petak, 22.07.2022.

Nema logike 2

Gledam imovihsku karticu onog načelnika Tonija Turčinova. U kartici stoji da ima plaću od skoro 10.000,00 kuna. Je da žena ne radi, ali imaju taj OPG sa raznim kremama, pa valjda nešto zarade, jer su im kažu proizvodi prepoznati na svim kontinentima. Ima uvijek isti iznos štednje od 10.000 eura koje je dobio darovnim ugovorom. Pa je prijavio i 300.000,00 kuna potpore za poljoprivredu. I pitam se može li kretenčina voditi općinu, ako doma ima ženu i djecu, a bordel plaća službenom karticom. I zašto nema Zakona sa popisom svih prekršaja zbog kojih nekome prestaje mandat u istom trenutku kad se prekršaj otkrije. Možda bi onda i onaj Bago tražio prekršitelje, a ne pitao po cesti ljude koliko će eura platiti neretvansku lubenicu 01.01.2023. Neš ti lubenice u siječnju.

Inaće u Statutu općine koju vodi meštar Toni stoji da:


Članak 19.
Osim iz razloga utvrđenih člankom 17. stavkom 1. ovog Statuta, referendum se može raspisati
i radi opoziva općinskog načelnika ako raspisivanje referenduma predloži 20% ukupnog broja
birača upisanih u popis birača Općine ili 2/3 članova Općinskog vijeća.
Ako je raspisivanje referenduma za opoziv predložilo 20% ukupnog broja birača upisanih u
popis birača Općine, Općinsko vijeće će raspisati referendum za opoziv općinskog načelnika u
dijelu koji se odnosi na utvrđivanje je li prijedlog podnesen od potrebnog broja birača u Općini.
Ako je raspisivanje referenduma za opoziv predložilo 2/3 članova Općinskog vijeća, odluku o
raspisivanju referenduma za opoziv općinskog načelnika Općinsko vijeće donosi
dvotrećinskom većinom glasova svih članova Općinskog vijeća.

Referendum za opoziv općinskog načelnika ne smije se raspisati prije proteka roka od 6 mjeseci
od održanih izbora ni ranije održanog referenduma za opoziv, kao ni u godini u kojoj se
održavaju redovni izbori za općinskog načelnika.

Izgleda ipak da tih kretenčina ima malo više, a i onih kretenčina ne manjka koji će ga izabrati da vodi općinu i u trećem mandatu....

- 12:06 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

Nema logike 1

Kaže Fuchs:

"Bitno je da se maksimalno zadrži anonimnost svih koji polažu maturu kako ne bi bilo vanjskih utjecaja na rezultate", i dodao kako se ove godine počelo s nacionalnim ispitima. Ističe da svima treba objektivno vrednovanje.

Za pisanje eseja je anonimnost važna do te mjere da 50% njih preda prazan list papira. Možemo se samo nadati da će "mater za pet" poslati novi mail za vrijeme radnog vremena iz HZJZ, kako bi sljedećih godina eseji bili napisani i potpisani. Naglasak na napisani. Kako bi mali od "matere za pet" imao zajamčen uspjeh na maturi. Ja sam svoj esej na maturi potpisala jer je onda tako trebalo. Još se sjećam teme " Čovječe, ne hodaj malen ispod zvijezda" i priče profesora koji nam je ispričao kako je jedan učenik na temu što je hrabrost, predao prazan list papira. Napisao: "I to je hrabrost" i potpisao se. Dobio 5 bez maila.

Čemu anonimnost? Znači li to da profesori ocjenjuju roditelje vlasnika eseja, a ne esej?

Nitko, baš nitko ne može nositelje obrazovnog sustava ( ili bilo kojeg drugog sustava ) poniziti onoliko koliko se mogu poniziti sami.

- 06:29 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.07.2022.

Prez besid

Prošli tjedan napokon malo „zaiskrilo“….Dvi, tri riči opisala događaj u njenog mesara i pred mesnicom…. Ja nisam odma ni skontala da su te opisane gospoje purgerice, a još manje da tu ima napada na ote purgere i purgerice. Ja taj kaj vežem za malo šire područje. Al ju je onda napalo da je to baš teško za ćitat… Pa se dvi, tri nije dala smest vengo je samo zaključila da su se neki uvridili..Pa je onda dvi,tri malo stala na balun i rekla da nije mogla tu stavit neke druge, jer su u mesara i pred mesnicon bile baš te dvi. Pa je onda Sara iz trećeg be zaključila da to baš nije bilo lipo i da je u tog mesara tribalo uvalit još toga svita i da bi dvi tri na mistu otih purgera po metropoli šetala sa kalašnjikovim umisto borše…. U mog mesara više od dvoje ne stane, pa makar imali četrdesetak kila jer jedu samo kruv rezan na tanke šnite… A onda je oni izdajnik dalmoškog roda @kupus da Sari za pravo jer eto njegov je otac ima prijatelje purgere koje samo moreš poželjet. Pa su onda svi oti purgeri sjajni i bajni. I onda je Sara napisala da dalmoši dođu studirat u Zagreb i ostanu tamo umisto da se vrate odklen su došli. Pa se još i zapošljavaju preko veze. I tu se moglo uvalit i kojeg istrijana koji isto idu tamo studirat i tamo i ostanu, jer u toj našoj metropoli ima više mista nego u naših mesara. Ili kojeg hercegovca.....Pa je dvi, tri dala pojašnjenje da je sve to zbog stresa i možebitne kamuflaže. I sad nam dvi,tri neće reć kako joj je bilo lipo sa slovakinjom…..A Blogy je baš voli čitat....

- 06:48 -

Komentari (9) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.07.2022.

Vijesti s Pantovčaka

Kažu iz Ureda Predsjednika


Prema očekivanjima, inflacija bi u 2022. godini trebala biti oko 10 posto, a svi znamo kako inflacija najviše pogađa socijalno ugrožene u našem društvu. Ekonomski savjet Predsjednika Republike je to prepoznao, raspravio i u dobroj namjeri predložio kompenzacije za četiri skupine građana: korisnike nacionalne naknade za starije građane, korisnike zajamčene minimalne naknade, korisnike dječjeg doplatka i primatelje niskih mirovina. Pomoć bi bila ciljana, odnosila bi se na povećane cijene hrane i energije, a obuhvatila bi oko 785 tisuća građana“, rekao je Velibor Mačkić, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju nakon sastanka Ekonomskog savjeta.
Prema izračunu stručnjaka Ekonomskog savjeta, trošak predstavljenih mjera za 785 tisuća inflacijom najpogođenijih građana iznosio bi između 25 milijuna kuna i 30 milijuna kuna. Svi korisnici za koje se predlažu mjere već su identificirani u sustavu, dodao je Mačkić, što znači da se na javnu upravu ne stavlja dodatni teret njihove identifikacije.

Kaže Marival

A da manje pričate na mobitele i trošite tonere?!?!

Kreteni.....???





- 07:37 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Linkovi