matebalota

ponedjeljak, 20.11.2023.

Versace Woman Čin II

Versace Woman Čin II
Versace Woman Act II

Uvod

Mjesec dana nakon pokolja ispod kipa Bana Jelačića. Nalazimo se u
hotelu Esplanade Zagreb. Prekrasna Smaragdna dvorana, ispunjena je novinarima iz cijelog svijeta. Tv kuće prenose konferenciju za medije, koje je sazvala modna kuća Versace. Ukrašenoj bini prilazi domaćin konferencije i drži uvodni govor.

Prizor I ( Scene I )

"Poštovane i poštovani gosti, molim vas zauzmite svoja mjesta, event počinje za tri minute."

( Kratka pauza uz malo galame, koja utihnu )

"Hvala vam na vašoj brzini."

"Budući je došlo do velike prodaje i potpune nestašice ženskih Versace modela u Hrvatskoj, modna kuća Versace organizirala je ovu konferenciju za medije kako bi javnost dobila točnu informaciju. Pozivam PR modne kuće Versace za Europu gospođu Emmu Conti.
Molim i vas novinare da ograničite broj pitanja najviše na tri.
Izvolite gospođo Conti mikrofon je vaš. "

Voditelj se udaljava iza obližnjeg paravana.
Istovremeno Emma Conti prilazi bini i mikrofonu. Pogleda sve nazočne sa znakovitim osmjehom na licu.

"Upućujem svima vama pozdrav kuće Versace. Dobrodošli!"

"Nakon što iznesem neke važne podatke, svim zainteresiranim novinarkama i novinarima prisutnih tv kuća, Versace modna kuća stoji na raspolaganju odgovoriti na vaša pitanja. "

"Samo mala napomena. Ja određujem tko će postavljati pitanja."

"A sada razlog ove konferencije.
U protekli mjesec dana prodani su svi ženski modeli naše kuće, kako u Hrvatskoj tako i na području Istočne Europe. "

"Zadnje vijesti ukazuju i na ubrzanu prodaju i pomanjkanje ženskih modela naše kuće u cijeloj Europi."

"Na tržištu kapitala, vrijednost dionica Versace modne kuće, porasle su za 18% samo iz razloga povećane prodaje ženskih modela."

"Svi dioničari su oduševljeni s porastom vrijednosti njihovog uloženog kapitala. "

"Ne razmišljamo o novoj emisiji dionica, uprkos povećane potražnje istih."

"Nastojimo ubrzanom proizvodnjom pokriti nagli porast prodaje ženskih modela. "

"A sada, budite slobodni postavljati pitanja. "
Kamere i reflektori su se okrenuli ka stotinama novinara.

"Izvolite gospodine Holliday iz CNN. U zadnjem dijelu ove divne dvorane."

"Mark, Mark Holliday iz CNNa. Poštovana gospođo Conti, iz raznih medija smo saznali kako je došlo do reklame.
Slike prelijepe Versace Woman, vašeg modela, prenijele su u početku samo lokalne tiskovine a onda se domino efektom vijesti prelila u ostalim članicama Europe, a onda je kao bomba eksplodirala širom svijeta.
"Koliko ste platili ovu reklamnu kampanju?" Ironičnim glasom Mark Holliday

"Poštovani gospodine Holliday, iz cijenjene i planetarno poznate tv kuće, naš odgovor je jednostavan! Nismo platiti ni jedan izvještaj u medijima povezan sa Versace Woman. Svi su prenijeli strašan underground zločin koji su odvio na trgu Bana Jelačića, ispred samog kipa. Igrom slučaja u tom nemilom događaju za građane ovog lijepog grada, našla se naša Versace Woman, najljepši model koji smo stvorili.
Svi mediji prenijeli su užas i stradanje divne mlade dame u Versace crnom kompletu. Mirno će gospođa Conti

Bahati Mark Holliday, neprozvan, nastavlja

"Gospođo Conti, hoćete nas sve obmanuti, tvrdeći kako ni jednog novinara ili bilo koji medij niste platili. Ne vjerujemo vam!" Holliday

"Gospodine Holliday, mnogi nam nisu vjerovali kod dizajna i pokretanja ovog modela, pa su sada van sebe od oduševljenja." Conti

"Gospođo Lorain le Favre iz TF1, slušam vaše pitanje, izvolite. " Conti

"Poštovana gospođo Conti, niste li bacili otvorenu rukavicu u lice najvećim modnim kućama LVMH i Keringa, modnim divovima iz Francuske?" Lorain le Favre iz TF1

"Gospođo Lorain le Favre iz TF1 tv kuće, ako će to oni i sve ostale modne kuće iz Francuske tako to razumijeti, Versace modna kuća vas i njih koji sada prate ovu konferenciju razuvjeravamo. Nama to nije bio interes!
Izazvati sve modne kuće iz Francuske na direktni sukob, nije nam ni na kraj pameti! Sumnjam da će nam povjerovati!" Conti

"Da su to oni uradili na vaš način, biste li vi njima povjerovali kako to nije izazov u stilu mušketira?" Lorain le Favre

"Modna kuća Versace posluje u skladu tržišnih standarda. " Conti

"Gospodine Hans Muller iz RTL DE ,izvolite." Conti

"Poštovana gospođo Conti, ovo me podsjeća na umijeće ratovanja koje je opisao Sun Tzu. Iznenadi bočni udar, puno puta donio je uspjeh onom tko je iz zasjede napao neprijatelja. Dok se protivnik snađe sve je gotovo. Ja vam samo mogu čestitati na izvedenom blitzkrieg-u po boku." Završi Hans Muller

"Gospodine Muller, takvo umijeće poznato je velikim silama a ne Versace modnoj kući. Ja moram ponoviti još jednom, mada je to već svima trebalo biti jasno. Nesvakidašnji okršaj kriminalaca na trgu Bana Jelačića, doveo je u centar pažnje svih medija, naš iznimno vrijedan Versace Woman model, koja je u izmjeni pucnjave vatrenim oružjem pogođena u trbuh. To je ono što je sve šokiralo i to je ono što su prenijeli.
Kako uopće te ratne, krvave pobjede možete izjednačiti s uspjehom Versace modne kuće? Kao da smo mi ratnici i rušitelji, a ne graditelji umjetnosti na području mode. Mi stvaramo zadivljujuću ženu u ovom muškom svijetu!" Conti

"Gospođo Conti, htjeli vi to priznati ili ne, izveli ste drski, bočni napad na ostale modne kuće. To vam je donijelo uspjeh, porast prodaje i vrijednost dionica. Ali, znajte, svaka takva pobjeda kratkog je daha i okreće se protiv napadača. " Muller će siguran u sebe

"Gospodine Muller, budući ste nas usporedili s agresorom, ja ću ovaj razgovor zaključiti konstatacijom; opsjednuti ste vojnim uspjesima i neuspjesima vaših osuđenih ratnih zločinaca iz Drugog svjetskog rata." Conti oštro

"Gospođo Conti, prešli ste granicu!" Viče Muller

"Gospodine Muller, a što ste vi uradili i to mnogo puta." Conti pobjednički ugasi Mullera
( U grimiznoj dvorani čuo se prigušen smijeh )

"Molim slijedeći." Conti

"Gospođo Alice Bruce iz BBC-a slušam vaše pitanje. " Conti nastavi

"Gospođo Emma, naša analiza tržišnih utakmica još nije zabilježila ovakav udarac konkurenciji. I u Velikoj Britaniji žene prazne Versace modne kuće. Osvrnuti ću se na kolege iz Francuske i Njemačke. Upućujem kritiku vašim modnim kućama. U modi nema spavanja na lovorikama. Sve se kreće naprijed. Čak i ako stoji, zaostaje za onima koji idu naprijed, koji se razvijaju. Od nas vi imate pohvale gospođo Conti. Međutim, postoji i drugi dio cijele ove priče. I taj drugi dio je razbjesnio modnu kuću Glorija!
Modna kuća Versace upotrijebila je umjetnu inteligenciju. To je ono što javnost mora znati. Umjetna inteligencija je cijelu vašu kolekciju kao i Versace Woman model kreirala.
Gdje je tu čovjek kao umjetnik?" Alice Bruce kritičkim stavom

"Poštovana Alice, iz nama važne tv kuće BBC, moram vas odmah demantirati. Znam da nam vi i nitko od nazočnih nećete vjerovati! Cijelu konferenciju svi vi do sada usmjerili ste svoj frontalni napad na Versace modnu kuću.

1. Em smo lažljivci jer tvrdimo da niti jednu medijsku kuću, bilo lokalnu, bilo državnu nismo platili ni jedan Euro cent.

2. Optužujete nas da smo mimo dobre tržišne prakse napali konkurenciju! Dapače, izgledamo kao mali David koji je jednim kamenčićem pogodio Golijata. Francuske modne divove i time im nanijeli štetu. Nadalje, izazvali smo njihov bijes i doveli sebe u opasnost od njihove osvete. Pri tome prešućujete kako su se ti isti divovi već udružili u koncern.

3. Nazvani smo agresorima na tržištu mode, koji se služi umijećem ratovanja i pri tom smo konkurenciju trenutno pobijedili u jednoj bitki. Ta tvrdnja je van svake pameti.

4. I sad još na kraju, sve smo to izveli koristeći umjetnu inteligenciju koja ne samo da je kreirala Versace Woman nego i čitavu kolekciju. Optužujete nas da smo izgubili svaku ljudskost. Umjetnost koja je u tom kompletu nazivate vanzemaljskom. Tvrdite da u njoj nema ništa od onoga što krasi čovjeka. Kakva bedastoća! Sve modele osmislile su naše vrhunske umjetnice.
Zanima me što ćete još kazati?" Conti

"Znate li gospođo Conti, da je modna kuća Versace otvorila Pandorinu kutiju na polju mode i umjetnosti koristeći umjetnu inteligenciju?
Kakav će biti odgovor modnih kuća u svijetu?
Otvorena je utrka UI koja će stvarati modu u kojoj više neće biti humane inspiracije. Gledamo li mi početak futurističkog rata?" Alice Bruce pomalo panično

"Uvjeravam vas gospođe i gospodo, Versace Woman je Versace model žene, koja je na temelju stvarne ljepotice kreirala umjetna inteligencija. Komplet su osmislile artistice naše kuće!" Conti podiže glas

"Izvedite nam Versace Woman na binu! Znamo da je tu! Izvedite je! Alice Bruce i svi ostali povikaše uglas.

Do tog trenutka pretjerano uljuđeni novinari i ostali pretvoriše se u rulju koja traži linč. Poput vješanja bez suđenja.

Kraj Prizora I

( Nastavlja se)

Oznake: drama

- 08:11 - Komentari (22) - Isprintaj - #