srijeda, 27.01.2021.
Proljeće samo što nije
Mala šetnja sa najboljom prijateljicom Lucijom, njenim pasicama Torin i Kaju. Šuma prepuna visibaba, magarci koji nam jedu iz ruke, kuš raste posvuda, stablo ko da iz kamena raste. Tu sjedimo i uživamo u cigaretama na friškom zraku. Baš nam je lijepo. Malo odmora prije intenzivnog rada od zore do sumraka.
- 18:00 -
Komentari (32) - Isprintaj - #
ponedjeljak, 18.01.2021.
Za staru tetu
Pizzoccheri della Valtellina
Ovo je posebna tjestenina iz Valtelline.
Kuham povrće ( blitva, broskva, krompir na kocke ). Naribam dosta sira. U nedostatku talijanskog koji ide u ovo jelo koristim ili planinski ili Zdenka sport. Naribam ga na one veće rupe od ribeža. Povrće ocijedim. Na dosta maslaca malo popržim režnjeve glave češnjaka i svježeg kuša.
Onda slažem u teću polovicu povrća ( još toplo ), stavim polovicu ribanog sira i zalijem sa polovicom procijeđenog maslaca sa češnjakom i kušom. Sve ponovim i lagano promiješam. Tko voli povrće zaista je za prste polizat. Može se i sa običnom tjesteninom, ali ova je puno bolja.
- 16:18 -
Komentari (25) - Isprintaj - #
utorak, 12.01.2021.
Instagram marival
Malo potografija sa Instagrama:
- 11:44 -
Komentari (33) - Isprintaj - #
nedjelja, 10.01.2021.
Dobra ko kruh
Danas ispečena.
- 15:07 -
Komentari (26) - Isprintaj - #
subota, 09.01.2021.
Topla preporuka
Malo kolača sa čokoladom, jer čokolada pojačava osjećaj sreće. Ovako to izgleda na kraju:
Potrebno vam je lisnato tijesto koje najprije samo malo zapečete. Dobro izmiksate 5 jaja sa 5 žlica šećera i 1 vanilijom:
U to umiješate lagano 10 dkg grubo ribane čokolade za kuhanje i 20 dkg mljevenih oraha. Smjesu izlijete na lisnato tijesto koje ste prije malo zapekli i vraćate u pećnicu još 20 minuta na 180 stupnjeva.
Na ohlađeno stavite kremu. 2 žlice brašna i 2 gustina kuhajte u pola litre mlijeka. U ohlađeno umiješate 250 dkg maslaca i šećera po želji. Posipati mljevenim orasima i to je to.
- 10:44 -
Komentari (31) - Isprintaj - #