Mogu se zamijeniti puretinom, telećim ili svinjskim butom, kareom bez kosti, … koji imaju oko 110 kcal na 10 dag, a blizu su i file zabataka, mljeveno pureće, svinjski ili juneći file, koji su oko 140 kcal, što kalorijski neće pokvariti ovako kombiniran obrok. Ovdje se pretpostavlja da se maknu kožice, tj. vidljive masnoće, kao i u svakoj nemasnoj prehrani, tj. dijeti.
Sastav: durum pšenica, 20% jaja, …
Nutritivno: … 286 kcal / 10 dag
3,2 masti
52,8 ugljikohidrata
9,8 bjelančevina
Puno bjelančevina, zahvaljujući neobično velikom udjelu jaja. Svakako posebna tjestenina, kupljena u sklopu dana Talijanske kuhinje. Zanimljiv okus i podatna tekstura za tako krupne špagete. Jasno, ne mora ići takva tjestenina, ali zgodno je probati nešto novo.
Gdje završava gusta juha, a počinje rjeđi umak, ili je to isto?
Želim li gušći umak reduciram ga laganim krčkanjem u loncu ili woku, kojega inače koristim za sve i svašta, jer ima plošnu donju ploču, a zaobljen i dubok je gledano sa strane. Temperatura se dobro rasporedi, pa se gotovo ništa ne prima za dno u njemu, a i stane dosta. Imam i velik stakleni poklopac za njega, pa je stvarno višenamjenski. Za bolji i gušći umak, ponekada dinstam i luk ili pod kraj umiješam malo slanutkovog brašna, ali time gubim jednostavnost i kalorijsku kontrolu, pa izbjegavam.
Može li se slično raditi od drugih vrsta povrća?
Kao i kod guste juhe iz prošlog posta, potencijalni kandidati osim bundeve su brokula, cvjetača, tikvice, šparoge, prokulice, kelj, kupus, možda i mrkva, cikla, …
P.S.
Prvo ispeci, pa reci, ako baš moraš!
Eto, ispekao i skuhao jesam, i to je to ;)