kršćanska-curka

ponedjeljak, 10.10.2005.

Stvarno tužno......

Evo par tužnih, nažalost istinitih stvari:

MIR
Danas se u svijetu vodi oko 40 ratova, od kojih 29 samo u Africi. Djeca su često prisiljena sudjelovati u njima, boriti se i ubijati, ili pak prestrašeno biježati. No, veliki ratovi počinju uvijek iz malih međusobnih sukoba.
ISUS
U svijetu tri milijarde ljudi nije čulo za Isusa i njegova Nebeskog Oca. Milijuni djece neznaju moliti,niti su doživijeli prijateljstvo s Bogom.
SOLIDARNOST
250.000 djece svijeta umire svakog tjedna zbog neishranjenosti, upale pluča, temperature... Da bi preživijeli, potrebno bi bilo samo toliko novaca koliko se u Europi mjesečno potroši na vino ili u Americi na pivo.
IGRA
300 milijuna djece u svijetu nema vremena za igru, jer čitav dan rade teške poslove, a naplata im je često samo tanjur riže. O igračkama ne mogu ni sanjati.
OBITELJ
800 milijuna djece u svijetu živi bez roditelja i obitelji. Roditelji su im umrli, ili su ih zbog siromaštva napustili čak i prodali.
NAUČAVANJE
120 milijuna djece u svijetu ni ide u školu. Većina od njih nikada nije vidjela školske klupe, a mnogi su morali zbog siromaštva napustiti školu. Mnoge djevojčice samo zato što su djevojčice nemaju pravo na školova
RAST
85 milijuna djece u svijetu nema krova ad glavom. Žive na ulicama ili su im kuće srušene uratu, uništene od poplava,tsunamija....

- 17:19 - Komentari (4) - Isprintaj - #