math_baby's blog

< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
math_baby's blog
Razmisljanja o svijetu softvera

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Sorry, your browser is not Java enabled, you will not be able to chat.

11.02.2006., subota

Opensorsasi, ljubitelji "nevinog" Googlea, PATITE: Google Desktop krade vase fajlove s hard diska i salje ih na Google servere!!!! HAHAHAHHAHAHAHA, koje budale su oni koji smatraju kako je Google "cool" i "super" a kako Microsoft "sucks"!

Oduvijek sam itekako osjecala da je Google firma kojoj je osnovna preokupacija dokopati se sto vise podataka o vama, vasim navikama surfanja i svemu ostalome o vama.

Posljednja potvrda ove moje teze je i cinjenica da aplikacija Google Desktop salje vase podatke s hard diska ravno u ruke Googleu, toj "veliki brat korporaciji" koja tada s njima onda moze raditi sto god zeli! Ovo je zaista katastrofa i najveci security breach u povijesti racunalne industrije, koji jasno pokazuje prljave namjere Googlea koji se od "nevine trazilice" prometnuo u nesto zaista opasno i nakaradno!

Evo i linka na kojem vam sve ovo o kopiranju vasih fajlova na gooleove servere jasno i glasno pise, da ne biste mislili da je sve ovo proizvod moje (po vama bolesne) psihe: http://www.eff.org/news/archives/2006_02.php#004400

Da je kojim slucajem Microsoft ovo napravio, mislim da bi linux-fanatici proglasili "vjerski rat" nalik na onaj koji se ovih dana vodi zbog onih karikatura i palili bi Microsoftova sjedista itd!

Ali, naravno: kako se cijela ova frka dogadja sa Googleom, opensoursasima oduvijek omiljenom, najdrazom i bezgresnom firmicom, najboljom i najplemenitijom, najnevinijom, najpostenijom, bez ijedne mane, ocekujem da ce isti po stoti put i sada iznalaziti razna "opravdanja" za ovaj Googleov necasni podhvat i braniti ovu skandaloznu Googleovu politiku! U tome im zelim puno uspjeha, jer je unaprijed jasno: ovo sto je napravio Google je neobranjivo i nedopustivo!

Dragi "googlasi", jednu slatku pusu salje vam vasa najdraza
math_babyrolleyes

- 21:36 - Komentari (5) - Isprintaj - #

10.02.2006., petak

Hahahha, jesam vam ja govorila: Apple upravo ovih dana spushio antitrust tuzbu zbog monopola kojeg se docepao sa iPodom i iTunes-om!

Iako sam svojim prethodnim blog zapisom izazvala podsmijeh kod nekakve opskurne grupice linux-fanatika i Apple obozavatelja na news grupama, stvarnost potvrdjuje da je sve vise ljudi zabrinuto zbog Appelovog monopola sa iPod-om, iTunes-om i samo njemu znanim formatima zapisa media fileova.

Najnovija vijest je da je u kaliforniji upravo ovih dana podignuta antimonopolisticka parnica protiv Appleovog ponasanja o kojemu sam govorila u svom prethodnom blog zapisu. Evo vam linkovi, pa se uvjerite i sami u to koliko je Apple "cool" a Microsoft to (u vasim glavama) "niposto nije", iako se nikad nije tako bahatio kao Apple:

Evo linkova koji govore o najnovijoj tuzbi kojoj je federalni sudac u Californiji dao "zeleno svjetlo" da ide u proceduru:

http://news.findlaw.com/scripts/prin...2slattery.html

http://www.ehomeupgrade.com/entry/20...lifornia_judge

Linux fanatici i oni koji se meni rugaju zbog "nebuloza" koje procitaju na mom blogu, dobro pogledajte ove linkove gore i zapitajte se jos jednom: zasto Appleu tolerirate ono sto Microsoftu nikada ne bi? Mozda zato (ponovimo jos jednom 100 puta prezvakanu frazu) jer je "Apple cool" a Microsoft i math_baby nisu? Ako zaista razmisljate na taj nacin, dragi moji linux i ostali fanatici, tada barem priznajte sami sebi da nemate ni zrno objektivnosti, pa samim time niti kredibiliteta za pljuvanje i izrugivanje mene (koja u biti radim isto sto i vi, samo sa suprotnim predznakom!) na nekakvim opskurnim news grupama!

I na kraju, sto reci osim uputiti pozdrav svim Apple-ljupcima i Microsoft-mrscima od vase omiljene
math_baby, koja je i ovaj put pokazala da je u pravu sto se tice opravdanosti zabrinutosti zbog Appleovog ponasanja!
- 20:18 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.02.2006., petak

Zasto je Apple "cool" a Microsoft ne, iako je Apple ogrezao u nestandardnim formatima!??


Svi optuzuju microsoft "za monopolizam" i "zatvorene formate", a nitko nikada nije optuzio Apple za iste te stvari. Pitam se zasto je to tako kad je poznato da je Apple prodao nevjerojatan broj iPod-a, a na tim iPodima slusa se nevjerojatan broj iTunes-a. Medjutim, format tih iTunes je proprietary, poznat samo Appleu. Pa ipak, Apple je cool i slatka firmica, nikakv monopolist, boze sacuvaj! A Microsoft sucks!

Zanimljiva logika, zar ne? Nikada mi takva logika nije bila jasna, kao ni takva neopravdana mrznja koju opensorsasi imaju prema Microsoftu a ujedno, posve nekriticko zatvaranje ociju kada su druge firme (poput Applea!) u pitanju. Fuj!



- 22:49 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Firefox isti kao i IE: osam sigurnosnih problema, od kojih je jedan oznacen kriticnim a cetiri srednje rizicnima!

Evo vam, dragi obozavatelji Firefoxa najnovije vijesti koja govori o tome kako je Firefox ustvari jadan browser, kojeg ce ako postane jos masovniji "krasiti" jos i veci broj sigurnosnih problema i bugova nego sto je to ikad bio slucaj s IE-om.

A koliko su li se samo nasi "strucni" free-loaderi i "opensorsasi po sluzbenoj duznosti" busali u prsa kako je Firefox savrsen i kako "nema nikakvih sigurnosnih problema"! E pa, dragi moji open-source fanatici: demantira vas upravo vas najnovi "glavni adut": vas mili Firefox malo po malo postaje pun rupa, supalj kao ementaler! Hahahahahhaha, samo vi fanaticno prelazite u ogromnim postotcima na "savrseni" Firefox: rezultat ce biti samo sve veci i veci broj rupa koje ce zainteresirani hakeri itekako znati iskoristiti! A bit ce zanimljivo tada slusati sve one izlike kojima ce se fanaticni opensorsasi sluziti ne bi li opravdali takvo mizerno stanje sigurnosti Firefoxa. Ali, vec znamo koja ce biti njihova strategija, prizemna kao i uvijek: oni ce "oplesti" tada po Microsoftu i IE-u - uvijek zahvalnim metama vaseg idiotskog open-source pokreta, pokreta koji 20 godina nakon pada komunizma u citavom svijetu zeli komunizam ponovno uskrsnuti! E pa, nece ici, free-loaderi!

Jer: Zivio Microsoft! Zivio George Bush! Zivjele Zapadne Vrijednosti!

- 18:06 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>