intervali i još mnogo, mnogo toga (Pa daj cane ima 2 tajna oružja - smrdi na podvalu)

Maligan
Ta duša od insana plave kose i snažne ruke diže 60 na benču. U društvu glasna, vrlo često povede ozbiljne diskusije o ekonomskoj globalnoj situaciji ili pak sevdah. Predsjednica. Megnutova najbolja frendica. Može popit, nestrpljiva kod unosa opijata. Inače neodlučna. Otišla je. Ali se i vraća. Vraća se odlučna.
Tajno oružje - non-stop širom otvorena usta narodnih mudrosti, izreka, poštapalica i inog narodnog.

Diddy
Diddy je više od čovjeka. On je čovjek i po. Voli pjevati iako ima najstrašniji glas i najmanje sluha u Zagrebu. Vozi bicikl s radošću. Postao je tolerantan, iako mu ljigavi cinizam nije stran. Megnutov novi najbolji prijatelj. Tajno oružje - brzi hod.

Cice Minus
Cice ne postoje, ali zna plesati kao gay. Polka je način kojim se može prevazići realnost kao takva. Pjesnikinja, fotografkinja i dobavljačica medice. Tajno oružje: Znanje o kolektivnim spolnim organima.

Brek
Brek je dobio ime po istoimenoj sekciji minusiplus kolektiva, zaduženoj za aspekte uživanja u glazbi lokalnih zajednica. Više informacija potražiti na www.brek.tk . Brek nerijetko članove časti vinom i rakijom neviđene kvalitete. Tajno oružje - 2 traktora

Oksimoron
Znan i kao Lord. Kao Lord, ponavljam. Animator svakog dobrog giga. Pleše rukama raširenim u ravnini ramena - helikopter. Jedan je od malobrojnih za kojim se osjeti da fali kad ga nema vani. Voli Antenat, voli Maligan, voli Petra, voli prijatelje i pse. Neuredno jede. Videoaktivist. Tajno oružje: Sokal.

Hanajušić!
Ova hodajuća enciklopedija filma, u maniri prave mipovke, pleše razuzdano i učestalo. Iako dopadna i trijezna, pijanost joj samo dodaje na šarmu. Voli pijavice, svoje prijatelje, no niti ne voliti nekoga nije joj strano. Tajno oružje: zavidan volumen usne šupljine i genijalan nadimak.

Domagoj
Domagoj je anarhist i temelj hrvatskog civilnog društva. Domagoj voli alternativke s dredovima, skvotove i pank. Sjajan izvođač pjesme Mirka Cetinskog "Kupil san ti prstenac". Prepoznatljiv po svojim metodološkim osvrtima i dovođenjem minus i plus diskursa na pravi kurs.

Pijavica a.k.a. Mjao
Mjaoist. Dokazani. Piše pjesme, iznad svega voli pank, osvajaja pluseve, puno putuje. Tulumariti voli i puno toga zna. Tajno oružje: ljubav prema životinjama i pop izričaju.

Mitija Miš
Jedini sasvim i dokraja animalni subjekt u kolektivu, iako mnogi njegovi članovi tomu teže. Njegova ga posvemašnja anorganskost uopće ne opterećuje, štoviše, on se prema njoj odnosi na jedini pravi način: opušteno. Voli partijati, loviti predmete po klizavom podu, kupati se u Rječini te zavirivati u tuđe tanjure i čaše. Voli sve mipovce, iako, razumije se, posebnu naklonost pokazuje prema svom dreseru, koji ga svijetom nosi u džepu. Tendira tome da postane kolektivni Mannequin piss – već ima tuljac-kapicu za parti prilike, na putu je gusarski povez 'za po doma', a po želji ga u neku od uniformi, oprava ili narodnih nošnji možete obući i vi!
Tajno oružje: kad vidi klavirske tipke postaje zvir

Puškar
iako ignorira kolektiv, bar u vidu komentara, pomoću dobrih veza si je priskrbila mjesto među velikima. voli francuski, postmoderniste, diddyja i ponekad maligana

Richy
drug Richy je naš pridruženi član, ili kao što reče jedan veliki mislioc zvan megnut (usp. Minus & Plus, 2006, 18. 6. 13:55), bio je malo s nama ali nam je pokazao koja je prava bit minus & plus filozofije. plusevi poput bundeva u ranu zoru za salto prije ltj-bukema, kao i onaj prije rastanka, za prijateljstvo, prekrasnu vožnju limuzinom, and last but not least, njegovo tajno oružje: "jedino u što još vjerujem jest ljubav"

Meganut Boba-Đoser
Đoser je plus. Ne sjećam se kad je zadnji put osvojio minus. Đoser je novo ime čovjeka-plusa. Tajno oružje: seksipil. Iz nekog razloga više se uopće ne pojavljuje ovdje.

Valens a.k.a. Vaki
Čovjek poznat kao plus na dve noge. Borio se za bbb, sex manjine i sociologiju. Neviđenu energiju i apolonsku ljepotu naslijedio od oca harmonikaša. Majstor air guitar. Među mladim Amerikankama ima status božanstva o kojem ispredaju legende. No, sve je istina.
Tajno oružje: sex guru

Calgon
Pluseve osvaja dovođenjem roditelja na tulume. Inaugurirala i usavršila tu metodu. Vozi u pijanom i napušenom stanju i uvijek ima pun frižider. Kuhanje i darivanje prijatelja također joj nije strano.
Tajno oružje: 2 poršea i bemve

Gazda Janez
Iako porijeklom iz Međimurja, ovaj član vrsni je poznavatelj opusa doktora Mate Miše Kovača. Posebno cijeni "Dancing Queen" i pornjavu te je temeljiti kolekcionar filmova erotsko-vulgarne tematike. Ukoliko želite pogledati sve epizode "Seinfelda" javite mu se da vam ih sprži. Gazda Janez, znan i kao Deda, omiljen je u društvu zbog svoje marljivosti i sklonosti opijatima.

Knider Jaje
Jajetu vršci prstiju mirišu na čokoladu i majčino mlijeko, usne su mu zrele višnje, a jedno oko vazda mokro. Nastao je tako što mu se mama američko jaje zaljubila u šarmantnog dizajnera vizuala iz Samobora. Kada sluša hip hop note zaklopi oči i zaneseno prozbori: "Kako ja jebeno volim ovu muziku!" Eto zašto je čokolada, igračka i iznanađenje! Tajno oružje: gej radar

Meco
Niste znali kud još sa štoprlekom osim u usta? Meco ima riješenje za sve vaše dileme. Anegdota, vic, mit, zagonetka, mozgalica, gig, mima, grim za svako vaše raspoloženje. Autor mnogih u društvu prihvaćenih igara, kao što su Žitna polja, Fanta, JEGER ili, sigurno ste čuli, Ajmo odmah. Tajno oružje: Sasvim obične besmislice

G8
Nekoć najveći panker, danas fin momak. Žao mu jer je stvarao nerede i bacao kamenje na policajce. Voli piti đin, a kad uz to sluša trance razbija auto te ga prodaje za 400kn negdje u selu na žumberku. Ex-best frend od mece. U jugoslavenskim filmovima kockin bf. Tajno oružje: jako je super.

Rusulica
Voditeljica pomalo depresivnog salona u kojem se okupljaju mladi pjesnici, intelektualci, mislioci, mistici i sektaši. Tajno oružje: pénis.

Žabac

Image Hosting by PictureTrail.com

Žabac vrijeme najčešće provodi zavaljen na lopoč, odmarajući, maštajući, a kada odluči, bućne malo u vodu, pa nastavi s odmorom. Tajno oružje: autentična opuštenost.

Babrije
Jedna od rijetkih članova/ica bloga koja zna uspješno plesati "kul ples".Slovenče. Tajno oružje: pulp fiction

Dževaad Gevarače
Kad se šaka malog princa srela s površinom stola a uzvik 'Nacrtaj mi ovcu!' ispunio kozmos, Dževaad nije časa časio već je uzeo u ruke šestar, bušilicu, grafiti sprejeve, vadičep i gitaru. Ovcu niko još vidio nije, ali priča se po sunčevom sustavu da je to upravo ona ovca na kojoj zaspiš kad ih brojiš. Tajno oružje: ovaj izvrsnik je više puta uhvaćen kako uspješno imitira oponašatelje Che Guevare.

Devan
Doktorica. Isto zna. Zna švercat. Svog prijatelja Francuza preko granice u gepeku dok u isto vrijeme u autu ima brzog. Voli zabavljati društvo pričama o praktikumu iz sudske medicine. Momak joj je legendarni flegmatični panker iz XI. gimnazije. Temeljita u obrazovanju i partaju. Tajno oružje: blue laser eyes

Djevojka
Nakon dvije pive Djevojka je pijana, što je ekonomično i praktično. Pleše i kad je trijezna. Objedinjuje teoriju i praksu stvaralačkim činovima. Smatra da je grad prostor disjunkcije i igralište želje. Željela bi živjeti u igluu. Tajno oružje: štrample.

vlč. Zlatko Sudac
Mesija i poslanik minusiplus nebeskog kora. Prvi plus, priča se, zaradio je zamijenivši polumokru šnitu svome prijatelju. Vlč. Zlatko posebno je cijenjen zbog svog predanog i požrtvornog rada u kojem neumorno pokušava preobratiti ljude koji sve shvaćaju preozbiljno na pravi put - put veselja. Zato plus ne nosi samo u srcu već i na čelu. Tajno oružje: Neobjavljena poglavlja Svetog Pisma

Entertejner
On ne studira dugo, on brije na znanje. Kvart mu ne znači puno, al bez Srednjaka ne može. O psima zna mnogo, o zabavi još više. Tajno oružje: Tibetski gonič

Fotelja
Ima Cice. Često ih nosi sa sobom.

Zavojnica
Varaždinac izvrsnih kuharskih sposobnosti i ljubavi prema šljivama. Partija u seksi donjem rublju, borac protiv homofobije. Ništa ga ne veseli više doli udomiti ljude. Gotovo nesmoriv, možda jedina negenerička skupina koja je to uspjela. Pobjednik je ovogodišnje Arene (2012). Tajno oružje: disko šešir.

Mi smo javna kuća izlazećeg sinca!

28.08.2006., ponedjeljak

od rođendana do rođendana


Babrije imaše roćkas u subotu, a Maligan danas. Što im mi kao organizacija možemo poželit pitamo se? Pa naravno, možemo im poželit sve najbolje. E sad što sve ulazi u to najbolje. Teško je reći s obzirom da je sve podložno interpretaciji. Poželit im interpretaciju bi možda bilo odviše hrabro stoga poželimo im zabavu jer zabavljati se jest dovoljno i zato to treba i činiti da parafraziram jednog našeg mudrog člana.
Naravno kolektiv je spreman za slavlje. Također valja najavit da kroz rujan buljofor i megnut također slave.

- 14:31 - Komentari (9) - Isprintaj - #

25.08.2006., petak

Pobjeda preko groba

Image Hosting by PictureTrail.com

Ispostavlja se da je Hegel ipak bio u pravu, postoji samo 8 planeta u Suncevom sustavu. Napokon su se stvari poslozile na svoje mjesto. Hegelu, care! Bas me zanima sto ce Jameson imati kazati o svemu tome.
Cane

- 15:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Traš je naš


Laser Topalović Brka, do jučer mi potpuno nepoznat umjetnik na kojeg su mi pozornost skrenuli drugovi CheeeeBa i Shaaaniq i stoga im hvala, u svojoj nas sjajnoj stvari mobilni telefon podsjeća što je ta napravica nekad značila. Prokleta da je rutina i navika
chuskija

Mobilni telefon

Mobilni telefon, kad zora zarudi
Mobilni telefon, on me pesmom budi
Mobilni telefon, širi moje grudi
Mobilni telefon, i ja ga imam ljudi

Ja ga više volim nego leba da jedem
Ja bez njega više ne mogu da se smejem
Ja ga više volim od Ramba i rata
Hoću da ga uzmem za rođenog brata

Ja sa njime pričam, ja sa njim se šetam
U bioskopu zvoni, u pozorištu smetam
Ja ga više volim od najlepših serija
Kasandra, Marisol i Esmeralda, slika dečija

Mobilni telefon, u mraku mi sija
Mobilni telefon, on mi mnogo prija
Mobilni telefon mazi lice moje
Po njemu me znaju, zbog njega me se boje

Mobilni telefon, s njim sam ko u braku
Mobilni telefon mi daje curu svaku
Mobilni telefon, sa njime se dičim
Pustiću antenu da na njega ličim

- 11:36 - Komentari (2) - Isprintaj - #

23.08.2006., srijeda

Rus=plus


Ruski matematičar Grigori Perelman iz Sankt Petersburga odbio najvišu nagradu na polju matematike (Fields Medal) tzv matematičkog nobela, a planira odbiti i milijun dolara koje bi trebao dobiti za rješenje nekog zajebanog mat problema. Što reći do li plus koji je automatski pretvoren u minus znamo li da dotični živi s majkom i osjeća se izoliranim od matematičke zajednice. No svejedno ovakvo hrabro djelovanje zaslužuje plus pogotovo znamo li da Poincareova pretpostvka pretpostavlja da se u 3 dimenzije krafn ne može transformirati u kuglu bez da ga se razdere, premda se svaki oblik bez rupe može izdužiti ili stisnuti u kuglu.
ćuskija

- 09:51 - Komentari (6) - Isprintaj - #

21.08.2006., ponedjeljak

zadnja ljetna postaja

Gogol Bordello u Ljubljani! Sastav: uvijek podivljali Ukrainac, Cigani, Židovi, trešerski Ameri, dvije nenormalne žene, virtuoz na violini s raščerupanim gudalom.

Svi mi koji smo ga propustili na Szigetu, kako bi otišli put Praga ili koji uopće Szigeta vidjeli nismo, Gogol Bordello daje nam novu šansu i to na besplatnom koncertu 30.8. u sklopu Trnfesta u 20:30 satova u KUD France Prešern. Koliko m&p može složno plesati na Baro Foro? Koliko rakije možemo popit? Koliko glasno vičemo na Let¨s Get Radical? Sve to, druge srijede u jednom od najsimpatičnijih gradova u bližoj nam blizini, Laibachu. Postoji mogućnost i prespavljivanja u novom hostelu koji je nekad bio zatvor(spava se u ćelijama), kod Oksijevih prijatelja ili pak u parku na parkovoj klupici. Putuje se vlakom ili roditeljskim kolima, podložno dogovoru. Obujte tenisice za ples.

- 13:46 - Komentari (20) - Isprintaj - #

19.08.2006., subota

Partaj na čakovečki

Kruno, previously known as Tič sprema mesinu

Omjeri žena i muškaraca na zdravoj nuli

Puki formalizam

Šef i Kocka, reunion nakon Exita

Cane:"Kaj kurac, ak se ne spilo danas, bu se sutra".

Still in the closet

Baban stoički podnosi cugu

Sestre i Karan

Sjajna fotka koje se uopće ne sjećam

Gadan partaj!

Đela i Cane

Žrtve

Zla i Dobra Tena (fotografija - između ikona i naracije)

Sjajno!

Šogori

Sinek u pohodu na šampanjac

Čišćenje

Mile i Kocka u jutarnoj idili kod Canetovih

Ova je majica vidjela sve


- 22:47 - Komentari (7) - Isprintaj - #

18.08.2006., petak

Sziget-Prag Partaj

Za početak, ugodno iznenađenje na szigetu. No, najsjajnije u cijeloj priči jest činjenica da se ova karta nalazila u eu korneru.
Image Hosting by PictureTrail.com
Pokušaji bacanja pucka na dajving, rekla bih na ff, il tako nešto. Opako se bacakali po ekipici.
Image Hosting by PictureTrail.com
Zabava, pucko sa momkom iz čk koji dijeli ime sa jednim hr vinom. Disco čaga na prelošim scissor sisters.
Image Hosting by PictureTrail.com
Vrhunski vid zabave u obliku udaranja kontejnera, svi oduševljeni pri izvedbi, ovdje pali opaki plusevi.
Image Hosting by PictureTrail.com
Minus i plus na glavnom stejdžu Szigeta.
Image Hosting by PictureTrail.com
A ovako su se provodili dani; predsoblje dr. šatora, kuhalo, psalmi, novi zavjet.
Image Hosting by PictureTrail.com
E ovdje stiže ostatak mip-a na radiohead, pa ja prepuštam riječ dragoj kocki-lončiću. Vaš dud. eh, prvo nazdravljanje povodom ujedinjavanja dijela m&p kolektiva
Image Hosting by PictureTrail.com
dajte nam radioheada!!!
Image Hosting by PictureTrail.com
street spirit
Image Hosting by PictureTrail.com
devan iz zagrobnog života
Image Hosting by PictureTrail.com
turistički, tako igramo
Image Hosting by PictureTrail.com
rock&roll nad vltavom
Image Hosting by PictureTrail.com
sitne nježnosti i loše kadrirani medovnik
Image Hosting by PictureTrail.com
skočno po šarenim praškim pločnicima
Image Hosting by PictureTrail.com
buljoforova štikla
Image Hosting by PictureTrail.com
lažno ispijanje absa
Image Hosting by PictureTrail.com
jednostavno lažno
Image Hosting by PictureTrail.com
lažan partaj
Image Hosting by PictureTrail.com
neki su dušu povjerili sekti
Image Hosting by PictureTrail.com
kompozicija
Image Hosting by PictureTrail.com
Jab još ovjekovječila naš put u zlatni grad s još par riječi, da ne bude da u zadnje vrijeme samo stavljamo fotke s partaja. Za početak recimo da smo bili smješteni u hostelu koji je inače osnovna škola, spavali smo u učionici, na ploči je pisalo M.D.M.A. a cimerice su nam bile tri Finkinje. Buca Finkinja, Riba Finkinja i Finkinja Spisateljica Radoholičarka s najčudnijim bioritmom u valjda Finskoj. Naime, žena se budila u 6 ujutro kako bi predano par sati pisala dnevnik, a spavat bi išla kad čitav normalan svijet ide partijat, u 21. One zapravo nisu bitne, bitno je da smo se proveli u Pragu na fino. Degustiralo se pivo u lančanim posjetima pivnicama, ispalo najbolje tamno Kozel. Jeo se gulash, medovnik s ekstra šlagom, omlet s povrćem i bajna salata Devana i Bulja. Abs se pio nije i eto nam grupnog minusa. Pjevalo se đanija maršana, denis&denis, psihomodo, krist jednom stade na žalu i ostali trash u svrhu maltretiranja mladih cijelog svijeta iz hostela. Kupili su se metalni lončići s poklopcima na mace, mede i ljude. Šetalo se po uobičajenim turističkim rutama, eto nam ga, grupnog plusa. Nekad se i vozilo tramvajem broj 9, kao i kobnog jutra kad su Dudov i Kocka krenule na hlavni nadraži kolodvor pa ih je uvatio čika kontrolor nepopustljive naravi i neuvjerljive značke. Nakon pokušaja pergovora, nonšalantno manevrirajući da siđemo na željenoj stanici, čika je posegnuo za starijom verzijom motorolinog mobilnog i krenuo zvati policiju jer smo odbile platiti 500 kruna kazne za šverc vlastitih tijela praškim javnim prijevozom. Sišavši na stanici, nas troje, dudov, koki, i novi poznanik koji je pokušavao i dalje prijetiti policijom, uvatile smo vjetra pod noge i pobjegle najkilavijim trkom put željezniče s puno prtljage i malo entuzijazma. Ipak, nekako smo uspjele postati dio jutarnje gužvice, pri čemu nam je mnogo pomogla i jedna praška gospođa koja je lovila metro trčeći uz nas. Naravno, paranoja je sjajna stvar pa smo tako mi dve umisile da je čika kontrolor možda ipak dao fizički opis prekršiteljica zakona i reda što je kuluminiralo u trenutku kad sam ja otišla u mjenjačnicu, te pri povratku naišla na gadan prizor. 2 murijaka stoje i razgovaraju s Dudov. Okrenuvši se aparatu za kavu računah da će ih se Dud lakše otarasit ako druga polovica zločinačkog dvojca ostane u prikrajku. Pri pokušaju uvida u razvoj situacije, još gori prizor, nema ni Dudovog, ni murijaka! Uplašeni hod do mjesta događanja, na podu čeka me sklupčan Dudov Svilac. Budili su je jer je pridrijemala na stanici, a to se na hlavnoj nadražoj ne smije. Možete zamisliti Dudov koja sanjucka maštovite snove dok ju budi tvrd pendrek. Misli malom glavom, Koki je, okreće se, ima što plavo za vidjet. Dudov na trenutak posumnja da će biti lišena slobode. Ali srećom , paranoja je tu da bi joj se smijalo, kaže čika Mile, Canetov brat. Mislim, ne kaže, ali kao da to progovara iz njega. I tu je kraj naše tramvajske priče, a i priče o izletu u Prag. Bilo je lijepo dok je trajalo i dok se igralo pantomime u kojoj se trebalo pogoditi sljedeće pojmove: kurva koja skupo naplaćuje svoje usluge, plava gadna njemačka obitelj, vlak za siget, a sve to iz dudovog veselog šešira. Ok, Dudov ovo, ono! Bulj je bio standardno sjajan, Chus isto, al nije iznenadio ne pjevajući hrvatske šlagere s ostalima, a Devan postaje ravno i punopravni član m&p-a. Još i ovo, u vlaku natrag smo silom upoznale neku djevojku iz čakovca koja se o poznatoj čakovečkoj školi izrazila u par britkih rečenica. Prenosimo.
bulj: najveći štreber u srednjoj, otišao u zagreb pa postao pijanac
cane: mama mu je u čakovečkom odboru za suzbijanje ovisnosti o drogama, a brat i on se rokaju najviše u gradu, bio štreber u srednjoj
doktor: najveći štreber u srednjoj
flego: nekad najveći alternativac u srednjoj, prve čakovečke dredlokne, otišao u zagreb i pretvorio se u metroseksualca
dedu koji minus, ne zna.
svima pozdrav, koki

- 13:56 - Komentari (8) - Isprintaj - #

17.08.2006., četvrtak

Putniku namjerniku

Image Hosting by PictureTrail.com

ako se itko nadje u blizini Cakovca u petak, ne bi ga bilo naodmet posjetiti, jer eto, oprostajka slijedi, bit ce neki rostilj, a kasnije alkoholijada; pobjedniku vjecna slava i plus.


- 00:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #

15.08.2006., utorak

Vela Gospa na Trsate!

Na Trsatu je danas velik dan, slavi se Vela Gospa. Povodom Vele Gospe i Brekovog povratka u Barban iz Njemačke snimio sam ovaj videoizvještaj. Nadam se da će on motivirati članove minusiplus kolektiva da još više uživaju u Brek-beat slušaonama i da će vas nadahnuti kako biste imali još ljepši život, uz legendu Duška Jeličića!



oksimoron

- 23:49 - Komentari (3) - Isprintaj - #

13.08.2006., nedjelja

Hello Margit Sziget, "Oszijek" calling...

Ok, masa ekipe iz navedenih gradova (za detalje pogledaj Chusov koment) je pristigla, i prisustvovala odlicnom koncertu. Ako cemo pausalno ocjenjivati, mozemo slobodno kazati da je koncert RdHd-a bio uspjesan, izrazito. Isto tako pausalno, majstorstvo princa od Yorka je lagano zasjenila njegova nemogucnost slobodne artikulacije velarnih glasova prilikom pijanisticke intermezzo intervencije, popracene krupnim planom navedenog il pijanistee.E, nek si fakat covjek nauci pjevati, cak je gyros bio ljuci - od sto ljuka hrena i - njegove interpretacije nespomenute pjesme.Guslanje na gitari.Skrečanje na kalkulatoru.Produkcija super, jedino ne znam koga su vraga Magyari imali bumbak u usima, koncert je bio adekvatno glasan. I zasto je neki Magyar trazio Creep, helloo, maknimo se iz srednje skole vec jednom.Sta se tice aftermatha tu je drumm&bass sekcija razocarala, kisa, koja je milostivo ostavila mejnstejdz koncert na miru, ipak se obrela na vrletima szigeta nakon velebnog performansa (citaj:uspjesan, izrazito).
Eventualno o koncertu jos naknadno kad se slegnu pojmovi, ko fundacs...
Plusz: csakoveckom krugu te predszigetovskom bessonovskom taksziszti
Minusz: postszigetovszkom takszisztu sza szatetlitszkom navigacijom koji sze uszpio izgubiti u nagyon szep Budapest varos i njegovoj dugoprsticskoj kibicerszkoj umjesnosti szkrivanja 5000 ft i glume da istu nije primio. Moj naklon i Zlatna malina za szporednu ulogu prijeszpomenutome
Nagy minusz: nebu koje se otvorilo
potpisz: Subcommadante

- 22:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Kako ubiti vrijeme? Ili ne!

Ne ubiti vrijeme, već učiti, zabavljati se i biti kreativan, ima li ljepše ideje od ovog već proslavljenog mota minusiplus kolektiva? Nema!

Razmišljao sam, kako ubiti vrijeme. Rekao sam si, oksimorone, ne ubijaj vrijeme, već probaj skužit kako radi Windows Movie Maker i Youtube. Trebao mi je film za to. Nisam ga imao, pa sam iskoristio sample video Windowsa. Znate koji, onaj cuveni sample video u kojem roditelji vode djecu u ZOO. Imate ga u "My Documents" pod "My Videos". Pogledajte ga! Zatim pogledajte ovu verziju filma, napravljenu za anglosaksonsko tržište! U ovom dijelu gdje je dječak pred nekakvim dalekozorom zamislite da je to mitraljez!

Jupiii! Čemu Linux dok nam Microsoft daje takove poslastice kao što je taj film? Ničemu! Čemu? Ničemu!



oksimoron

- 19:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.08.2006., petak

Avanture na Hendrixu

Dakle, juče su Kocka, Babrije, Flego i jedan Srbin kojemu nadimak postaje Pop-Šmeker (daljnje objašnjenje vidi dalje) zaružili na mostu zvanom Hendrixu, u filozofskim krugovima znan još i kao most na kojem piše "Bitak je dobitak". Unatoč početnim strahovima nekolicine usidrili smo se na najvišem dijelu luka, smotali dva džoksa, popili pivce i jeli najbolje krekere ikad - one koje Kocka tamani još od srijedne ili čak osnovne. Slamka se bio javio da će doć i ostavit bicikl zavezat za naše kako bi nesmetano mogao trčat nasipom, tako vjerno nastavljajući odluku od tog podneva i naizgled bojkotirajući naše avanture, kad smo ga pokušali nazvat nije se javljao pa tako mi već i odustasmo od Slamke. U jednom trenutku pričamo kako bi bilo super da sad Slamka protrči preko drugog luka, ono u stilu "to mi je dnevna ruta", kad ono vidi vraga točno tad se niotkuda pojavljuje nitko drugi nego Slamka. Ispravio je sve minuse od tog podneva i još k tome zaradio dodatne pluseve jer se na most uspinjaše kad je išao vlak - kada su vibracije najveće. S Kockine strane bilo je ponekih insinuacija o uzimanju gljiva na mostu, koje je ona revno imala u džepu, jer bilo kuda gljive s Kockom svuda, pa i preko 5 granica ako treba. No odustali smo isključivo iz razloga jer bi ta gurmanska poslastica značila da bismo na mostu morali ostati do jutra, pa smo odlučili sići i krenuli prema Močvari. Ideja o gljivama je još uvijek bila u igri, no uskoro smo je zaboravili kad je Pop-Šmeker počeo sa svojim pričama o popovima. Pop-šmeker je inače jedan simpatičan Srbin koji u posljednjih mjesec dana živi u Zagrebu i djevojkama prilazi na rolama s pitanjem: "Oćeš li mi dati broj telefona ili ćeš na travu" (tak nekak), a radi na televiziji i trenutno u katoličkom programu. Popovi ga vode posvuda, na Mariju Bistricu, neke opskurne kuće na Sljemenu za koje mi dotad nismo ni znali, a imat će i finu turneju po Jadranu. Uglavnom, kada sjedi s njima na večeri često mu zna biti dosadno pa je krenuo u karakterizaciju/tipizaciju popova: tako ima popa-sveznadara, onog koji mirno sjedi pa kad neko nešto citira onda samo pogleda u njega kako bi dobio potvrdu i odobrenje za rečeno, pa pop-debeli koji sjedi u kutu i samo ždere, itd., itd., ali onaj koji nam je najviše ostao u pamćenju, a otuda i novi nadimak, to je Pop-šmeker. Doduše, nadimak nije stečen zbog sličnosti u ponašanju već prije zbog ingenioznog imena, ali pop-šmeker to je onaj pop koji se uvijek zajebava i namigava, pa ima pričice e znaš ona mala i slično, ali uvijek s nekom dozom zajebancije, kao on to ne bi smio reć ali je zajebancija, pa... i tako to. Uglavnom, šapće se da se sprema veliki comeback od Babrije, i to s fotkama s mosta i još ponekim skrivenim adutima....

- 13:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.08.2006., četvrtak

Stop ratu u Libanonu

Premda veliki dio Minus & Plus kolektiva partija tamo negdje u Mađarskoj, u svijetu i dalje postoje sranja. Vjerujem da zbog dobre zabave i skupljanja pluseva nismo zaboravili naše ideale i da smo još uvijek spremni baciti bombu u ovaj truli kapitalistički sustav. Zato svi na ovu stranicu i potpišite međunarodnu peticiju za zaustavljanje rata u Libanonu. Nema baš neke nade da to može imati previše uspjeha, no valja od nečega krenuti, čisto da se za deset godina ne pitamo zašto nismo baš ništa učinili. Po povratku Minus & Plus kolektiva predlažem neku inicijativu u vidu alarmiranja javnosti na rat u Libanonu. Ako ništa drugo možemo kupiti sprejeve i pošarati grad porukama o kretenskim Amerima koji daju podršku Izraelcima u njihovim pedesetogodišnjim napadima na Palestinu, okolne države i sada Libanon. Jest da ni to nije puno, ali ako ništa drugo predstavlja određenu vrstu zabave, te je time direktno u skladu s kodeksom MIP-a, kao i Bakunjinom koji kaže da je strast uništavanja također kreativna moć,

Petrol bombs and barricades - Anything to have our say. Consequence of no choice at all - Empires rise and empires fall. It's time to flip some coins and it's time to turn some tables. Cause if we have the vision I know that we are able. Suck on my words for a while and choke in the truth of a million dead. There is no prestige in your titile, we are after your head. The destruction of everything is the creation of something new. Your new world order is on fire and soon you'll be too. Sabotage will set us free. Throw a rock in the machine. (Refused)

Flego

- 11:04 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.08.2006., ponedjeljak

kako se partijalo na jadranu

prvo se otišlo u opatiju u gjurin stančić

Image Hosting by PictureTrail.com


onda su se tamo radile razne nepodopštine

Image Hosting by PictureTrail.com


organizirali smo "fashion night opatija" ispred ribljeg restorana uz sve pripadajuće mirise

Image Hosting by PictureTrail.com


pa smo otišli na cres na "lubenice" koje slove kao jedna od boljih jadranskih plaža. ja bi se složio sa
gjurinim sjajnim opažanjem da se nakon skoro sat vremena spuštanja po pržećem suncu i groznoj žegi
i obična graba sa gnojem čini kao prejebeni izvor osvježenja. stvar je prije u tom da tamo dnevno više od 50tak ljudi
ne zalazi, jerbo treba se mnogo spštat. i penjat dakako. a ima i jedna mala kućica sa nudistima. ak to nekog veseli.

Image Hosting by PictureTrail.com


nakon tog uputili smo se prema motovunu. prvo smo slozili šator

Image Hosting by PictureTrail.com



onda su juri uzeli auto zli paučnjaci taman u vrijeme kad smo srel chefa

Image Hosting by PictureTrail.com


chef je bio za akciju

Image Hosting by PictureTrail.com


kao i neki drugi ljudi

Image Hosting by PictureTrail.com


pokazivala su se i spolovila

Image Hosting by PictureTrail.com


bilo je guzatih paradajza

Image Hosting by PictureTrail.com


i umjetnički nastrojenih flaša

Image Hosting by PictureTrail.com


neki su za to vrijeme tražili izbočine na zidu

Image Hosting by PictureTrail.com


izgleda da ih je par i bilo nađeno

Image Hosting by PictureTrail.com


zbog čeg nas je zaboljela glava

Image Hosting by PictureTrail.com

Image Hosting by PictureTrail.com


slijedećeg dana bavili smo se više revolucionarni aktivnostima

Image Hosting by PictureTrail.com


odali smo počast kastru

Image Hosting by PictureTrail.com


za kojeg se nadamo da neće tako skoro odapeti (bar dok mi ne odemo na kubu)

Image Hosting by PictureTrail.com


partaj je bio prejeben, sto se moze viditi iz izraza na licima

Image Hosting by PictureTrail.com


kod kaludija se dočekalo još jedno jutro

Image Hosting by PictureTrail.com


no svemu dobrome dođe kadtad kraj

Image Hosting by PictureTrail.com


poslije smo krenuli u rovanjsku koja nam je bila baza za posjećivanje nacionalnih parkova tipa paklenice
(btw, pozivam ekipu da krenemo na treniranje free climbinga ta da drugo ljeto moemo i mi mazat po ovim stijenama)

Image Hosting by PictureTrail.com


tamo smo sreli jednu sasvim malu žabu

Image Hosting by PictureTrail.com



bili smo i u zadru gdje smo upriličili malo mip druženje sa ekipom koja zaslužuje žute majice

Image Hosting by PictureTrail.com


naporno se radilo poslije toga

Image Hosting by PictureTrail.com


da bi se na samom kraju bacili na meditacije o bitku otvarača zakonzerve na krki.


Image Hosting by PictureTrail.com



slike s edo majke nema jer je oluja skoro srusila stejđ, pa je koncerat otkazan.
a bas se fino nabrijali, vozili skoro sat vremena i onda lijepo pokisli. sjajno!

dr.


- 12:42 - Komentari (20) - Isprintaj - #

06.08.2006., nedjelja

Grdović


Upravo je sjajno kako na različitim krajevim svijeta m&p ekipa potvrđuje da je iz istog šešira ispala (brek: Nešto sjevernije, 05.08.2006. 14:58; ćuskija, slamka, domagoj: usmena rasprava). Sve što za ljubav treba je čovjek, žena i more i jedna kuća od soli na obali. Baš slušam 18 zlatnih hitova i mogu reći slušajte ljudi, slušajte čovjeka koji dolazi iz zadnjeg uporišta bitka, tamo gdje je minus minus a plus propust, gdje se znaju neke stvari a more je skoro pa etnički čisto.
Brek, diddy, matador, konke respect!
ćuskija

- 22:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sv. Savo place kada vidi koliko jeretika na Jadranu ima

Nesrece jedne, svi po redu, osjecam se pozvanim intervenirati. U svom novostecenom bogatstvu kroz varanje drzave na podrucjima dodijeljivanja stipendija dosao sam u poziciji koje se ne bi posramila ni osoba koja je usasvsi u lokalnu krcmu prvi puta izjavila ono famozno (bacajuci pritom novcanik na stol ili sank): "Ajmo kurve! Stigla plata!", u takvu poziciju da mogu skupljati bodove na neke od najnizih mogucih nacina: placanje prijateljima pica (poznatim kao P3 medju iskusnijim mipovcima). Sto se tice Budimpeste, bilo je to mjesto u kojemu se napokon prosirila Stevina velikosrpska ideja (koja u biti potjece od njegove babe, a kao sto rece Flego - babe znaju) i jedan srpsko-hrvatski ili bolje receno srpsko-zapadno srpski lobi uspio je izvoljevati sljedece nagrade:
Biljana (sjajna novosadska srpkinja neizvjestacene smirenosti - destinacija Georgija) - most fashinable girl,

Slika: Zamislite skuliranu Srpkinju kako prsticima jede pecivo, hostesira ne Exitu (tko zna, da nije bilo pecurka incidenta mozda bi se jos ondje upoznali) i to vam je to

Matej (Zapadni Srbin koji spava sa otvorena oba oka - destinacija Wisconsin) - most fashionable guy/party animal,

Slika: Cenzura!

Ivan (Centralni Srbin with a venegance i poznavanjem svih klasika Waltera Hilla izmedju ostalog - destinacija Ithaca) - most likely to cause a riot,

Slika: Ukratko, zamislite Samuela Jacksona u Neslomljivi, samo klosarski obucenog, bijelog i uvijek s pjesmom na usnama (i tri prsta u zraku), I bog je Srbin bio kad je svet stvaro

Sasa (Centralni Srbin koji ce vam kazati sve o dekonstrukciji; nije subjekt taj koji ima snosaj, vec snosaj kako bi se aktualizirao uzima ono sto mi nazivamo subjektom kao medij - destinacija Bard NYC) - the
hottest guy,
Photobucket - Video and Image Hosting

Mirjana (srpkinja iz Trebinja, tj. SrednjeZapadne Srbije - destinacija Slippery Rock, Valerije! Tvojim stopama) - the hottest girl

Slika: Jebemu, ni to nemam

i dakako Cane (Zapadni Srbin o kojem se sve zna) the craziest guy/the wisecracker.

Slika: Cenzura!

Ljigava samopromocija, ali sta cu. Za sve koji se nadju u blizini Cakovca, najavljujem sluzbenu oprostajku 18.8., a prije toga zasigurno cemo se vidjeti 12. na Radioheadu. Komentirao bih i Fleginu sramotu nepoznavanja jednog Satiea, tko nije pogledao posljenji Wellesov film: Besmrtna prica s radnjom u indokini i Satievim uratcima kao iskljucivom glaazbenom podlogu ne zna sta je propustio. A da ne spominjemo jedno od posljednjih remek-djela Zagrebacke skole animiranog filma, Satiemanija inspirirane istim autorom.

- 19:46 - Komentari (17) - Isprintaj - #

Oda radosti

Mislim da je već bio red da svi zajedno odamo priznanje za suptilnu jezičnu smicalicu posve u stilu orwellowskog new speecha kojega nam priuštiše naš vrli član iz Samobora, nitko drugi nego Dudov Svilac. Oksimoron i ja (Skype, 2006, op. cit.) dođosmo do zaključka da je naprosto sjajno kako se uzrečica "sjajno" proširila našim kolektivom. Osim toga došli smo i do veoma bitnog i dalekosežnog zaključka da su Mađari pravi postmodernisti, i to zato: 1) jer na pitanje o tome da li se može doć šatorom na Sziget samo na par dana odgovore u 10 rečenica s odgovorm da se u principu može, ali... 2) jer je Jovanotti u isto vrijeme ko Goran Bregović, a Radiohead u isto vrijeme ko Femi Kuti 3) jer imaje predobre nazive gradova poput Nađkaniže i inih. Uz to zaključismo i da se anglosaksonska tradicija pokušala prošvercati u mađarske redove i to u vidu FAQ-a. Citiram Oksimorona na spominjanje FAQ-a: "toliko je koristan da mi se gadi". Slažem se. To su samo angsaksonski mogli izmislit i to slijedivši načela iz Wittgensteina, dakako krivo čitavši ga. Još neke novosti su da se osim Ćuskije, Domagoja i Slamke i Kocka vratila u Zgbgrad i da će uslijediti neki vid raspašoja do petka. A kao šećer na kraju Ogipirogi i ja dođosmo na sjajnu ideju da idemo na Massive Attack, DJ Shadow i TV on The Radio u München 22. 8. Predbilježbe su dobrodošle, još uvijek je upitan vid prijevoza, dakle avion ili vlak pitanje je sad. Budući da Diddy i Brek ne bivstvuju onkraj povijesti nego prije onkraj Bodensee-a, nekakav info o cijenama s Germanwingsa je i više nego podložan plusu.

Flego

- 17:37 - Komentari (10) - Isprintaj - #

04.08.2006., petak

nešto sjevernije...

da budemo precizniji: posve sjeverno, u zagrebu, gdje ostadoše krhotina minus i plus kolektiva.
situacija je ovakva: nakon podnevnog prežderavanja krumpirušama, baklavama i inim sadržajima s tržnice na kvatriću uslijedilo je poslijepodnevno žderanje pizze iz kapucinera, da bi završili s loptom, nutellom i dudovim nagovorima na sex. vani jako pada kiša, imamo jedan kišobran, jedan pokretni kompjutor, jedan vrijedan fotoaparat, također pokretni, i samo jedan kišobran, nadasve pokretan. kako doma je ključno pitanje. još ključnije zašto uopće doma, pa mi smo na sjeveru. a uz to imamo loptu i nutellu.

p.s. i ne zaboraviti neke od današnjih citata:

domagoj bivstvuje onkraj povijesnosti! (ćuske); neću snimit sideways. prženje cd-a je ilegalno (oksimoron); cane je pravi frend (ogipirogi) ... i moja replika: bio bi i ja da imam toliko na računu ;)

flego

- 21:16 - Komentari (15) - Isprintaj - #

nešto južnije...

od silnih putešestvija po istri vec jedan niz godina ne zaputih se južnije. a južnije je lijepo. lišena društva kockulje i mikija zaputih se danas u Komižu. i ovako prepuštena uživanju i zapažanju, neke razllike se ne mogu ne vidjeti. na jugu je puno vise "naših ljudi" i ljudi ti se rjeđe obračaju na stranim jezicima... a s druge strane, teško je prešetati i manju razdaljinu a da negdje nije ispisano ante gotovina heroj, a ne zločinac, ili samo ante gotovina ili samo pak ante. šetajući tako ugledah na balkonu jedne kuće razapetu hrv zastavu a pored slika ante g. a pod njom piše "hrvat". a ja mislila da bar to nije bilo upitno.
valovi su visoki danas, ali za razliku od ostalih dijelova Hrvatske kako čujem, ovdi nema kiše. samo osvježavajući povjetarac. vis je jedna od 65 najljepših stvari. šalša mikijeve none također!
na mojoj se plaži kupaju dubravko ivaniš i jaja s djetetom.
do skora, toliko..
maligan

- 20:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

02.08.2006., srijeda

Skandalon: Cane ide u Ameriku!

Za one čitatelje bloga koji nedovoljno revno čitaju između redaka, evo ekskluzivne vijesti koja istovremeno vodi naše duše k sreći, a u to isto vrijeme dok se to dešava istovremeno vodi naše duše k posve suprotnom raspoloženju. Pogodili ste, radi se o tuzi. Naš prijatelj Cane (znan i kao Jebać) kreće trbuhom za kruhom u obećanu zemlju: Ameriku. Kao uvertiru u oproštaj od Caneta pišem ovaj post na kojem svi ljudi mogu iskazivati radost i ogorčenje povodom njegova odlaska u obećanu zemlju: Ameriku.

Ali, kakav bi to post bio bez prigodnoga dara? Slab i ništavan! Stoga, evo i jednog kratkoga filma niske rezolucije čiji sadržaj nadvladava sve nedostatke loše tehničke izvedbe. Naime, radi se o filmu koji toliko dobro ocrtava Canetova stremljenja i nadanja, njegove strahove i nadanja, njegovu strast i nadanja. Cane, shrubbery ti je vodič, a on ti je i želja.



Kao što je vidljivo u filmu (ukoliko iscrpite sav historijat izumrlih metafora i svu genealogiju nadmoćnih metonimija), Cane će se u obećanoj zemlji: Americi sjajno provesti, upravo zato što će tamo njegov ljubavni potencijal doći do izražaja. Naravno, nekome se može učiniti i posve suprotno, ali u krivu je. Tko je nekoć govorio "ni" sada govori "eki". Toliko o sreći. Toliko o sreći.

oksimoron

- 11:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

01.08.2006., utorak

čemu se smijem nadati?

evo u predahu između putovanja u udobnu Oksijevu domu punim baterije na dugi lijepi put na Vis. a do sad leđa su sve od sebe dala, povraća mi se pri pogledu na vreću.
Savičenta ima jednu naširoko poznatu oštariju zvanu Ćuk i ko jos ne bijaše tamo, krajnje je vrijeme. festival neverbalnog kazališta i plesa ovaj put je ostao u sjeni pijančevanja u pomenutoj oštariji. sve u svemu ne zadržasmo se dugo, nego umjesto toga zaputismo se u Motovun. Staru provjerenu destinaciju koja se unatoč skepsi pokazala ipak dosljedna reputacije. Pregršt Odličnih filmova od kojih izdvajam "sutra ujutro", srpski ljubavni film koji me osvojio i zamalo rasplako, jedan potreni argentinski film, zatim danski film "optuženi" ili kako već kkoji ispunjava jezom al tek kad se do kraja odgleda i jos puno malih, he.. zabava je trajala danima, puno lijepih ljud, jedan predivan glumac (poznata imena pa da ne pominjemo), i jedan danski redatelj koji se pokazao dostojnim m&p kolektiva..
zadnji dan je obilježila oluja i kisurina, ali sve je samo pojačalo atmosferu.. ruševna višekatnica nas je jako puno primila, i pušila s nama najveću frulu viđenu, snimismo i film..
a bio je i doktor... al nema izvlačenja, nek sam odradi svoj dio posla. puse
mal

- 11:46 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

primjeri radnji za ostvarivanje minusa
- prigovaranje na kvalitetu glazbe
- usamljeno sjedenje sa strane
- javno iskazivanje umora
- nedovoljno učestalo davanje pluseva prijateljima
- netolerancija i nesolidarnost
- ljigavi cinizam
- nedovoljna suptilnost prilikom želje za ostvarivanjem plusa
- nedovoljna suptilnost prilikom želje za izbjegavanjem minusa
- egzistirati u vidu skinjare
- odbiti cvijet od prijatelja
- odbiti općenito
- egzistirati u vidu izbacivača pred močvarom
- egzistirati u vidu depresivne pastrve, pastrvo jedna!
- pasti godinu
- egzistirati u vidu. opcenito. i specificno bome.
- uvrijediti se zbog diranja sise (jedne ili obje)
- zbog nemarnosti ne odlaziti kod doktora, dopustiti da imaš dioptriju na jednom oku -4, a ne nositi pomagala
- ne odlaziti kod doktora opcenito ili odbiti viski od istog
- ne razbiti sanaderov, bandićev, stankovićev sat
- klađenje u kladionici, i općenito i specifično
- paliti knjige, brisati postove, uništavati povijesna vrela
- "pozivi na gledanje nečijeg bloga, u poštenjačko-naivnom, ili iritantno-priglupom obliku"
- pokušati zaraditi novac putem bloga
- 3 minusa za pozivanje drugih na tako prljav čin
- skinuti se do gola i onda povraćati
- u disku, fatati za sise nepoznatu djevojku u prisustvu njenog mladića
- prigovarati na ekonomsku situaciju u zemlji
- drhtati
- voziti u pijanom stanju
- htjeti dopisati u minus sekciju "voziti u pijanom stanju" i prekasno shvatiti da je to vec upisano
- počkaljivati djevojke u štiklama
- odseliti od cimera/ice
- odbijati repati jednom kad je ritam prisutan
- tući džemperom
- odbiti se doseliti osobi kojoj voliš pa čak i ako je na drugom kontinentu (2 minusa)
- ne pit s prijateljem zbog tableta
- ne ponudit prijatelja četkicom za zube
- odbit prijatelja prilikom nuđenja četkice za zube
- skinuti canetove čarape
primjeri radnji za ostvarivanje plusa
- gnjavljenje lošeg dj-a
- izvikivanje riječi pjesama u deliriju
- skidanje majice
- skidanje hlača do gležnjeva
- skidanje majice do gležnjeva
- spontani početak plesa dok nitko ne pleše
- odabir pjesme "Final Countdown", pjevati na karaoke
- kupovanje pića prijateljima
- plesanje u kocki dok je izlazak već očajan
- premlaćivanje skinjara palicama za hokej i inim stvarima
- piti ko Vladimir Šeks: nikad previše, ali uvijek
- kašljati u ritmu Eye of the Tiger
- odbiti Agrokor
- biti i piti i kad nikog nema ovom veličanstvenom blogu
- zamijeniti svom prijatelju polumokru šnitu kruha
- prešvercati svog ili tuđeg prijatelja preko granice u gepeku- u trenirci u Piranhu
- prenijeti bicikl preko 3 metara visoke ograde
- plestati ko ljač, te mahati jezikom u isto vrijeme
ekstra bonus turbo plus:
- dovođenje mame i tate na tulum = 7 pluseva
- samo jednog roditelja = 3.5 plusa
- faulirati matu bulića, ivana mikulića i joška jeličića na nogometu, po mogućnosti u glavu, laktom i s leđa i
to na istoj utakmici
- u piđami u restoran usred udarnog petak-navečer termina
- biti superkul kao dr. Žarko Domljan
- istraživati
- radovat se tuđem uspjehu iskreno i potpuno, dakle kao ogi
- premjestiti se iz prvog u drugi red, ili bilo koji drugi dakako
- dovesti Ljačev post na blog
- dovesti Megnuta na pravi put
- bazati
- napisati "lajv striming" post tokom tuluma
- oporavljati se u puškar-stilu, uz širok osmijeh i u pokretu
- biti svjetlo na kraju tunela
- izmisliti novu riječ
- organizirati operaciju
- ponašati se kao enzim
- biti Tripo Kokolja
- uzicati od dj-a Common People
- pljuvati u dekoltee
- pješaditi kao Ljačimir Ljačimirovič Ljač
- igranje tajnama nama znanih ambijenata
- revitalizirati
- jesti ajvar na shclosserovim stubama
- dovesti dva srba na spoj
- htjeti dopisati u minus sekciju "voziti u pijanom stanju" i prekasno shvatiti da je to vec upisano
- obrambenim emo-gej potezom srušiti na pod fašistički nastrojenog nogometnog navijača
- šlatati, šlatati
- IMANJE seksa
- darivanje odjevnih predmeta nepoznatim ljudima
- pomaganje prijatelju da ukrade vlastiti bicikl
- multitasking u vidu povraćanja i vožnje bicikla odjednom
- probudit se u potpuno nepozvan/a u kući potpunog stranca
- strastveno navijati za ekipu iz zadnje lige
- prevoditi
- odložiti džemper u zvučnik
- pronaći usnulog prijatelja
- doć u gjure prije dj-a
- na tulumu slušati Nirvanu s kazete
- imati seks u jaslicama kraj katedrale
- koristiti riječ "kaz" umjesto "diskurs"
- ne biti trudan nakon prekida ljubavne veze
- nalaziti se s prave strane kamere dok se snimjau soft porn filmići
- spasiti remetu
- egzistirati u vidu remete
- opetovano gledati prizor u kojem anthony hopkins izgovara riječ "hopkins"
- vezati konja gdje ti gazda kaže
- citirati druga Lenjina kod Stankovića
- vezati vezice
- izaći na naslovnici dnevnog lista u srpskoj kapi
---------------------------------

Članovima kolektiva doliči u svakom javnom nastupu ili istupu istaknuti AKTIVNO ČLANSTVO u Kolektivu ili eventualno pasivno za pridružene članove, dobronamjernike, fanove, one iz prvog, drugog ili bilo kojeg reda...

---------------------------------

CITATI
---------------------------------
“Dobro, voleo bih ja bilo koji šupak sveta da se tamo nalazi ekipa iz Zagreba, ali eto, oni su tamo i ja zato volim baš ZG ”

Axa, putopisi

---------------------------------
popularno je stavljat znak jednako između stvari

Buljofor, sunovrat hulahop

---------------------------------

Imam milion vrlina, čisto srce i dobru dušu. Mišići, tetovaže i šašava impulsivnost koje posedujem ponekad zna da nanese bol drugima, ali uglavnom onima koje pređu krajnje granice mojih principa. Nadam se u pobedu za moju istinu, jer sam naguran u priču kojoj i genetski uopšte ne pripadam. Prezirem svaki porok, a drogu, cigarete i lekove posebno. Ja svuda i uvek od minusa izvučem plus, a to mi je hobi.

Kiki G
--------------------------------------

“Živeti s velikom i gordom opuštenošću; uvek s one strane. ”


Nietzsche, S onu stranu dobra i zla, fragment 284

---------------------------------

“Ono što nije zapisano, i ne postoji; bilo pa umrlo.”

Meša Selimović

---------------------------------

“Samo nas sreća može dotući, smrt bi bila prelako rješenje.”

Ćuskija

---------------------------------


“Ljudi koji imaju buran unutarnji život, a ne nastoje naći odušak ili u razgovorima ili u pisanju, oni su naprosto ljudi koji nemaju buran unutarnji život.”

Cesare Pavese

---------------------------------

"Po danu čitati Hegela, navečer se gaziti."

"Oglašavanje i glasovi mogu se objašnjavati i fiziologijski, ali pritom se ne doseže ono bitno u oglašavanju. Ono stoga izmiče vidokrugu fonetičko-fiziologijsko-fizikalnog objašnjenja i njegovo se porijeklo otkriva u bezglasnom glasju tišine samom."

Ljač

----------------------------------

Za nju je zabava večeras gotova
Začuđeni Izbacivač te Konobar u Piranje kada su shvatili da dudov pije kjupek unutar samog kluba

----------------------------------

Dupe, to sam ja!
Kocka

----------------------------------

Kako itko može biti ciničan kraj toliko ljepote u svijetu!
Buljofor Sunovrat Flegoid

---------------------------------------------------------

"Javnost uvažava cinike, ali ne i razgaljujuće nasmijavače."
Hrvoje Turković

---------------------------------

Minus = Plus
Ludwig Mies van der Rohe

---------------------------------

Minus - Plus - Minusiplus
Georg Wilhelm Friedrich Hegel
---------------------------------

Sve se svodi na "to be or not to be", na izbor između onoga što će ispasti ili neće, na izvorni par pluseva i minuseva.
Žak Lakan
---------------------------------

nema iskrenije stvari nego nastupati s punk bendom
Pijavica

----------------------------------

"THE OPPOSITE OF A GREAT TRUTH
IS ALSO TRUE."

Niels Bohr u interpretaciji Buljofora

---------------------------------

"Zagonetke se ne hvale, nego rješavaju"
Ogipirogi

---------------------------------

Svatko treba radit svoj blog.
François-Marie Arouet Voltaire

---------------------------------

Been in a palace, been in a jail
I just don't want to be reborn a snail
Just want to spend eternity
Right where I am, on the sunnyside of the street


Pogues

---------------------------------

"Privatni plus je ko privatno vlasništvo. Minus"
Dr.

--------------------------------
"Nogomet bez fer pleja jednostavno nema smisla"
Goran Marić - Nogometni sudac, Oko sokolovo, Privatni poduzetnik i Višekratni član žirija na Miss Hrvatske
--------------------------------

"Ne želim plus ako ne mogu plesati!"
Slamka
-------------------------------------

Zgnječiti cure nije smisao koncerta.
Marijan Ban

--------------------------------------------------------------
tzitzi minus zna mnostvo cura i sve mu prilaze tako da ga zagrle najprije
ogi

--------------------------------
"Sa sobom dijaloški, s drugima monološki."
Ogi, Buljofor & Pucko

-------------------------------------
Večeras se ne osjećam nimalo mlazno.
Kocka prijateljicama raketama Maliganu i Babriju

-------------------------------------
Naučite:
Trebam te ja nije način da
Okrećeš mi leđa zato jer smo razlika
Ko minus i plus ko Amer i Rus
U mom selu ti si korov a ja hibiskus!!!

----------------------------------
Živimo u najboljem od svih mogućih svjetova
Gotfrid Vilhelm Lajbnic

-------------------------------------------
I' D MUCH RATHER BE HAPPY THAN RIGHT, ANYDAY..
tzitzi minus
---------------------------------------------------------------

Pravi rimljani ti amerikanci; samo sto povrh zakona mozda vise vole samo plastiku
Cane, 28.2.2007; 0:59, skype,

--------------------------------------------------------------
Bolje je biti pametan i glup nego lijep i ružan.
Kockina maksima

----------------------------------------------------------
"Veliki je uspjeh doći u jednu javnu kuću gdje se ne zna tko pije, a tko plaća."
Mirna Berend

----------------------------------------------------------
''Ma kažem ti Ogi, jednog će nam dana minusiplus doći glave!''
Cane

----------------------------------------------------------
"Usudio bih se reći da je WC u Skrivenoj Luci (Lastovo) najbolji u kojem sam bio u životu."
Čika Cane

----------------------------------------------------------

"Vrsta ovdi svakoja u časnoj zabavi
sred mirna pokoja veselo boravi."

Ivan Gundulić

----------------------------------------------------------

"We accept you, we accept you, one of us!"
Freaks
----------------------------------------------------------

"Mislim da priroda umjetničkog djela nije nimalo bitnija od izbora između kolača ili višanja za desert"

Andre BreKton

---------------------------------------------------------
"Jer nitko ne pleše trijezan, osim ako je možda lud, niti nasamu niti na umjerenoj i poštenoj gozbi..."

Ciceron

---------------------------------------------------------
"Mene zanima istina."
Prof. dr. sc. Dragan Primorac

---------------------------------------------------------
"Nema ničeg boljeg za rješavanje duboke krize od optimistične atmosfere."
Silvio Berlusconi

---------------------------------------------------------
"Kad činimo dobro potrebno je da ga činimo s radošću."
Talmud (Vajkra rabba, 34)

---------------------------------------------------------

"Životni uzor mi je Mickey Mouse jer je uvijek dobre volje".

Ivica Kostelić

---------------------------------------------------------

"Tak da treba riskirat i otić. Jer vrijeme ce te pregazit i prije nego skužiš bit ćeš na trećem koraku sreće po ogiju".

Dudov

---------------------------------------------------------

"Ako je uloga umjetnosti da ukazuje na probleme i potiče promjene u društvu, uloga svake društveno odgovorne kompanije je da podupire i potiče umjetnost."
Ivica Mudrinić, predsjednik uprave T-hrvatskog Telekoma

---------------------------------------------------------

"Prijatelji, često mislim na vas."
Marko Perković Thompson

---------------------------------------------------------

"Popijte kavicu ili gemišt u radno vrijeme!"
Viktor Ivančić

---------------------------------------------------------

"Sve velike akcije i sve velike misli imaju smiješne začetke."
Albert Camus

---------------------------------------------------------

"Svako pričanje završavao je čudnim povicima, gotovo kliktanjem: E? A!"
Ivo Andrić

---------------------------------------------------------

"Ako ne nosim sa sobom svoju anarhiju, ne nosim ništa onda."
Antun Branko Šimić

---------------------------------------------------------

"Od ljubavi su bombe naše, isčupat ću srce - ono je vaše!"
Let 3

---------------------------------------------------------

"Svaki čovjek stavlja na stol najprije dobro vino, a kad se ponapiju, gore."
Sveto Evanđelje po Ivanu (Iv 2,1-12)
---------------------------------------------------------

"Samo si pravi panker može dozvolit da bude pička!"
Diddy

---------------------------------------------------------

"Volio bih ti pokazati umjetnost mog življenja, a možda i nešto više"

bloger Guska u magli

---------------------------------------------------------

"Sve ispod nebesa je u krajnjem kaosu, situacija je prekrasna"

Mao Zedong

---------------------------------------------------------

"Ne znam je li to bila posljedica šoka ili mi je netko otrovao piće večer prije, ali ničeg između toga se ne sjećam."
Miroslav Mačada
---------------------------------------------------------

"Years ago I recognized my kinship with all living beings, and I made up my mind that I was not one bit better than the meanest on earth. I said then, and I say now, that while there is a lower class, I am in it, and while there is a criminal element I am of it, and while there is a soul in prison, I am not free."
Eugene V. Debs

---------------------------------------------------------


"Mog stojka prihvatite, cure, obje mi stojka mog držite."
Aristofan "Aharnjani" (Dikeopolid bludnicama)

---------------------------------------------------------

"Vozio sam ih torpedom i vladala je apsolutna tišina, kako je i priličilo takvoj akciji. U trenutku kad smo se počeli iskrcavati odjednom su na sav glas počeli pjevati pjesme, partizanske pjesme. To je bio njihov način."Britanski veteran Drugog svjetskog rata o akcijama na Visu

---------------------------------------------------------

"Želim biti radoznao, gledati lijevo i desno, želim živjeti!"
barba Luka Bebić

---------------------------------------------------------

''Svaka ljudska stvar od početka prevladala je grdne minuse, ali čovjek, već samo po tome što je dvonožac, nesumnjivo je plus u prirodi.''
Miroslav Krleža

---------------------------------------------------------
Moju baku su zvali Mare Remetić.
Tedi Spalato na Radiju Sljeme, emisija: Na Sljemenu sa Sonjom