po putu i azimutu

14.02.2023., utorak


Riječka zimska liga u trčanju - Igor Malešević





Riječka zimska liga u trčanju se održava od 2004. g. a inicijator je bio Igor Malešević, na blog.hr poznat kao @melez i nakon što je iznenada podlegao bolesti u nazivu ove utrke koja se održava u zimskim mjesecima kroz osam kola dodalo se i njegovo ime. Meleza sam dobro poznavao i učestvovao u dosta utrka a i pomagao sam mu u organizaciji. U zadnje vrijeme nisam bio nešto aktivan ali sjećam se nekih utrka po okolici Kastva, Kostrene i Bribira.
Ove nedjelje održana je 7. po redu utrka Riječke zimske lige - Igor Malešević '22.-'23. (8. i zadnja ove sezone biti će u Kostreni početkom ožujka.) na riječkoj šetnici lukobranu Mololongo a ovako piše na jednom riječkom potralu.
Skoro 200 maskiranih trkača uz podršku navijača preplavilo je Molo Longo i obilježilo vikend uoči vrhunca Riječkog karnevala - međunarodne karnevalske povorke u suradnji TZ Grada Rijeke, Triatlon kluba Rival i sportske udruge Torpedo Runners i održalo 7. kolo Riječke Zimske lige, najveće trkačke manifestacije u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji i Torpedo Carnival run najveća karnevalska utrka u Hrvatskoj a trkače su prije starta zagrijali poznati Zametski zvončari svojim kolom.

Evo sjećanja na neke prijašnje utrke Riječke zimske lige na lukobranu Mololongo. Igor je lijevo u plavoj trenerci ispred startne linije.


Trči se i u maskama a ovo je doba maškara.


Jedni prema okretištu koje je ispred ciljne vrpce a drugi ponovo prema kraju lukobrana gdje će se ponovo okrenuti i nastaviti do cilja jer se trči dvije dužine.


Dva plakata za utrke '22. - '23.



Za povećati fotka zametskih zvončara koji su došli podržati utrku, slika je preuzeta sa mojarijeka.hr.


Slika trkača na ovoj utrci (preuzeto sa novilist.hr.)


I jedno jednostavno jelo, riži biži da se bolje biži.


Po običaju i malo enigmatike.
Premetaljke koje se mogu lako riješiti nakon pročitanog teksta.
DRAGA KRIJE
KUL BORNA
NOGOM LOLO
SLIKA MAZGI

I križaljkica talijanka sa tri crna polja.
Vodoravno:
1. ?. 2. Vrst tvrdog crnog drveta. 3. Mjesto na sjeveru otoka Paga // Naprava za zaključavanje. 4. Družba, tim. // Amando odmila. 5. Nadimak bivšeg nogometaša Zajeca. // Povjesno mjesto u Dalmaciji koje su Uskoci branili od Osmanlija.

Okomito:
1. ?. 2. Uvježbavanje (mn.) 3. Industrijska biljka ili zasad tog bilja, korišten za izradu rublja i ulja. 4. Osobna zamjenica. // Velika talijanska rijeka.
5. Žen. ime a može i bećar. 6. Pokazna zamjenica. // Kalij. 7. Metal, kem. element atom. broja 28. 8. Fiktivna mala bića pod zemljom, patuljci. 9. Stariji am. glumac, poznat po vesternima, Warren.

Sretno Velentinovo !




- 11:30 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.