Marijan M. (43)

utorak, 14.12.2004.

Lov na Zlatnu predizbornu lopatu

U hrpi vijesti - lijepih (pojeftinilo gorivo) i ružnih (poskupjela jaja i mlijeko), u današnjim tiskovinama našao sam jedan člančić iz sektora (ceste-cestogradnja) čiji me sadržaj raspizdio i podsjetio zašto iz dna duše mrzim sve političare.
Kolega iz Virovitice piše kako je Jadranka Kosor, predsjednička kandidatkinja, prije deset dana svečano otvorila radove na devet kilometara dugoj i 117 milijuna kuna vrijednoj virovitičkoj obilaznici. Jadranka Lopatarka tom je prigodom i nešto lijepo rekla, znate kak' već političari to znaju, za prigodno slikanje čak si je i cipelice u blatu zmazala, a poslije se, kak' je to red, išlo pit' i jest'.
A što se obilaznice tiče, idući dan strojevi su otišli dalje i nisu se do dana današnjega vratili, jer obilaznica ne samo da nema nikakve dozvole, nego još ni imovinsko-pravni odnosi nisu riješeni.
Radi se dakle o predizbornom lopatarenju, kakvog smo se proteklih godina, a bogme i desetljeća nagledali. Radili su to Tito, Franjo, Stipe, ali čini mi se da ih je prije zadnjih izbora sve nadmašio Radimir Čačić. Probajte samo na Google upisati pretragu s dvije ključne riječi - "Čačić" i "otvorio", i pokazat će vam se podugačak niz naslova.
"Čačić otvorio radove na kanalizacijskom sustavu Paga", "Čačić otvorio cestu i obnovljenu obalu u Novigradu", "Ministar Čačić otvorio obnovljeno trajektno pristanište i sanirani cjevovod na Dugom otoku", "Čačić u Sl. Brodu otvorio novu školu, ali đaci idu u staru", "Čačić otvorio obnovljenu Osnovnu školu Voćin", "Radimir Čačić otvorio je na Korčuli helidrom za sanitetske helikoptere", "Čačić otvorio ribarsku luku u Veloj Lamljani"... nemrem više.
Međutim, vijest koja zaslužuje kandidaturu za Zlatnu predizbornu lopatu odnosi se na Ingrid. Vijest glasi:
U poslovnoj zgradi Ureda državne uprave u Varaždinu ministrica pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Ingrid Antičević-Marinović stavila je u funkciju nova dizala. Ministrica je svečano otvaranje dizala popratila riječima kako "ugradnja ovih dizala znači i uklanjanje administrativnih barijera između državne uprave i građana, a ubrzat će i rad državne uprave".
Ingrid ili Jadranka, Jadranka ili Ingrid, tko će pobijediti?

- 22:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kaj je ovo?

Brzi pregled ili arhiva

Blogeri i blogerice (osobni izbor)