Naslovnica
SADAŠNJOST Kronologija mog života u Njemačkoj Bokuni bodulskog života
ARHIVA PUTOVANJA Portugal Malta Nizozemska Strasbourg x 2

Dobrodošli! Ugodno se smjestite. Kokice spremne? Pazite da se ne zagrcnete od silnog smijeha. Not.

ponedjeljak, 03.04.2017. u 21:53

Minga iz mog S5 kuta

Minga je bavarski naziv za München. Valjda onako iz milja nemam pojma. Kad ukucate "minga" u google, dobijete primjerice: In Sicilian, minga is a man's penis. No dobro, to je sada manje važno. Danas sam htjela podijeliti s vama nekoliko fotografija koje se nalaze na mom Instagramu. Kao i mnogi drugi smrtnici, često slikam hranu (sad but true). Tu i tamo se pronađe još koji zanimljiv detalj.


Ovo mi je jedna od najdražih slika. Predstavlja moju jutarnju rutinu. Pisanje pisama (pismo, ne pjesma), ispijanje Latte Macchiata (po okusu nešto kao naša bijela kava, samo 3-4 puta skuplje) te jedenje nečega što nije dobro za moju prepunjenost (uredno sakriveno na slici).


Ovo je komadić mog dnevnika kao i ljubavi prema L. Cohenu. Trudim se svaki dan pisati dnevnik (naravno da ne uspijevam). Šteta što je sadržaj, kao i kvaliteta, identičan onome od prije 15ak godina.


Svaki mjesec naručim za 20ak eura markice i sama izradim kuverte. Pisma pišem gdje god stignem (kafić, u-bahn...), a najmanje doma. Pisanje pisama je zakon. Svakom preporučujem.


Ono kad pokušavaš mjesecima naći dobar burek (iliti sirnicu - moram se odmah ispraviti jer ima dušebrižnika koji me uvijek ispravljaju) pa ne nađeš. Ali dobro, gušt je u istraživanju (i trošenju 2-3 eura za komad navodnog bureka).


Ono kad ti zafali more pa odeš na obližnje jezero di se smrzneš i di pojedeš večeru u vrijednosti prosječne hrvatske plaće u dućanima.


Ako je nekome napeto razdoblje Hitlerove diktature, onda će mu događanja u građevinama na Königsplatzu svakako biti zanimljiva. Na slici: Ionische Glyptothek.


Svako toliko na putu pronađem neku malu radost. A ako je i ne vidim sama, kćerkica ništa ne propusti. Ona stane nasred ceste i kaže: "(P)tica se čuje."
Ili raširi ruke ko K. Winslet na Titaniku i kaže oduševljeno: "Vitar puše, aaaa."



U kakvoj god svakodnevici se vi nalazili, nadam se da vidite male dnevne srećice. Svako dobro svima. Hvala što ste tu.

Kommentar (14) - print - #

<< Arhiva >>