ALTERNATIVA

utorak , 17.05.2022.

• "Ne vjerujte nikome od onih koji puno zbore o svojoj pravednosti!"
Tako je govorio Zaratustra.

Oznake: ugljen

NECIJEPLJENA

nedjelja , 21.11.2021.

Jednom davno imao sam prijatelja s kojim sam znao u večernje sate pod smokvom dugo raspravljati o svim svjetskim i dnevnim životnim temama. Zvao se Bošljabuk i bio je pola čovjek pola zvijer , a ono preko sto posto ili jedno cijelo bio je jednu petinu kukac, a ostalo je bio alkohol u njemu do dvjesto posto. U našim raspravama ja sam bio razum, a on više od razuma ili kako sam često znao reći: „ transcendencija razuma“ , dakle, čista ontologija bitka tubitka u samom svom izvoru egzistencije ovozemaljskog.
Mislio sam da je još živ, ali kada sam večeras išao pod smokvu nije ga bilo ni u rupi ruševnog zida. Nema GA. A mislio sam baš nešto priupitati oko te Korone ili Covida, ili što on misli o prosvjedima protiv potvrda i sve tako nešto !'!?.
Pretpostavljam da bi mi odgovorio ; „ Jebeš provinciju, ugledaj se na moju Dansku gdje već ptičice pjevaju i zovu proljeće.“ A ja bih mu odgovorio ; „ Jebeš Dansku , nju je Hitler osvojio u dva dana, a nas nikad, mi smo partizani, čvrsti i postojani , ko neubrana gljiva nakon gozbe crva. “ I tu bi bio kraj naše rasprave.
I onda bih popio čašicu rakije i pojeo suhu smokvu iz Plodina da okupi virus na jedno mjesto.

Oznake: ugljen

LJEPOTA U TAMI

srijeda , 20.10.2021.

Ljepota je u svemu, ali nije svima dato da je vide. (Konfucije )

Oznake: ugljen

Fluidna izvanzemaljka

petak , 19.03.2021.

Desi se ponekad da se na papiru crtež sam nacrta. Onako prije spavanja bez veze. I onda nema smisla ništa pisati. Kao ono kad sanjaš nešto i izgubi se sa jutrom.

Oznake: ugljen

Preobrazba

utorak , 02.03.2021.

„Kada se Gregor Samsa jednog jutra probudio iz nemirnih snova, ustanovio je da se u krevetu pretvorio u gorostasna kukca. „….prva rečenica iz romana Preobrazba Franza Kafke. Interesantno, ali ja se svako jutro tako budim i izlazim među ljude, ali oni ne primijećuju da sam ja postao kukac. Onda sam zaključio da su svi postali kukci kao i ja i to neki pod maskama , neki bez njih, ali svi su nekako preobraženi i slični meni. Svijet nije kao nekad. Danas je biti čovjek čudnovato i nenormalno u ovom novom svijetu kukaca i insekata.

Oznake: ugljen, prst

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.