math_baby's blog

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
math_baby's blog
Razmisljanja o svijetu softvera

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Sorry, your browser is not Java enabled, you will not be able to chat.

11.09.2005., nedjelja

Jos jedan idiotizam velicanja open-sourcea: u "velikom" FireFoxu pronalaze se non-stop katastrofalne sigurnosne rupe!!!


Koliko je samo glupana neprestano govorilo kako je IE totalno nesigurno smeche i koliko je samo tih istih glupana neprestano sralo o tome kako je FireFox "najbolji i najsigurniji browser", savrsenstvo bez mane: siguran pouzdan, krasan!

Medjutim, sto se dogodilo zatim: gomila idiota i poluidiota nasjela je na tu sto puta ispricanu pricu (a prica koja se sto puta isprica obicno postane istina, tim vise ako pripovjedace te price krasi ona kolicina vjerske zatucanosti, agresivnosti i slijepila, kakva se cesto susrece u fanaticnom svijetu open-sourcea). I tako, gomila idiota i poluidiota sretno su downloadirali "superiorni" FireFox i poslali IE u "vjecna lovista" utvarajuci kako sada imaju nesto "puno bolje od IE-smeca".

Medjutim, ta gomila kretena nije uvidjela (ili, bolje, nije zeljela uvidjeti!) ono sto sam im ja sve ove godine govorila, a to je: ne postoji browser kojemu se ne bi mogla pronaci sigurnosna rupa, pitanje je samo motivacije raznih hakera da je nadju. A njihova motivacija je tim veca sto je browser popularniji. Naravno da se najvise sigurnosnih propusta naslo u IE-u, kad je on cijelo vrijeme bio hakerima najatraktivnija meta (jer, zaboga, IE koristi 95% surfera!).

Medjutim, u zadnje vrijeme je broj korisnika FireFoxa porastao, najvecim dijelom ne zbog same "urnebesne" kvalitete Firefoxa, nego upravo zbog bjesomucne antimicrosoft-kampanje koju su posvuda rastrubili plitkoumni mrzitelji "monopola" (a kad ih se pita u cemu se to ogleda Microsoftov monopol, onda ne znaju objasniti - naravno da ne znaju jer ga NEMA!). Dakle, oni su cijelo vrijeme graktali: "IE je smece! Prijedjite svi na "krasni" Firefox"! I, sada, kada su ih neki ljudi i poslusali, sto vidimo na kraju? Vidimo to da je (cak i s neznatnim porastom korisnicke baze Firefoxa), znatno porastao broj sigurnosnih problema koje Firefox ima!. To se dogodilo upravo zbog plitkoumne kampanje open-source fanatika, koji sada imaju jos i nesigurniji browser nego sto je IE ikada bio (jer, IE je, ako nista drugo, barem profesionalno napisan, dok je FireFox samo jos jedna tipicna open-source krpa!). Jer, zaista, gotovo da i ne prodje tjedan a da se ne objavi kako je u Firefoxu nadjena jos jedna opasna sigurnosna rupa! Evo, tako je bilo i ovaj tjedan, u sto se mozete uvjeriti ako procitate ovu vijest, koja kaze:

Privremena zakrpa za Firefox

Nakon otkrivanja novog opasnog sigurnosnog propusta u Firefoxu, Mozilla Foundation je odmah ponudila privremenu zakrpu koja bi trebala spriječiti njegovu zloupotrebu. Novootkriveni propust vezan je uz upravljanje dugačkim linkovima koji sadrže puno povlaka ("-"), a više informacija se može pronaći na ovoj adresi.

Problem se javlja u komponenti Firefoxa zaduženoj za upravljanje internacionalnim imenima domena (IDN), a privremena zakrpa samo onesposobljava tu komponentu. Dok ne bude izdana "prava" zakrpa, privremenu možete pronaći na ovoj adresi.


Da, da, "dragi" moji opensorsasi: eto vam sve "velicine" vaseg milog FireFoxa u "punom svijetlu"! Uzivajte u svom vlastitom kretenizmu, i samo nastavite koristiti "velicanstveni" Firefox! :D:D:D

math_babyrolleyes
- 13:39 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>