Sloboda

nedjelja , 20.03.2022.

Ja ti večeras nacrtam Putina onako bez veze, i doslovno na Facebooku napišem komentar da " Tko mi nije simpatičan , njega ne mogu nacrtati". I to je istina, Putin mi je bezličan lik i bez veze sam ga naškrabao. E sad, što se dešava. Dolaze mi komentari da sam ga odlično pogodio , da sam mu trebao nacrtati brčiće, metu načelu, da ovo da ono. Onda me zove kćer iz Španjolske i kaže: " Briši tog Putina sa FB profila jer zatvaraju profile i za manje stvari " I eto zatvorih. Ali pomislim, dali može i Blog zatvoriti moj crtež ružnog čovjeka koji gura svijet u propast.

Oznake: plaža

Pogledi u budućnost

nedjelja , 24.01.2021.

Na istu stvar, pojavu ili događaj možemo imati različite poglede. Ali sam pogled ljepši je na lijepo. Tako je i optimizam zdraviji za dušu i tijelo. Čak i crtanje lijepih ljudi više opušta od crtanja onih manje lijepih.Oznake: plaža

Kuda sada ?

subota , 16.01.2021.

Zatvor ili azil u Sjevernoj Koreji?

Oznake: plaža

Misao u zimsku večer

utorak , 12.01.2021.

Kupit ću ti sat što sporo otkucava vrijeme...( Iz šansone "Tvojih pola sata " Hrvoja Hegedušića) .


Oznake: plaža

Nedjeljno popodne

nedjelja , 10.01.2021.

Čitam sada po treći put pripovijetku " Patnje mladog Werthera " Johanna W. Goethea. Prvi put u svojim ranim dvadesetim godinama, onda jednom na brzinu u četrdesetim i sada u drugoj polovici pedesetih. Sličan dojam , ali nije isto. Prvi put intenzitet mojih osjećaja i misli je bio jak i prisutan kao da čitam samog sebe, drugi put sam zainteresirano čitao razmišljaljući o sebi , a sada samo čitam i mislim. Pripovijetka napisana prije 350 godina opisuje iste patnje vezane uz ljubav kakve postoje i danas. I u ovom trenutku dok ovo pišem neka mlada duša to osjeća. Možda je isto bilo i prije 3500 godina i bit će za 3500 godina. Ako me život pomiluje možda budem isto djelo pročitao i za dvadesetak godina pa ću napisati na blogu što mislim. U nekim godinama razum traži nit koja je protkana kroz vrijeme i ništa drugo. Na žalost.

Oznake: plaža

Nezaboravni smiješak

petak , 25.12.2020.Naš Pero je nedavno otišao, ali smiješkom nam želi Sretan Božić.

Oznake: plaža

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.