Marijan M. (43)

utorak, 29.11.2005.

760

Oko 760 grama teško je moje drugo dijete, koje se još uvijek odmara u majčinoj utrobi i prikuplja hrabrost za izlazak u ovaj surovi svijet.

Ovo nije moje dijete, moje je ipak malo ljepše

Jučer smo se opet pregledali kod doktorice picologinje. Fetus je star oko 26 tjedana i sve je allright s njim. Turbo je pokretan pa svakih pol sata ima drugačiju poziciju. Jučer se mangup okrenuo prema maminim leđima, tako da opet na ultrazvuku nismo vidjeli jel ima pišulinca ili pišulinku.
Baš mi je svejedno kaj će izać van - muško ili dite. S ekonomskog gledišta, isplativija bi bila curica jer bi imala dva kamiona robe od starije sestre. S druge strane, sad kad smo već uznapredovali u odgoju ženskog čeljadeta bilo bi zanimljivo vidjet kak to ide s muškim. Uglavnom, nek bu kaj bu, samo nek Bog i majka Priroda učine da bude zdravo čeljade.

- 09:12 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 26.11.2005.

Richard Burns

Jebate, ode još jedan od najvećih.
Umro je Richard Burns, svjetski prvak u reliju 2001. (vozeći Subaru Imprezu, prethodnicu jedne ovakve o kojoj sam pisao prije dva dana), doprvak 1999. i 2000. Još nedavno je vozio, zadnji nastup imao je u listopadu 2003. u Kataloniji, spičkao se tada s Peugeotom 206 WRC.
Onda se otkrilo da ima tumor na mozgu. Borio se protiv njega, čak se činilo da pobjeđuje, ali na kraju je ipak izgubio. Umro je u petak u 34. godini života.

Richard Burns (1971-2005)

- 18:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.11.2005.

Za godišnjicu - kraljica Impreza

Jebate, pa danas mi je godišnjica blogiranja. Skoro sam zaboravil. Pa onda neka mi je sretan blogorođendan.
Za ovu prigodu darovao sam si jednu od stvari koje sam naj-naj-najviše želio napraviti - provozao sam Imprezu STI.

joj kak bih želio imat ovakav auto

Kraljicu Imprezu. Najultimativniji relijaški auto na planetu. Joj, kak su brzo prešli krugovi po Grobniku, ja bih još...
Ovaj auto želio bih najviše na svijetu. Ima svakakvih lijepih, brzih, jakih, auta, npr. onih koji koštaju po 200-300 iljada eura, pa i nekoliko milijuna, ali ja bi samo jednu ovakvu Imprezu koja košta samo 50.000 eura.
Pa ako netko ima viška 50.000 eura da mi namjenski donira da si kupim Imprezu wrx 2.5 sti nek me nazove ili pošalje mejl, a može i odmah uplatit pare na moj žiro-račun u Zagrebačkoj banci (2360000-3110775421). Hvala unaprijed.
Nakon uplate, lako ćemo se dogovorit za protuuslugu. Znam kopat rupe po vrtu, betonirat temelje za garažu, kosit travu, farbat zidove, cijepat drva, usisavat, prat suđe, uključit veš-mašinu, ribat pločice, škakljat po tabanima, masirat, lupat s nogom u glavu i ostale sado-mazo spike te domaćinske i poljoprivredne poslove...

Kaj se tiče godišnjice, možda ću, ak će mi se dat, napraviti ovih dana neki pregled best of objavljenih stvari. A možda i neću.
Mora se priznat da se moglo u proteklih 365 dana pročitat na ovom blogu zaista svakakvih lijepih i ružnih, ali u svakom slučaju zanimljivih stvari. Dosta toga ima i u arhivskim boksovima s lijeve strane, pa tko voli nek' izvoli pogledat. Za potpuno funkcioniranje link-arhive ne garantiram, to je ipak problematika koja se tiče Dariusa i kompanije.

- 15:25 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 23.11.2005.

Petra u vrtiću

Petra

Kćer je danas išla u vrtić pokazat kak je lijepa i pametna. Mama ju je vodila, tata je nažalost imao previše posla.
Službeni početak odlazaka u vrtić bit će 1.12., pa ćemo taj datum žena i ja upamtiti kao jedan od značajnijih dana u životu.
Dijete nam je zbilja je lijepo, divno, krasno, pametno; savršeno smo ga napravili, ali... Otkad je moja gospođa na porodiljnom i malo se zdebelila, pa se sve teže kreće, još joj Petra cijel dan skače po glavi i situacija je svaki dan na rubu... Svi koji imaju malu djecu, pogotovo više njih, shvatit će o čemu pričam. Vrtić će biti neka vrsta oslobođenja vremena za nas starce (pogotovo za mamicu) i početka novog socijalizirajućeg odrastanja naše ljepotice.

- 16:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 19.11.2005.

Familija

Baš sam familijarno raspoložen danas.
Kak i ne bi, kad sam skoro cijeli dan, osim tri vure kod zubarke i pol vure kod frizerke, proveo s familijom.
Volem da putujem, volem da radim ovaj dvostruki posao koji imam, dakle naviknut sam da me nema doma, ali ipak nema ljepšeg nego provest fraj vikend s familijom.
Čovjek to shvati tek kad mu usfale takvi trenuci. Radi toga čekam na prepolavljanje posla, čak sam spreman i podnijeti žrtvu manje plaće, ali zauzvrat imati više vremena za familiju, koja će za par mjeseci biti još brojnija.

Petra

Kad sam već tak pekmezasto raspoložen, evo da puknem da blog dve superdobre fotke koje su stigle na ženin mejl. Prva je prigodna trudnička, a i druga je s dječjom tematikom.

alien I

alien II

- 23:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 18.11.2005.

Mazda 6

Nagledali su se ljudi mog palca, pa ajde da se prije još jednog slobodnog vikenda (nevjerojatno, ali istinito) pozabavimo malo autekima. Ovih dana istestirao sam za Večernji list jednu lijepu japansku limuzinu...

Mazda 6

lijepa slika, kaj ne?

Mazda 6 na našem je tržištu skoro četiri godine i otpočetka mi je bila jedna od nalijepšijeh srednjeklasnih limuzina. Nedavno joj je ofriškan izgled, ništ drastično, i dalje je lepa ko slika.
Vozijo sam model s četverim vratima, koji mi baš ne bi bio prvi izbor kad bih kupovao šesticu. Naime, dosta velik gepek od 500 litri ograničeno je upotrebljiv, ali uzme li se model s petim vratima, ili još bolje karavan, onda možete i veš-mašine susjedima prevozit.
Isprobao sam dvolitreni benzinski motor s 147 konjića. Ide dobro kad ga se stisne, ali onda i troši dosta prek 10 litri.
Oprema, skoro luksuzna: osam zračnih jastuka, ABS i EBD, program stabilnosti DSC, regulacija proklizavanja, automatska klima, audiosustav s CD playerom, tempomat, putno računalo, senzori svjetla i kiše, svi prozori i vanjska zrcala na struju, središnje daljinsko zaključavanje, maglenke... Cifra? 175.940 kuna. Početna cijena modela 1.8 je oko 150 somića.

Frischka Top-lista recenziranih auta
(poredak po subjektivnom dojmu):
1. Toyota Prius
2. Hyundai Terracan 2.9 CRDi
3. Hyundai Sonata 2.4
4. Peugeot 407 SW 2.0 HDi
5. Opel Zafira 1.9 CDTi


6. Škoda Octavia 1.9 TDI DSG, 7. Volkswagen Jetta 2.0 TDI, 8.Hyundai Santa Fe 2.0 CRDi, 9. Mazda 6 2.0i, 10. Suzuki Swift 1.3 VVT, 11. Nissan Primera 2.2 dCi, 12. Opel Astra karavan 1.7 CDTi, 13. Renault Scenic 1.5 dCi 100, 14. Volkswagen Golf 1.9 TDI 105, 15. Toyota Corolla 1.4 D-4D. Ispao Suzuki Ignis 1.5 VVT.


- 11:50 - Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.11.2005.

100

Evo nešto sasvim osobno...
Ovo je moj palac, poželio je da ga poslikam za blog, pa evo ga...

100.000 grama

Jebeš muškog koji nema prek' 100 kila...
E pa ja nemam... Jebeš mene...

- 16:11 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 16.11.2005.

Krvi daj - 14. put

evo dokaz

Jedva sam čekao da prođu tri mjeseca od prošlog darivanja krvi pa sam jučer ponovo otišao u Petrovu 3 i istovario im svojih pola litre, pa nek rade s time kaj god hoće, možda čak moja tekućina nekome spasi život.

- 13:18 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.11.2005.

Vikend u Istri

Ajmo dalje, reče mi Ivan u komentaru na prethodni post, pa ja odoh dalje. Putovanje mi je ionako u krvi, pa me nije teško nagovorit.
Ovaj put uzejo sam ženu pod ruku, kćer smo prodali bakama i dedama, pa smo otišli provesti free vikend u Istri.
Do tamo smo guštali po staroj Lujzijanskoj cesti do Rijeke, pa ondak kavica u Ičićima, pa vožnjica preko Učke, da bi se napokon dočepali hotela u Poreču. Ondak smo se opet provozali Istrom, zaustavivši se u Motovunu.

majne frau i buduće dijete

Motovun

magloviti istarski pejzaž


Obožavam male istarske gradove, sela, stancije, vinske i maslinarske ceste... Napravili smo krug po Istri i ondak završili u Poreču na reliju za prvenstvo Hrvatske.

porečki reli

auto babaroge - kultna grupa B

- 15:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.11.2005.

Enogastro turneja (pij i žderi)

Dao sam svoj doprinos 2. Croatia Eno Gastro Touru, jedinstvenoj automobilističkoj manifestaciji u kojoj je od natjecanja u slalomskoj vožnji između čunjeva važnija bila slalomska vožnja od jednog do drugog vinara te od jednog do drugog ugostitelja.
Najprije sam šest sati morao čekati u Splitu. Taman da se dobro i skupo nažderem i da se malo turistički prošećem po gradu. Jebate, Dioklecijanova palača zbiljam je prekrašna.

Nedjeljna gužva na rivi

Grgur

Peristil

Jeli smo najprije u razglašenom restaču Bota Šare na Bačvicama. Žderanje s pogledom na tankere na pučini i na zimske kupače koji igraju vodonogomet koštao nas je jako puno. U tzv. dubrovačku poparu frajer nam je uvalio preko 2 kile škarpine i naplatio preko 100 eura. Poslije se pravda da je škarpina teška jer ima veliku glavu. Pa kaj nam onda nije dao tu skupu glavu, da ju bar cuckima odnesemo kad smo je već platili.

Bačvice - pazi datum: 6.11.

noćna

pogled iz skradina

Baš sam se napalio na noćne fotke. Ova druga je pogled iz Skradina na autocestu i most preko Krke. Usnimijo sam je poslije izvrsne večerice u restaču Zlatne školjke. Specijalitet je bio skradinski rižoto, za čije spremanje treba minimalno osam sati. Dugo ću se sjećat razgovora ugodnog s mladim skradinskim župnikom don Franom Glasnovićem. Janjevac of kors. Budi pozdravljen, pope.

Turneja se nastavila preko Like i Krka do Istre. Katunara ću preskočit, nije me baš oduševio, ali zato je super bilo u konobi More u Funtani. U prekrasnom rustikalnom interijeru lijepo smo se napapali (slane srdele, riblja pašteta, riblja juha, rižoto s plodovima mora, list s umakom od tartufa, fritulice...) Oduševila nas je vrckava konobarica Dolores. I njoj upućujem jedan srdačan pozdrav, možda se uskoro opet vidimo.

Dolores

Cijeli eno-gastro tour se zbiva devet dana i ekipe se stalno mijenjanju. Ja sam npr. upao u Valvoline team. U Istri je Playboy zamijenio momčad, pa su nam se pridružile i neke poznate blogerske njuške - Riba i Analna.

Ribi se oči zacrvenile od vinčine

Napijanje je okončano kod dva istarska vinara - Kozlovića i Markežića. Kozlovićeva vina su jebački predobra. Markežić pak ima do perfekcije uređenu vinariju, ali je malo krut čovjek.

obvezno probati kozlovićev muškat

Kao i uvijek, napravio sam pregršt slika i ubacio ih na svoj online foto album.

- 10:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.11.2005.

Eno i gastro, pa još turneja

Odbrojavam dane do odlaska na Croatia Eno-gastro Tour, koji je danas počeo, a ja bi trebao pridružit se karavani u nedjelju.
Koja prekrasna složenica, sve jedna riječ ljepša od druge. Eno su dobra vina, gastro su još bolja jela, a za mene koji se obožavam vozit najljepše od svega je turneja.
Bit će valjda i li'epih prizora za usnimit.

- 14:07 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kaj je ovo?

Brzi pregled ili arhiva

Blogeri i blogerice (osobni izbor)