MEDICINA JE POLA ZDRAVLJA

28.10.2010., četvrtak


TKO JE TKO U MEDICINI : UNIFORME

Svi vole uniforme. S tom razlikom da su vojne uniforme omiljenije kod žena a uniforme medicinskih sestra omiljenije kod muškaraca. U određenom trenutku razbacanu po podu spavaće sobe.
Uniforma medicinske sestre je, skupa sa kostimima francuske sobarice i švedske mljekarice jedan od omiljenih muških fetiša i mnoge perverz...muškarce s maštom, zgodna žena u uniformi medicinske sestre pali više od te iste žene bez ičeg na sebi. Iz tog razloga, kao i zbog glasina o aferama između sestara i liječnika, medicinske sestre prati glas promiskuitetnih, lakih žena.
Drugi riječima, kad operete medicinsku sestru dobijete prljavu vodu i čistu kurvu.
Za maštovite i zainteresirane, o ovoj ću temi nastaviti kasnije ali vam neću reći gdje, pa ćete, da bi došli do tog dijela, morati i dalje pratiti moj blog.

TKO JE TKO U MEDICINI:
BIJELA KUTA

Bijela kuta je čudesna stvar. Probajte ga sami obući i vidjet ćete da djeluje poput egzoskeleta: podržava kralježnicu da ravnije stoji a jedna aura važnosti spontano će se stvorit oko vas.
Tkanina od koje je kuta rađena poseban je materijal. Dovoljno je kruta da nosioca drži uspravnim pred pacijentima, studentima i podređenim osobljem ali je istodobno i dovoljno savitljiva u prisustvu šefa i ostalih nadređenih osoba

TKO JE TKO U MEDICINI:
OSTALO OSOBLJE

Ministarstvo zdravstva je u nekoliko navrata pokušalo s uniformiranjem ne-liječničkog osoblja kako bi pacijenti lakše mogli razlučiti tko je tko no kako nikad nisu ukinuli prijašnje uniforme nastala je prava zbrka.
Evo male pomoći:

Viša medicinska sestra:
To su one u tamnoplavim uniformama. Postoji i bijela verzija s jednom ili dvije tamno plave crte na okovratniku.
Nema veze ako ima samo metar i šezdeset, kao višu sestru oslovljavamo svaku osobu koja je završila Visoku medicinsku školu. Može, ali ne mora biti glavna sestra odjela ili čak glavna sestra klinike. Glavnu sestru bolnice se raspoznaje po tome što sav srednji stručni kadar, uključujući tu i većinu glavnih sestara odjela, bježi pred njom ili se pravi vrlo zaposlen. Po mogućnosti da je taj posao što udaljeniji od glavne sestre bolnice.

Medicinska sestra:
Trenutnu verziju uniforme ne zna nitko. Opće prihvaćena je kratka plava kuta sa pripadajućom suknjom ili hlačama. Ponekad ukrašena tamnocrvenim mrljama koje su prvobitno kružile po ljudskom krvotoku.

Medicinski tehničarTeško razlučiv od liječnika osim što nikada ne nosi kravatu i nema toliko puno kemijskih olovki u džepu na prsima. Ako vidite da nosi nešto što nije vrećica s viskijem i kavom onda je vjerojatno medicinski tehničar. Ako vidite da zaista nešto radi, osim što pije kavu na odjelu, definitivno je tehničar,

Operacijske sestre/ instrumentarkeSva u zelenom plus kirurška maska koja zaboravljena visi oko vrata. Rijetko izlaze na otvoreno. Ako je vidite onda ste ili zalutali tamo gdje ne bi smjeli biti ili je ona odlutala iz operacione sale. Pomozite joj i pokažite kojim putem da se vrati u operacionu salu.

Učenice srednje medicinske škole
možete prepoznati po plavoj kuti i tinejdžerskim prištićima. Do prije 10 godina su nosile i bijelu pregaču te kapicu koja liči na zadnji spojler formule jedan, ali taj običaj izumire. Obično idu u paru ili čoporu.

Pomoćno osoblje (čistačice, kuhinjsko osoblje...)
Uniforme svih boja uključujući i blijedu verziju kariranih stolnjaka.
Ukoliko ima kantu s vodom u ruci, vjerojatno nije doktorica.
Ukoliko nosi vrećicu s viskijem i kavom, to radi samo do određene liječničke sobe.

Pacijent
Da, postoji i nepisani dress-code za pacijente. Obično je riječ o pidžami/spavaćici (ovisno o spolu ili spolnoj orijentaciji) a u zimskim danima preko toga kućni ogrtač, tvz. "šlafrok" ili "bademantl".
Vidite li u kakvom kafiću ili negdje vani grupicu ljudi odjevene u kućne ogrtače, nije riječ o netom teleportiranim žrtvama otmice vanzemaljaca već o pacijentima obližnje bolnice na čik-pauzi.

- 16:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.