po putu i azimutu

09.10.2017., ponedjeljak


Osvoji crni biser
Brdsko biciklistički klub Otok Krk i turistička zajednica Punat i ove godine su , sedmi puta po redu organizirali biciklijadu pod nazivom "Osvoji crni biser". Kao i uvijek do sada, bilo je više ruta, najlakša 'obiteljska', srednja 'rekreativna' i najduža i najteža 'sportska' sa 42 km i dosta uspona. Prvi put je uvedena i kotizacija, ali se uz to dobila majica i bogat ručak u hotelu Omorika.

Plakat za biciklijadu.


Prije dolaska u Puntarsku Dragu prošao sam kraj zaljeva Klimno na drugom kraju otoka. Na plaži Meline bilo je ovog ljeta velika gužva, a sada sam vidio samo nekoliko ljudi koji su hodali po plićaku.


Bicikla svake vrste, bilo je i na prodaju.


Nakon odlaska biciklista koji su izabrali teže ture 'obiteljska' se sprema za start. Bilo je puno male djece ali su odlično vozili.


Kreće se uz obalu po stazi za bicikliste.


Prolazi se kraj poznate stare crkvice Sv. Dunat i nastavlja prema poluotoku Prniba. Na kružnom toku i križanjima vatrogasci su osiguravali prolaz.


Po Prnibi je ugodno voziti se biciklom i kad su ljetne vrućine jer ima hlada. Sad je bilo dosta lokvica na putu koje su ostale od kiša ali to nije smetalo učesnike, tko je vidio vratiti se sa čistim biciklom.


Nakon povratka u Punat otišli smo na ručak u restoran hotela Omorika. Ovo je samo dio od ponude.




Kad se poveća bolje se vidi: oseka u zaljevu Klimno i karta sa ucrtanim stazama za bicikliste oko Krka i Punta.


Pogled sa odmorišta kod Tri križa, kuda se spuštala 'rekreativna', na poluotok Prniba i otočić Košljun. Iznad se vidi dio otoka Cresa. Desno je pogled na Punat sa Prnibe.


Nakon odlaska još jedan pogled na Puntarsku dragu sa Košljunom.

- 00:11 - Komentari (23) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.