Marijan M. (43)

četvrtak, 10.11.2005.

Enogastro turneja (pij i žderi)

Dao sam svoj doprinos 2. Croatia Eno Gastro Touru, jedinstvenoj automobilističkoj manifestaciji u kojoj je od natjecanja u slalomskoj vožnji između čunjeva važnija bila slalomska vožnja od jednog do drugog vinara te od jednog do drugog ugostitelja.
Najprije sam šest sati morao čekati u Splitu. Taman da se dobro i skupo nažderem i da se malo turistički prošećem po gradu. Jebate, Dioklecijanova palača zbiljam je prekrašna.

Nedjeljna gužva na rivi

Grgur

Peristil

Jeli smo najprije u razglašenom restaču Bota Šare na Bačvicama. Žderanje s pogledom na tankere na pučini i na zimske kupače koji igraju vodonogomet koštao nas je jako puno. U tzv. dubrovačku poparu frajer nam je uvalio preko 2 kile škarpine i naplatio preko 100 eura. Poslije se pravda da je škarpina teška jer ima veliku glavu. Pa kaj nam onda nije dao tu skupu glavu, da ju bar cuckima odnesemo kad smo je već platili.

Bačvice - pazi datum: 6.11.

noćna

pogled iz skradina

Baš sam se napalio na noćne fotke. Ova druga je pogled iz Skradina na autocestu i most preko Krke. Usnimijo sam je poslije izvrsne večerice u restaču Zlatne školjke. Specijalitet je bio skradinski rižoto, za čije spremanje treba minimalno osam sati. Dugo ću se sjećat razgovora ugodnog s mladim skradinskim župnikom don Franom Glasnovićem. Janjevac of kors. Budi pozdravljen, pope.

Turneja se nastavila preko Like i Krka do Istre. Katunara ću preskočit, nije me baš oduševio, ali zato je super bilo u konobi More u Funtani. U prekrasnom rustikalnom interijeru lijepo smo se napapali (slane srdele, riblja pašteta, riblja juha, rižoto s plodovima mora, list s umakom od tartufa, fritulice...) Oduševila nas je vrckava konobarica Dolores. I njoj upućujem jedan srdačan pozdrav, možda se uskoro opet vidimo.

Dolores

Cijeli eno-gastro tour se zbiva devet dana i ekipe se stalno mijenjanju. Ja sam npr. upao u Valvoline team. U Istri je Playboy zamijenio momčad, pa su nam se pridružile i neke poznate blogerske njuške - Riba i Analna.

Ribi se oči zacrvenile od vinčine

Napijanje je okončano kod dva istarska vinara - Kozlovića i Markežića. Kozlovićeva vina su jebački predobra. Markežić pak ima do perfekcije uređenu vinariju, ali je malo krut čovjek.

obvezno probati kozlovićev muškat

Kao i uvijek, napravio sam pregršt slika i ubacio ih na svoj online foto album.

- 10:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kaj je ovo?

Brzi pregled ili arhiva

Blogeri i blogerice (osobni izbor)