Ispovjesti osupnutog uma

< rujan, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
I know nothing

Komentari dobrodošli,
prava na pljuvanje istih
pridržana.

Linkovi
Astalavista
Insults Anyone?
Tom's Hardware Guide
Anandtech
Klik
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Blogovi za pamćenje

Lebov
Ima svojih trenutaka
Zrinsko Pismo
Jezičina s mozgom
Drito
Prejak za svoje dobro
Sanja
Revival prosvjetiteljstva
Bridge
Koja više nije s nama

05.09.2004., nedjelja

Žužul u zoni

Naš dragi ministar vanjskih poslova je u sinoćnjem dnevniku imao još jednu od svojih epizoda. Nakon što je poslušno pričekao da mu jedan od gazda odvergla svoje, došlo je i njegovih pet minuta. Koje je on otvorio ponosnom najavom kako se za mjesec dana počinja primjenjivati, ribolovno-ekološki pojas, nedonošče doneseno na pritisak HDZ-a pred izbore, kao dio njihove markentiške kampanje, koji se istina neće primjenjivati za članice EU. Još je nakon toga i slovenac dodao, kako je uvjeren da će doći do dogovora da i njihovi brodovi koji plove pod tuđim zastavama dobiju isti tretman. I kažem ja sebi super, sad više albanci i crnogorci neće moći upropaštavati riblji fond, kad se sjete, što je naravno i bio razlog donošenja takve pravne regulative!

Nisam mogao, a da se ne sjetim Slobodana Miloševića, kao čovjeka koji je uveo slavljenje takvih, pobjeda! Što se tiče Žužula postoji tu još sličnosti. Isti žig "Made in the USA", negdje na dupetu, isto zavidno vladanje jezikom, kako engleskim tako i materinjim, isti tup teleći pogled ispod obrva! A i malo šire od Žužula, isti model ispunjavanja obećanja datih svojem narodu i stavljanja njegovih potreba na prvo mjesto ili barem na listu prioriteta!

Možda se zbilja previše koncentriramo na negativno. Ako možemo Mili Budaku podizati spomenik kao književniku, možda bismo trebali podići jedan i Slobodanu Miloševiću, kao politologu. U svakom slučaju se već sada pokazuje da je on daleko više zadužio regionalnu političku scenu za 21 stoljeće, nego što je to ustaški doglavnik učinio za književnost! A čak i da idemo uspoređivati ideje koje neki zlosretnici smatraju kontraverznim, Slobodan bi tu barem formalno ispao mnogo "mekši". Možda je to nešto o čemu ne bi bilo loše razmisliti? Kad već pjevamo gotovo svakodnevno domaću varijantu one čuvene "Slobodane velim što da ne"!
- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #