po putu i azimutu

29.04.2013., ponedjeljak


Homo si teć '13
U nedjelju 21. travnja održano je 17. izdanje "Homo si teć" i 12. Riječki polumaraton gdje je sudjelovalo više od 7000 građana i sportaša. Pobjednik polumaratona je Wycliffe Kipkorir Biwot iz Kenije koji je s vremenom od 1.02.54 postavio novi rekord ove staze od riječkog korza do Preluka i nazad, a to je ujedno i najbrže vrijeme svih istrčanh polumaratona u Hrvatskoj . Među ženama je najbrža bila, također iz Kenije, Helen Kimutai Jepkosgei.





Nakon građanske utrke stigao sam na start dječje utrke u kojoj je učestvovalo puno mališana u pratnji roditelja. Naziv dječje utrke bio je DM Babybonus cup, a u već poznatoj štafeti (za one koji ne žele trčati cijelih 21.097 km nego samo trećinu), cca 3x7km, ove godine je nastupilo čak 44 ekipe.


Mlade trkače su na cilju na rivi zabavljali mladi izvođači.


A u blizini je bio veliki kotlić sa fritajom od šparoga i jaja, ovaj put više žuto nego zelenom (cijena porcije samo 10 kn).


Stižem na doček najbržeg maratonca. (Kad sam ga vidio na startnoj listi znao sam da će pobijediti, možda i napraviti rekord staze, kao što je i bilo).


Wycliffe Kipkorir Biwot ulazi u cilj.



Helen Kimutai Jepkosgei iz Kenije najbrža kod žena.


Slađana iz Crne Gore, treća kod žena također je plijenila pažnu fotoreportera.


((Drugi je bio Julius Kiprono Lagat iz kenije, treći Tamás Nagy iz Mađarske a najbolji predstavnik Hrvatske Dražen Dinjar na 5. mjestu sa vremenom 1:11:54. Kod žena druga Daniela Elena Cirlan iz Rumunjske, treća Slađana Perunović iz Crne Gore a najbolja Hrvatica Veronika Jurišić peta).

Bilo je još željnih trčanja.


A neki su voljeli više odmarati kraj kafića.


Dočekao sam i maratonce iz svoje starosne skupine.




DODATAK:
Na postolju.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
- 00:25 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.