Maslina je neobrana

06.12.2007., četvrtak

PEPEpljuga

Dvije Stklje


Krenuvši na put ka Dalekom Istoku Pljugina je družina morala proći kroz mračnu Srbiju (Četnikiju). Nisu imali problema sve dok nisu stigli u Kragujevac, gradić u kojem je prevladavala pijana Srbadija. Iako je družina cijelim putem kroz Četnikiju slušala narodnjake kako bi se uklopila u tu neciviliziranu sredinu, to im u Kragujevcu nije pomoglo. Svatko tko nije smrdio po alkoholu bio je previše sumnjiv. Lokalna ih je banda pretukla i ostavila nekoliko kilometara iza Četnikijske granice.
Pošto družina nije imala morfija da si ublaži bolove, napušili su se od ono malo trave što su je ponijeli sa sobom.
Sila ih je tjerala dalje, pa su unatoč bolovima nastavili put. Tih je dana bila velika hladnoća u onom kraju, padao je gust snijeg i puhao snažan vjetar, kao da su se i Nebo i Zemlja urotili protiv njih. Unatoč svemu družina predvođena karizmatičnim Pepeom nastavila je svoj put. Prešavši granicu Europe, veliki Ural, stigli su u zemlju Boratha. naughty
Kada su mislili da su pri kraju svoga putovanja kroz Borathovu zemlju, život su im zagorčale dvije Stklje. Prva je bila Mrtina, plavuša u duši, smeđe kose, usana kao u medvjeda kad je gladan i traži svoj plijen, široka stasa i uvijek željna češkanja, bila je najveća prijetnja pljuginoj družini. Druga se zvala samo St. Imala je čudne noge, kao da joj koljeno udara o koljeno dok hoda, dobra u duši ali je pala pod utjecaj Mrtine koja je zloćudno tjera da je stalno češka.
Stklje su okupljale ozloglašenu terorističku bandu koja je djelovala na području Bliskog Istoka. Nenaoružana pljugina družina nije imala izbora nego predati se u ruke terorista. Mjesec dana je družini trebalo da shvate da su Stklje povezane sa nestankom pljuge u Grobničkom kraju. Naime, Mrtina je imala momka koji ju je ostavio zbog pljuge.Tada se odlučila osvetiti.
Sedam je godina sa svojom družinom stvarala otrovno gnojivo (primitivnim putem) s kojim je jedne kišne noći pognojila cijelo polje(saznajemo iz arhivskih snimaka o akcijama Stkljine bande).



p.s. Kako mi se više neda pisati, odlučio sam vas još malo držati u neizvjesnosti!

p.s.s. Kako se družina izvukla iz tamnice i vratila pljugu na Grobnik pogledajte u sljedećem nastavku pod nazivom ''Povratak pljuge''

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.