Dinosauri

srijeda, 31.01.2007.

Dino ptice

U jednom rudnikom u Njemačkoj 1861pronađen je zapanjujuč fosil . B io je to očuvan kostur stvorenja gotovo identična Compsoganthusu ali postojala je jedna iznenađujuča razlika .IMAO JE PERJE . TUu životinju nazvao jeArcheopterix danas se smatra prjelaznim oblikom u evoluciji ptica iz malih grabežljivih Dinosaura . Prema tomu Dinosauri možda nisu i za sva vremena zbrisani su sa lica Zemlje več neki i danas žive oko nas.
- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

oceanske krstarice

Ichiosauri ( riboliki gušteri) bili su hidronamični tjela savršeno građenih za proganjanje brzo plivajučeg plijena. Imali su duga na oba kraja ušiljena tjela pomoču mogli su smanjivati brzinu plivanja i kormilariti iodržavati uspravan položaj u vodi Poput PlesiosaurusaIhtiosauri su morali izlaziti na površinu vode da bi udahnuli zrak. Pretpostavlja se da su njihovi preci slični gušterima nekoč davno živjeli na kopnu. Sami su po sebi Ichiosaurisu izvan vode bili potpuno nemočni pa je cijena koju su platili za veliku brzinu plivanja u vodi bila prilično visoka. Rađali su se , odrasli iugibali u moru.
- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 30.01.2007.

Podjela Plijena

Iako dugačak poput automobila Celophisis je bio lagan poput osmogodišnjeg djeteta. Krajem Trijasa skupine tih krvoložnih pticama sličnih Dinosaura tumarile su polupustinjamai šumarcima uz tokove rijeka loveči manju divljač. Držeči se na okupu skupina je mogla jednostavno svladati i znatno i znatno veči pljen. Pretpovjesni gmazovi Ateosauri vjerovatno su predobro naoružani da bi mogli pasti kao žrtve tih ubojica no da bi skupina Celophisisa slučajno naišla njihova lešine s pomoču svojih malih oštrih zubi u trenu ih je mogla ogoljeti do kosti pritom se međusobno prepiruči se koga če napasti
- 19:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.01.2007.

jurske žirafe

SAuropodi su bili najviše inajdulje životinje koje su ikad hodale Zemljom. Neke su bile bile teške poput 15 Afričkih slonova. Aveličina je bila njihov osnovni način samoobrane - jednostavno su bili preveliki da bi ih itko mogao napasti. No to nije bila jedina prednost tih divova. Buduči da su stoječi na tlu dosezali velike visine Sauropodi su mogli brstiti liše sa grana koje su bilie izvan dosega ostalih, biljožderskih Dinosaura. Sauropodi su bili izraziti biljožderi. Poput danjašnjih životinja koje brste lišče oni su se gotovo čitav život morali hraniti kako bi preživjeli.
- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 26.01.2007.

ŽIVOT U KREDI

U to je doba živjelo najviše Dinosaura. Oštrozubi, biljožžderi su se hranili biljakama cvjetnicama koje su polako istiskivale starije b oblike vegetacije . Pojavljuju se četnjače i širokolisno drveče nalik današnjem kao i žabe zmije ptice i sisavci nalik onima kakva poznajemo danas. No kopnom morem i zrakom još uvjek su vladali pretpovjesni gmazovi.
- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

život u juri

Usljed razvijanja kontinenata, mokri vlažni zrak donosio je kišu nad pustinjska područja u unutrašnjosti. Ovdje su se rasprostranile drvolike mahovine i paprati koje su rasle blizu vode dok su u suhim predjelima rasle četnjale. Brojne vrste dinosaura vjerovatno su se djelile kopno kopno s prvim pticama i sisavcima te te krokodilima i pterosaurima.
- 13:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.