Marijan M. (43)

ponedjeljak, 27.11.2006.

Dvije godine i tri dana

Prelistavajući blogove vidjeh da Šefica iz Bilica slavi drugi rođendan svog bloga. Hm, pa i moj je tak nekak star, pomislih.
I gle, zbilja - 24.11.2004. zauzeo sam svoj mali prostor na webu. Jebate, zaboravio sam to obilježit. Nema veze, evo danas ću svečano obilježit dvije godine i tri dana mog bloga. party njami
Zapravo ne patim na ovakve obljetnice i skroz mi je svejedno jel mi blog traje okruglo dvije godine ili 733 dana. Bitno je da još uvijek postoji, jer prije dvije godine bio sam skeptičan koliko će dugo Blog.hr servis poživjeti. Od drugog rođendana mog bloga zato je bitnije da nam Blog.hr bude živ i zdrav i da ima što manje hardverskih i softverskih problema.

- 11:19 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 23.11.2006.

Škodilak s Hrelića

Nakon što sam nekoliko nedjelja prodangubio na jakuševečkom sajmu pokušavajući prodati auto, a na kraju ga prodam prek oglasa iz Večernjaka tipu u Zagorje, otišao sam pokušat pronać nekaj za kupit na isto to mjesto.
I potrefio sam otprve. Imam više sreće nek pameti.
Škoda Fabia Combi stara tri godine sa samo 12.700 km (!!!), za šezdesetak iljada kuna, čekala je samo mene. Kupnja za poželjeti.

Fabia Combi

Malu kilometražu ima jer je auto vozio dedek od sedam banki, koji valjda nije izvozio auto iz garaže ni po kiši ni o snijegu, tak da je super očuvan. Deda je, pokoj mu duši, prije par mjeseci umro, pa su auto po pola dobile njegove kćeri, koje ga eto prodale meni po veoma prihvatljivoj cijeni.
Čak sam na trenutak pomislio da okrenem neku lovu, jer auto bi mogao prodat bar za cenera više nego sam ga platio. Al' neću. Dobili smo pravu familijarnu vozilicu u koju stanu i kolica i hodalica i torbe i vrećice i još puno puno toga...

Hm, a sad slijedi drugi dio priče, kao iz Kafkinog romana. Za sredit papirologiju u ovakvom slučaju, kad se radi o kupnji naslijeđenog auta, moram obić ni manje ni više nego sedam mjesta. Sedam jebenih kancelarija i šaltera. A danas sam tek na drugom šalteru.
madJebo ih birokracija i tko ju je izmislio. Jebo ih njihov hitro.hr.
Hitro nek' idu u kurac.
bang

Update (14:00)
U međuvremenu sam riješio 3 kancelarije i šaltera i otišao do murije u Heinzelovu.
Jebate pas, tam je red dug 50 metara, čeka se preko sat vremena.
Okrenuo sam se u roku keks i otišao na posao. Danas ništa od toga.
Za stajat u takvom redu moram proć posebne psiho-fizičke pripreme.
Obavit ću to neki drugi dan, ponijet novine sa sobom, sendviče, grickalice, sokove, pa će mi lakše proć vrijeme.
Fala kurcu da živim u Gorici pa ne moram za svako sranje ić na šalter u Heinzelovoj, ovaj jednokratni poslić ću nekak preživjet, a onda što dalje od te zgrade.

- 09:45 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 12.11.2006.

Bavarsko pivce za živce

Evo napokon jednog putopisno-edukativnog posta. To što sam neko vrijeme apstinirao od bloga ne znači da nisam svugdje bio i da mi je bilo dosadno, al jednostavno mi se nije dalo pisat.
U međuvremenu npr. bijah u Ateni, ali osim za posao nisam ni minute imao za turizam, a ionako je bio nekakav praznik, pa nemam doslovno nijedne slikice.

Nemam nikakvih slikica niti iz Bavarske, točnije iz Neuburga na Dunavu, gdje bijah prošlog tjedna. Simpatični mali gradić od 30.000 iljada stanovnika. Ima u njemu nekakav dvorac, a navodno i drugih starih i lijepih zgrada. Mene su ipak više impresionirale bavarske jestvine i pivčine.
Za večerom, koju su nam usput da spomenem posluživale dvije konobarice iz Rvacke (Knin i Split), navukao sam se na 'Anno 1417 - naturtrubes kellerbier' iz pivovare Hacker-Pschorr.

dobro pifo

Pri povratku smo srećom naišli na diskont s nekoliko desetina, možda i stotinu vrsta piva. A sve po pet i nešto sitno kuna. Raj na zemlji za hrvatske drinkere. Mogu si samo zamislit koliko bi ih se složilo pred vratima kad bi ovakav diskont postojao kod nas. Degustacije bi trajale 24 sata dnevno.

Ja sam si iz diskonta uzeo desetak tekućih suvenira, i sad polako doma degustiram. Imam 6 vrsta piva.
Iz pivovare Hacker-Pscharr uzeo sam još Sternweisse i Munchener Gold.
Allgauer Brauhaus iz Kemptena proizvela je za mene Altenmunster brauer bier, a privatna pivovara Schimpfle iz Gessertshausena pivce Freiherr von Zech. I naposljetku donio sam si Monchshof Lager kojeg radi Kulmbacher Brauerei iz Kulmbacha.

sixpac

Nažalost nije mi više stalo u torbu. Nema veze, kad nestane idem po još. 700 km i 7 sati vožnje, prava sitnica za prvoklasne bavarske pivice.

- 16:56 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.11.2006.

O'šo stari auto... tražim novi...

O'šo moj auto u Hrvatsko Zagorje.
Sad mi slijede slatke brige oko nabavke novog auta.
Jebate, kol'ko ih ima, kaj uzet...

Jedan ovakav obiteljski baš bi mi dobro došao...

Image Hosted by ImageShack.us

Ima stražnja vrata za lako ubacit djecu...
Ima gepek od 395 litara, dovoljan za dječja kolica...
Ima 280 konja i 392 Nm, dovoljno za prestić nekog dedicu na otvorenoj cesti...
Ide za 5,4 sekundi do stotke ak mi se nekam žuri...
Ide maksimalno 255 km/h ak mi se baš jako nekam žuri...
Ima i 'šank' iza za naslonit se i popit pivu u prirodu...
Ima i stalni pogon na 4 kotača pa mogu ić u šumu brat gljive...
Ima sve kaj mi treba...

A meni samo fali oko 55.000 europejskih ili oko 400.000 domaćih novčića da si ga kupim...

- 11:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kaj je ovo?

Brzi pregled ili arhiva

Blogeri i blogerice (osobni izbor)