Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Bavarsko pivce za živce

Evo napokon jednog putopisno-edukativnog posta. To što sam neko vrijeme apstinirao od bloga ne znači da nisam svugdje bio i da mi je bilo dosadno, al jednostavno mi se nije dalo pisat.
U međuvremenu npr. bijah u Ateni, ali osim za posao nisam ni minute imao za turizam, a ionako je bio nekakav praznik, pa nemam doslovno nijedne slikice.

Nemam nikakvih slikica niti iz Bavarske, točnije iz Neuburga na Dunavu, gdje bijah prošlog tjedna. Simpatični mali gradić od 30.000 iljada stanovnika. Ima u njemu nekakav dvorac, a navodno i drugih starih i lijepih zgrada. Mene su ipak više impresionirale bavarske jestvine i pivčine.
Za večerom, koju su nam usput da spomenem posluživale dvije konobarice iz Rvacke (Knin i Split), navukao sam se na 'Anno 1417 - naturtrubes kellerbier' iz pivovare Hacker-Pschorr.

dobro pifo

Pri povratku smo srećom naišli na diskont s nekoliko desetina, možda i stotinu vrsta piva. A sve po pet i nešto sitno kuna. Raj na zemlji za hrvatske drinkere. Mogu si samo zamislit koliko bi ih se složilo pred vratima kad bi ovakav diskont postojao kod nas. Degustacije bi trajale 24 sata dnevno.

Ja sam si iz diskonta uzeo desetak tekućih suvenira, i sad polako doma degustiram. Imam 6 vrsta piva.
Iz pivovare Hacker-Pscharr uzeo sam još Sternweisse i Munchener Gold.
Allgauer Brauhaus iz Kemptena proizvela je za mene Altenmunster brauer bier, a privatna pivovara Schimpfle iz Gessertshausena pivce Freiherr von Zech. I naposljetku donio sam si Monchshof Lager kojeg radi Kulmbacher Brauerei iz Kulmbacha.

sixpac

Nažalost nije mi više stalo u torbu. Nema veze, kad nestane idem po još. 700 km i 7 sati vožnje, prava sitnica za prvoklasne bavarske pivice.


Post je objavljen 12.11.2006. u 16:56 sati.