T-mater,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" /> T-mater,blog.dnevnik.hr/massa" />

Ispovjesti osupnutog uma

< rujan, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
I know nothing

Komentari dobrodošli,
prava na pljuvanje istih
pridržana.

Linkovi
Astalavista
Insults Anyone?
Tom's Hardware Guide
Anandtech
Klik
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Blogovi za pamćenje

Lebov
Ima svojih trenutaka
Zrinsko Pismo
Jezičina s mozgom
Drito
Prejak za svoje dobro
Sanja
Revival prosvjetiteljstva
Bridge
Koja više nije s nama

17.09.2004., petak

T-mater

Prije par dana se pročula sretna vijest: T je stigao! Čovjeka se ne može ne veseliti kad čuje, da su one stotine miliona kuna, potrošene na reorganizaciju i rebranding prilikom prelaska na narandžasto sivu temu prije dvije-tri godine, bačene u vjetar. Dobro ovim otpuštanjima o kojima se šuška i prebacivanjem poslova na vanjske izvođače, će uštedjeti ponešto u budućnosti, pa će se uz te silne milijarde profita koje i sada imaju pokriti nekako. Ali možda bi bolje bilo da su ih dali radnicima da ih zapiju, pa da ih se sjećaju u boljem svjetlu, nakon što sad dobiju nogu.

Neki elementi koji se još nisu uspjeli riješili parola samoupravnog socijalizma, su čak krenuli dizati buku oko tih otpuštanja. Ne znam koji je njihov problem, s obzirom da je to normalna stvar, u sistemu za koji se ogromna većina pametnih ljudi, kojima naša zemlja obiluje, odlučila devedesetih kada se on nudio pod trgovačkim imenom blagostanje. Istina to se obično radi kada tvrtka posluje s gubitcima, ali kako će se stimulirati profit ovisi isključivo o onome koji drži 51% vlasničkog udjela. Pa kad je već MMF uvjetovao dobivanje novog standby aranžmana, prodajom hrvatskih telekomunikacija. A mi to nismo mogli odbiti, jer smo se valjda željeli priključiti nizu uspješnih projekata poput Argentine. Onda su takvi izljevi zbilja suvišni. Ako ništa drugo, možda sada konačno pojedinci koji su npr. kupovanje hrvatskog navodili kao prednost HTmobile-a ispred vip-a, razmisle jedanput prije nego što zinu

Kao uvertira tih velikih promjena, krenula je reklamna kampanja za ADSL, kojoj su zaštitni znaci baba pod haubom i nekakav arhitekt koji nabraja za što ga sve upotrebljava, a u očima mu piše skidam sličice. Oni bi im navodno trebali omogućiti da stignu do brojke od dvadeset tisuća pretplatnika, time što će objasniti širokom krugu potencijalnih korisnika što je to ADSL. Meni je bilo dovoljno jasno što je to, poprilično prije nego se HT uopće odlučio ponuditi probnu uslugu. Također mi je jasno kada mi neko pokušava prodavati muda za bubrege. To se npr. dešava kad ista tvrtka koja u Njemačkoj ne ide ispod 1,5Mbit/s i to daje za 25 eura flatrate-a, a meni nudi ovakav novi i "povoljniji" cjenik. Istina neki će izračunati da im se nakon toliko i toliko GB prometa to isplati, jer je tih 512MB još uvjek skuplje s dialup-om, jednom kada se rješe razlike u pretplati. Ali to samo pokazuje da je dialup sve ove godine bezobrazno preskup. A ne da je ADSL toliko povoljan. Stoga je ono što neinformiranom treba prvo objasniti, činjenica da kod HT-a ta kratica izgleda znači Another Decoy for Suckers and Loosers!

Na konferenciji za novinare, na kojoj je dostavljena sretna vijest o rebrandingu je istina Ivana Šoljan najavila nove tarifne modele, od kojih će jedan čak biti "nešto poput flatrate-a". Baš me zanima koliko će biti nešto poput cifre, koja će se vezati uz tu priču. Ali ono u što sam posve siguran, je da kad bi postojalo nešto poput konkurencije, ja bih nešto poput otišao kod njih. Čisto na račun svih ovih godina, koje nas nešto poput državno nametnutog monopolista, na nečem poput slobodnog tržišta, nešto poput zajebava!

Prije par tjedana su konačno i u moje selo došli dobri ljudi koji traže zainteresirane za kabelsku televiziju. Naravno ne radi se o DCM-u koji jedini ima implementiranu infrastukturu za kabelski internet, na zadovoljavajućoj razini. Nego o novoosnovanoj firmi, koja tako nešto za sada ima samo kao plan na reklamnoj brošuri. Iskustva s drugim operaterima na našem tržištu, istina pokazuju da će oni tako nešto vjerovatno i implementirati prije nego na vrbi rodi grožđe. Jedino je pitanje koliko. U svakom slučaju kažu da je u nadi spas. Ne bih znao, ali kažu i da je day dreaming odlična vježba za mozak. "U svakom slučaju ne može da škodi. A ako ne škodi onda je i dobro." Ili kako je to već išlo?
- 13:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #