marina knezovic

srijeda, 18.05.2011.

Medveščak

Zig zag medveščak!
Sve više čujemo kako ljudi izvikuju to ime u čast netipičnom, ali vrlo uspješnom sportu. Sportu koji se sve više probija u našoj zemlji. Inače nismo poznati po hokeju na ledu, ali on je sve omiljeniji sport većine Hrvata.


Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Hokej na ledu jedan je od najdinamičnijih zimskih sportova. Hokej je ekipni sport koji se igra na umjetnim ili prirodnim ledenim površinama, a najpopularniji je u zemljama s dugim, hladnim zimama. Iznimno je popularan u Češkoj, Finskoj, Kanadi, Rusiji, Slovačkoj, Švedskoj i Sjedinjenim Američkim Državama i po novom u Hrvatskoj. Hokej na ledu igra se na igralištu propisanih dimenzija, a igraju dvije momčadi sa šest igrača na klizaljkama. Cilj je igre pogoditi u protivnički gol pločicom od tvrde vulkanizirane gume.
Klub hokeja na ledu Medveščak je hrvatski profesionalni hokejaški klub iz Zagreba. Klub trenutačno nastupa u regionalnoj austrijskoj i hrvatskoj hokejskoj ligi. KHL Medveščak osnovan je 1961. na prvom umjetnom klizalištu u Zagrebu. Tijekom godina djelovanja igrači Medveščaka, danas popularno zvani Medvjedi, osvojili su niz istaknutih sportskih priznanja. Klub je tako osvojio tri naslova prvaka u jugoslavenskim državnim natjecanjima, četiri puta osvojio je Kup, a nakon osamostaljenja Republike Hrvatske od 1995. do 2007. osvojio je još 11 naslova državnog prvaka zaredom.


Uploaded with ImageShack.us

Najveći uspjesi Medveščaka na međunarodnom planu vezani su za kraj 80-ih godina kada je klub igrao u polufinalu Kupa prvaka dvije godine zaredom i pobjeđivao vrhunske momčadi iz Italije, Francuske, Austrije i Njemačke.


Uploaded with ImageShack.us




Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us


S ulaskom KHL Medveščak u EBEL publika se vratila na tribine te podsjetila na zlatno doba kluba 80-ih. Gotova svaka utakmica u sezoni 2009./10. bivala je rasprodana što je dovelo i do nezanemarivog podatka o povećanju ukupne gledanosti lige za čak 15%. Na polovici sezone, odnosno petnaest domaćih utakmica odigranih u Ledenoj dvorani klub je zabilježio prosjek posjećenosti od 5 733 gledatelja po utakmici, to jest, sveukupno 86 000 gledatelja. Svakako puno navijača se usmjerilom tome sportu. Rijetko tko danas u Hrvatskoj nije čuo za “medvjede”. Njihovi rezultati svakako su hvale vrijedni i poticaj sve većem broju navijača koji intenzivno prate taj zimski sport. Zimski sportovi bez obzira na slabe kapacitete Hrvatske probijaju se na velika vrata. Uz već poznato skijanje sada imamo i hokej na ledu. Svakako dobra turistička i zabavna strana grada.








18.05.2011. u 21:26 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  svibanj, 2011 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Lipanj 2011 (3)
Svibanj 2011 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Konvergencija medija

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr

BROJAČ POSJETA
Web Counter
Web Counter Counter

KOLIKO JE STUPNJEVA?:)
Click for Zagreb Pleso, Croatia Forecast

HMM KOLIKO JE SATI?:)


BEZ MUZIKE NIKAKO :)
house radio