Ispovjesti osupnutog uma

< rujan, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga
I know nothing

Komentari dobrodošli,
prava na pljuvanje istih
pridržana.

Linkovi
Astalavista
Insults Anyone?
Tom's Hardware Guide
Anandtech
Klik
Blog.hr
Forum.hr
Internet Monitor

Blogovi za pamćenje

Lebov
Ima svojih trenutaka
Zrinsko Pismo
Jezičina s mozgom
Drito
Prejak za svoje dobro
Sanja
Revival prosvjetiteljstva
Bridge
Koja više nije s nama

04.09.2004., subota

ZABRANJUJU NAM KRŠTENJE

Igran ka kurac, kad je drkan cilu noć Vrišti srcedrapajući naslov, otisnut preko dobrog dijela naslovnice jednih nazovi novina. Nije mi palo na pamet da gubim vrijeme i novac na čitanje teksta. Tu i tako postoji samo jedno pitanje vrijedno spomena, koje teško da je neko postavio tonom prilagođenim situaciji i čoviku. A ono glasi: "A ća je kurac nisi oženija, kad se već želiš izdavat ka čovik koji viruje u crkvene sakramente?"! I jedna konstatacija "Ovako puca mi ku..., ovaj srce mi se slama, zbog toga"!

Ovi instant hrvatski katoličanci zbilja nemaju mjere (btw. ima li stara hrvatska riječ katoličanstvo veze s tim što je neki "genije" čuo onu "kom čanak kom opanak"?)! Primali su ih u crkvu šapkom i kapom, kad im je trebalo članstvo nakon svih onih godina gladovanja, kad se crkva nije nosila, pa se današnje velike vjernike nije moglo naći u njezinom vidnom dometu. Zbog toga su očigledno shvatili vjeru, kao švedski stol na nekom gala party-ju, s kojeg čalabrcnu tu i tamo ono što im se sviđa,a u stvari se samo prešetavaju, nadajući se da će koji pripadnik žutog tiska ovjekovječiti njihovu prisutnost. Tako eventualno tu i tamo prožvaću i ispljunu koji psalm iz starog zavjeta za koji im je neko valjda rekao i upisuju svoju djecu na vjeronauk, učeći je usput da onu koja se eventualno razlikuju od njih i ne idu na njega nazivaju crnim bezbožnim ciganima!

Što bi oni razmišljali o nekakvim eventualnim obavezama koje idu uz to. Nisu oni na kraju krajeva bili toliko blesavi da postanu muslimani, pa da se mole pet puta dnevno, ne jedu svinjetinu i žive u skladu s svetom knjigom za koju tvrde da je njihova, a ako to ne rade dobiju nogom u guzicu od Alaha! Bez mogućnosti povratka! Imaju oni sakrament oprosta, još jedan koji im paše, pa mogu samo tu i tamo navratiti dobiti par molitvi za pokoru i sve je po ok, jer pop tako kaže! Pičimo dalje po starom.

Stoga ni ne čudi kad se "veliki" vjernici, suočeni s ovakvom velikom "nepravdom", prvo okrenu žutom tisku. Sad će Bozanić morati dobro razmisliti, koliko će glasova na sljedećim izborima dobiti od kućanica, ako nastavi ovako zajebavati "viđene" hrvate. Ups nije on iz te priče, možda se neko ipak tu i tamo trebao pojaviti na vjeronauku, pa bi mu neke stvari bile jasnije.

Ima istina Bozanić i jedno "excommunicabo vos", na repertoaru dostupnih sretstava. Iako teško da će on imati muda upotrijebiti ga čak i na ovako "velikim" vjernicima. Ali u svakom slučaju bilo bi lijepo!
- 10:24 - Komentari (6) - Isprintaj - #