Maslina je neobrana

05.09.2007., srijeda

Snjeguljica i 7 Hercegovaca

2. dio



Prevalivši toliki put stigla je u Podhum. Pronašavši malenu kućicu u kojoj su živjeli njezini Hercegovci, lagano je pokucala na vrata. Vrata je otvorio On, njezina prva ljubav, bio je to Pineda!cerekBio je On kršan momak, za glavu veći od Nje, zajedno su izgledali kao Ljepotica i Zvijer. Za stolom su sjedili ostali, bili su to redom: Reky, Antoč, Hrgusarević, Davorko, Fuxy i Spasoje.
Svi odreda bili su kršni momci i svi spremni da pomognu Snjeguljici pa makar pod cijenu vlastite glave. Fuxy je pripremio za večeru prepunjene zubace zalivene domaćim maslinovim uljem. Kada su se svi skupa pošteno najeli i zalili sve to dobrom kapljicom vinaparty, Snjeguljica je ispričala priču o njezinoj pokvarenoj maćehi, Fuadi, koja je ubila njenog oca i brata.
Ali, Fuada je svojim nosom, idealnim za skijaške skokove, ubrzo nanjušila Snjeguljicu i iskovala plan kako da joj zagorča život tj. da joj oduzme život. Poznavala je staru vračaru u tom kraju, zvala se Elićka. Za sitne pare napravila je za Fuadu otrovno maslinovo ulje. Tako je jednog jutra dok su 7 Hercegovaca i Snjeguljica još spavali, ušuljala se u kuhinju i zamijenila boce maslinovog uljasmokin. Srećom Fuxy koji se dobro razumije u maslinova ulja odmah je po mirisu shvatio da nešto ne štima. Dao je svom psu, Oliu, da proba maslinovo ulje i pas je odmah dobio proljev. 3 dana ga je držala neizdrživa sračka da bi na koncu izdahnuo. Vidjevši to Snjeguljica je shvatila da ju je Fuada pronašla. Znala je da će ponovno pokušati da je ubije.
Ubrzo je Snjeguljici bio rođendan i Pineda se sjetio da bi Snjeguljici Mogao kupiti neke tange. Za tu je zamisao saznala i Fuada, te je odmah zatražila od Elićke da joj napravi neke opasno dobre tange koje bi bile toliko opasno dobre da kad bi ih Snjeguljica navukla svi koji je vide polugolu odmah pali mrtvi. Fuada ih je spremila u neku košaru i zamaskiravši se u nekakvu cigančicu otišla prodati tange Pinedi. Pokucala je na vrata i otvorio je baš Pineda. Predstavila se kao prodavačica donjeg rublja i da bi rado pokazala neke tange koje bi baš mogao kupiti svojoj dragoj za poklon. Vidjevši tange koje je napravila Elićka odlučio ih je kupiti Snjeguljici za rođendanski poklon. Kada je osvanuo taj dan Pineda je uručio poklon Snjeguljici i rekao: ''Rado bih te vidio u tome večeras!'' Snjeguljica je otišla u kupaonicu obući tange tek toliko da vidi kako joj stoje, međutim u kupaonici je stajalo ogledalo i Snjeguljica je vidjevši svoj odraz u ogledalu mrtva pala na pod.
Vidjevši da se nešto čudno događa Antoč je otišao u kupaonicu i vidjevši polugolu Snjeguljicu s ubojitim tangama na sebi mrtav pao na pod. Ali zlo se Zlima vraća! Znatiželjna Fuada otišla je provjeriti kako je Snjeguljica i kroz otvoren kupaonski prozorčić zavirila i vidjela mrtvu polugolu Snjeguljicu u ubojitim tangama te je mrtva pala na pod. Ostali Hercegovci morali su čekati noć da skinu tangice Snjeguljici i dostojno pokopaju Nju i Antoča. Ali gle čuda, čim su Snjeguljici skinuli tange ona je oživjela, ali je i dalje bila vrlo slaba, pa je Fuxy na brzinu skuhao jednu juhicu na bazi maslinovog ulja i Snjeguljica je bila kao nova. I živjeli su dugo i sretno!


p.s. Pineda i Snjeguljica nisu se oženili jer je Njemu stigao poziv za u vojsku te je na ratištu izgubio život

p.s.s. Hrgusarević je iskoristio priliku pa je oženio Snjeguljicu.

p.s.s.s. Reky, Fuxy, Davorko i Spasoje pojavili su se u nekoj drugoj priči ali o thumbuptome ćemo drugi put!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.