utorak, 29.08.2006.

Slaven napustio Fragment


Nažalost moramo obavijestiti sve fanove i prijatelje Fragmenta da je dana 21.8.2006. Slaven Nikolić(gitara i drugi vokal) svojevoljno i iz osobnih razloga otišao iz Fragmenta za stalno. Band će putem službene stranice obavještavati o eventualnim daljnjim događanjima vezanima uz stalnu postavu.

| 19:04 | Komentari (2) | Isprintaj | #

četvrtak, 24.08.2006.

Iron Maiden - The reincarnation of Benjamin Breeg




Ovo je najnoviji singl Iron Maidena koji predstavlja najnoviji album, A matter of life and death, koji će 28.08. izaći u Europi i ostatku svijeta, a 29.08. u Canadi, a 05.09. u USA.

Na upit o tome tko je Benjamin Breeg, Janick i Nicko su odgovorili “ To je pitanje za Stevea.”. Ostali članovi benda također nisu željeli odgovoriti na to pitanje. Postoji mnogo špekulacija i teorija, no ništa nije potvrđeno. Na stranici www.benjaminbreeg.co.uk kažu kako je Breeg bio slikar koji je nestao 1978. Autor stranice predstvalja se kao A. Breeg, rođak dotičnog B. Beega i spominje kako “bend Iron Maiden” koristi Breegovo ime na novom albumu, no nije siguran je li to slučajno ili ne. Nije potvrđena autentičnost stranice, no treba imati na umu da je domena registrirana dan prije službenog objavljivanja liste pjesama na novom albumu. 28.07. autor stranice kaže kako je primio e-mail iz Rumunjske koji je glasio samo “Ovdje leži čovjek o kojemu se malo zna.” Autor stranice kaže : “Prvo sam pomislio kako su to riječi koje se pišu na nadgrobne spomenike, a znajući kako je moj rođak bio klesar pomislio sam da su to možda riječi koje je on napisao.” Na coveru singla nalazi se Eddie koji stoji pokraj nadgrobnog spomenika na kojemu su napisane te riječi. 11.08. na siteu se našla fotografija slike koju je navodno naslikao B. Breeg, a koja, što je sumnjivo, nevjerojatno liči na Eddiea, Maidenovu maskotu. Dotična slika također se vidi u spotu za singl, otprilke nakon 5:14, a također se nalazi na unutarnjoj strani covera novog singla. 14.08., na dan izlaska singla, dodan je novi tekst o Rumunju od kojega je A. Breeg dobio informacije o slici, a koji ima informacije o Benjaminu, možda čak i njegov dnevnik. Tekst završava s : “On kaže kako ću odgovore na zagonetku saznati kada se vidimo. Nadam se da hoću. Nadam se da ću, napokon, otkriti istinu o Benjaminu Breegu. Na dnu sitea nalaze se poznati podaci o B. Breegu.

Ako pozorno pogledate Eddiea na coveru singla, vidjet ćete da je odjeven u vojnu uniformu i da oko vrata ima dog tagove, što daje naslutiti da postoji veza između vojske i B. Breega.

Osim “The reincarnation of Benjamin Breeg” na singlu se nalazi i “Hallowed be thy name” s BBC Radio 1 Legends Sessiona. Singl je također izašao kao 10-inč vinilna gramofonska ploča na čijoj se A strani nalazi “The reincarnation of Benjamin Breeg” a na B strani BBC Sessions verzije “Run to the hills” i “The Trooper”. 17.07. na službenim stranicama se pojavio spot za pjesmu. Spot je prvotno bio namjenjen samo za članove Official Fan Club-a koji plaćaju članarinu, no nakon nekoliko minuta pošto je postavljen na stranicu fan cluba spot je procurio i linkovi su se pojavili na raznim forumima. Singl zvuči moderno, s utjecajem klasičnog Deep Purple-a i dugogodišnji fanovi su ga odmah pohvalili jer je pokazao kako je novi album izvanredno produciran. Radnja spota je klasična, Maideni sviraju u studiju a uz to se vrte isjječci i fotografije s snimanja albuma i iz njihove dugogodišnje karijere.

B-side(s) Hallowed be thy name (CD), Run to the hills & The Trooper (vinyl)
Released 14 August 2006
Format CD, 10" clear vinyl disc
Recorded at Sarm West Studios, London in 2006
Genre Heavy metal
Length 7:21
Label Columbia Records, EMI Europe
Writer(s) Dave Murray, Steve Harris
Producer Kevin Shirley

Bruce Dickinson – vocals
Dave Murray – guitar
Janick Gers – guitar, backing vocals
Adrian Smith – guitar, backing vocals
Steve Harris – bass guitar, backing vocals
Nicko McBrain – drums

Track listing


2 track CD
"The Reincarnation of Benjamin Breeg" (Dave Murray, Steve Harris) – 7:21
"Hallowed Be Thy Name (Radio 1 'Legends' Session)" (Harris) – 7:13

10" clear vinyl disc
"The Reincarnation of Benjamin Breeg" (Murray, Harris) – 7:21
"Run to the Hills (Radio 1 'Legends' Session)" (Harris) – 3:56
"The Trooper (Radio 1 'Legends' Session)" (Harris) – 3:59

| 12:28 | Komentari (3) | Isprintaj | #

ponedjeljak, 21.08.2006.

Dream Theater - Hollow years

Prekrasna stvar... pogotovo u live izvedbi..

He's just the kind of man
You hear about
Who leaves his family
For an easy out
They never saw the signs
He never said a word
He couldn't take another day

Carry me to the shoreline
Bury me in the sand
Walk me across the water
And maybe you'll understand

Once the stone
You're crawling under
Is lifted off your shoulders
Once the cloud that's raining
Over you head disappears
The noise that you'll hear
Is the crashing down of hollow years


She's not the kind of girl
You hear about
She'll never want another
She'll never be without
She'll give you all the signs
She'll tell you everything
Then turn around and walk away



Carry me to the shoreline
Bury me in the sand
Walk me across the water
And maybe you'll understand

Once the stone
You're crawling under
Is lifted off your shoulders
Once the cloud that's raining
Over you head disappears
The noise that you'll hear
Is the crashing down of hollow years

Carry me to the shoreline
Bury me in the sand
Walk me across the water
And maybe you'll understand

Once the stone
You're crawling under
Is lifted off your shoulders
Once the cloud that's raining
Over you head disappears
The noise that you'll hear
Is the crashing down of hollow years

| 11:47 | Komentari (2) | Isprintaj | #

srijeda, 02.08.2006.

Back 2 town

Hehe, guess who's back to town bang Oooo da, bilo je dugo tih 25 dana.. makar bi mi sad odgovaralo još bar 4 dana.. Poseban pozdrav ekipi s hotelske & Punte after.. Braći Rajić - Matiji i Ivici, Mateji i Matiji, Robiju, Jeleni the Blanki, Peri i Magdaleni, Malini, Jeleni i Međedu :), super sekama Ivi i Maši, maloj Ani, Ivani koja još radi u svojoj buxi i njenoj seki Martini, Matku, Danijeli i Aniti iz Karlovca, Danijeli iz Slunja, maloj Petri, Karlu (daj čovječe požuri u zg), malom Međimurcu Mariu, Franku, Ediju Buji, Tizianni i Nicoli, punxima i rastama koji su došli spremat Viva La Pola (hehe Jankec!), Mariborčanu Patriku, i Mariborčankama Rebeki i Katji, curama iz Jaske, glavnom konobaru Dini i dečkima iz Black Wind Security-a... ak sam kog zaboravio sorry :)

Po kick martom u glavu: Deniju kaj radi kod trampolina i Masimu (hehe, netko se fakat zove Masimo) ,malom bahatom klincu s Trešnjevke, nizozemskom Bosancu Kečapu, Aleksandru i Marku. Po par šamara Andriji.

Oooo da, bilo je to onak više od 2 tjedna svakodnevnog opijanja, sviranja gitre i kasnije puštanja mjuze s kazića... prvo je bilo dosadno a onda je postalo super al onda je ekipa počela odlazit.

| 23:06 | Komentari (5) | Isprintaj | #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.