math_baby's blog

< travanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
math_baby's blog
Razmisljanja o svijetu softvera

Linkovi
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Sorry, your browser is not Java enabled, you will not be able to chat.

05.04.2005., utorak

Psihopat Richard Stallman ponovno "bugari" protiv cjelokupne softverske industrije

Poslusajte najnovije biserje tog imbecila, kretena i budale:

Makar imali na svom računalu instaliran Linux i sve aplikacije iz open-source arsenala, a niti jednu komercijalnu, ne možete reći (i pri tome biti iskreni) da je sav softver na njemu besplatni otvoreni kod. Maleni, ali krucijalni njegov dio i dalje je najvjerojatnije komercijalni BIOS koji prilično tajnovit komad programerskom umijeća čiji izvorni kod ne možete dobiti, a isto tako ni osnovne specifikacije. (Postoji i LinuxBIOS, koji je besplatan, ali ga malo tko koristi i uglavnom ima velikih problema s kompatibilnošću na različitim konfiguracijama).

Proizvođači BIOS-a i hardvera misle da je tako bolje jer se time, po njima, jamči veća sigurnost i pouzdaniji rad računala, ali se Stallman, naravno, ne slaže.
Traži od proizvođača hardvera da javno objave sve relevantne specifikacije koje se tiču njihovog hardvera, a koje su neophodne onima koji namjeravaju pisati open-source verziju BIOS-a.

Za sada je gotovo unisona reakcija prozvanih negativna s izuzetkom IBM-a koji zastupa stanovište između ove dvije krajnosti. "Veliki Plavi", naime, nudi open-source tehnologiju imenom Tiano, koja predstavlja okvirnu okolinu za razvoj vlastitih BIOS-a, s kojom dolazi skup drivera za pokretane određenih dijelova PC-a poput procesora, diskova itd. Tiano je moguće učitati na stranicama TianoCore.org, ali se od onih koji ovaj alat namjeravaju koristiti za izradu vlastitog BIOS-a očekuje još podosta vlastitog truda i programiranja prije nego li uopće naprave nešto što bi moglo zamijeniti komercijalni BIOS na matičnoj ploči.

Stallman tvrdi da to nije dovoljno: "Ne želimo imati nikakve veze s BIOS-ima iz Phoenixa i ostalih (proizvođača BIOS-a). Ne tražimo od njih da urade bilo što, kao što to ne tražimo ni od Microsofta. Ove (tvrtke) su zle! Ne možete očekivati od njih da učine bilo što samo zbog toga što ste ih to zamolili. Cilj nam je pobjeći od njih."

Koji bolesnik! Ako mu toliko smeta Phoenixov ili bilo koji drugi bios, neka ga lijepo on sam napravi svoj i zabije si ga u shupak!
Phoenix, Microsoft i cjelokupna softverska industrija mora od necega zivjeti - ostvarivanjem zarade na proizvodnji softvera svoju egzistenciju rjesavaju milijuni ljudi koji od toga zive! I onda dodje jedan kreten koji u ime "svetih ideala" zeli da to sve nestane samo zato da bi on bio sretan! Licemjerno, bezobrazno, sebicno i iznad svega kretenoidno!

Ne znam kako vi, ali ja sam u gornjoj vijesti posebno uocila ovaj naizgled "sitni" detalj:
Postoji i LinuxBIOS, koji je besplatan, ali ga malo tko koristi i uglavnom ima velikih problema s kompatibilnošću na različitim konfiguracijama

Hahahahaha, pa zar smo mislili da bi i moglo biti nekako drugacije? Sve sto dirne nasa "pravednicka i sveta" opensorsaska ruka, pretvori se u smrdljivo govno, u nekompatibilni peace of shit! Stallmane, ako toliko volis open source, onda lijepo ugradi u svoje racunalo LinuxBIOS, i udavi se u njegovom smradu, jadnice!

- 22:31 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>