marina knezovic

ponedjeljak, 23.05.2011.

Središte grada

Dolac je središnja tržnica grad Zagreba. Najprepoznatljiviji crveni kišobrani našega grada. Tržica je preseljena s današnjeg Trga bana Josipa Jelačića na mjesto starih zidina koje su srušene. Otvorena je 1930. godine te postala centralna tržnica grada Zagreba povezujući gornji i doljnji grad. Tržnica se sastoji od otvorenog i zatvorenog dijela, otvoreni dio najprepoznatljiviji je po crvenim kišobranima. Svakodnevno tj. svako jutro se kumice iz okolica grada Zagreba nalaze na tržnici prepune svježeg voća i povrća. U čast kumica 2006 na tržnici je postavljen kip prodavačice „kumice“.


Uploaded with ImageShack.us

O tržnicama grada Zagreba sve se više govori u tisku, televiziji i radiju. Razlog za to do nedavno su bili frižideri koje zakon podrazumjeva pod obavezno. Naime osim što će kumicama taj oblik prodaje biti daleko od do sada naviknutog, biti će i puno skuplji oblik prodaje. Naime taj zakon donesen je u skladu s europskim zahtjevima, ali nikako ne odgovara hrvatskim prodavačima. Nakon tog novog zakona, donesena je prije nekoliko dana i nova odluka koja se odnosi na radno vrijeme tržnica, Novo radno vrijeme je do 20:00 sati. Sve te odluke negativno su se odrazile na prodavače. Nezadovoljstvo dijeli i veliki dio građana koji smatra kako je taj potez nepotreban, dok je ipak velika većina zadovoljna.


Uploaded with ImageShack.us

Na takvu odluku ih je ponukala ideja o nadolazećim blagdanima kada se ipak najviše troši. Teško je naći način da se zadovolje sve suprostavljnjene strane.
Kako god bilo Dolac je zasigurno centralno mjesto grada Zagreba. Trebamo se svakako povoditi za zakonima koji osiguravaju kvalitetne proizvode. Naravno to ne bi trebalo značiti da se tradicija prekida, da sira više neće biti. Treba se naći kompromis, poslušati te ljude koji svojim trudom na naš stol donose svakodnevno svježe namjernice.
Dolac je svakako turistička ponuda grada koja očarava brojne turiste koji zamjećuju posebnost Dolac tržnice. Dolac je važan za imidž grada i treba ulagati u njegovu budućnost.



Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Fotografije by : Marina Knezović

Slazete li se s novim radnim vremenom placa?
Da, mislim da je to dobro i za nas i za bakice
Ne, mislim da je trebalo ostati kao i prije
pollcode.com free polls











23.05.2011. u 21:01 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Konvergencija medija

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

BROJAČ POSJETA
Web Counter
Web Counter Counter

KOLIKO JE STUPNJEVA?:)
Click for Zagreb Pleso, Croatia Forecast

HMM KOLIKO JE SATI?:)


BEZ MUZIKE NIKAKO :)
house radio