Marko u Indiji - Indija iznutra

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga - Indija iznutra - dnevnik i putopis
Doživljaji i utisci prilikom 4-mjesečnog radnog boravka u Indiji (zapravo, prvo 3,5 mjeseca rada, a onda 2 tjedna turizma :). Indija iz perspektive ljudske svakodnevnice.
Mjesto radnje: Jamshedpur, 200 km zapadno od Kolkate.

Upute
Stranica prikazuje posljednjih 5 članaka (čita se odozdola prema gore, zadnje stvari su na vrhu). Kalendarom možete doći na starije članke (crveno označeni datumi su oni u kojima sam postavio neki članak) ili pritiskom na "Prethodni mjesec" na dnu stranice možete vidjeti arhivu svih članaka ako želite čitati od (vremenskog) početka.

Komentari
Slobodno postavljajte pitanja i komentare na pojedine članke (pritiskom na "Komentari" ispod članka, korisničko ime i lozinka nisu potrebni, ali navedite nadimak da se zna tko ste :). A ako želite nešto direktno reći, mailajte me na marqox@net.hr

Slike
Sve slike na počecima članaka imaju opise koji su vidljivi ako zadržite kursor miša nad njima. Na slike ispod članaka možete kliknuti da bi vidjeli veću verziju pojedine slike.

01.11.2005., utorak

01.11. 23:30 Božić u Indiji

Ove godine taman na isti datum kad je kod nas Dan mrtvih, u Indiji je Diwali (ili Deepawali), praznik svjetla i proslava pobjede dobra nad zlom (navodno je svake godine drugi datum, ovisno o mjesecu). Ovaj blagdan ima praktički sve obilježje našeg Božića. Prva sličnost je ta što su kuće (čak i moj hotel) ukrašene s lampicama. Onda je tu cijelotjedno pucanje petardi i raketa (vidio sam čak i par vatrometa prije par dana). U nedjelju sam naišao na sajam od 20-ak štandova na kojem se prodavalo skoro isključivo samo pirotehnika, uz nešto sitno svijeća. Pucanje petardi izgleda nije samo djeci zanimljivo jer mi je i npr. cura koja radi na recepciji rekla da si je kupila toga da puca :)
A danas navečer, kad su udarili iz svih oružja... Bogami... Izgleda da je pirotehnika jeftina ovdje. :)
Pol 1 i još uvijek k'o da je rat vani...

Shoping groznica je isto prisutna uz specijalne popuste i ponude, a čujem i da si ljudi stvarno obično kupuju nešto povodom tog blagdana. Također su mi i rekli da je to više obiteljski blagdan, slavi se doma.
U hotelskoj sobi me dočekala čestitka od uprave hotela (Happy Deepawali) uz malu svijeću i paketić čokoladnih slatkiša. Sve u svemu, Božić mi je ove godine uranio. A ak bude sve po planu, vraćam se taman kad treba doma, tak da ih ove godine imam dva. :)

Diwali u slikama:
Pirotehnika na prodaju
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Cvijeće
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Kipići
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Okićeni plac...
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
... i dućani u rasprodaji
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Boje za ukrase unutar/oko kuće
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lampice na hotelu
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Čestitka od hotela
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 21:29 - Komentari (15) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Copyright © 2005 by Marko (znači nema kopiranja, inače se vidimo na sudu :) Free Hit Counter učitavanja stranice od 09.09.2005.