Studentsko kulturiziranje

četvrtak, 22.12.2011.

I navijači imaju srce!

Udruga navijača Manchester United Croatia organizirala je humanitarnu akciju s kojom je razveselila štićenike dječjeg doma A. G. Matoš u Zagrebu.


(Slika 1: članovi udruge nose darove)

U samo 5 dana koliko je trajala akcija prikupljeno je 2730 kn. Kao što su sami članovi udruge rekli da im je prvotni cilj bio kupiti LCD televizor koji je na kraju ostvaren (LCD televizor LG u vrijednosti od 2.160 kn), ostatkom prikupljenog novca kupljeni su - Nike nogometna lopta – 130 kn te slatkiši iz Lidla u vrijednosti od 440 kn.


(Slika 2: kupljeni darovi)

Pri dolasku navijača u Dom u Selskoj 132 (jednoj od podružnica Nazorovog doma), dočekala ih je predstojnica Doma Đurđa Ćaćić, soc. pedagog te jedna od voditeljica doma koje su ih odvele u glavnu dvoranu gdje se inače održavaju razne priredbe i sl.



Nakon upoznavanja sa radom Doma i brojem zaposlenih, voditeljica je prikazala kratke isječke sa božićne priredbe dan prije posjete navijača sa glazbenim nastupom djece iz Doma koja čine bend Bijeg. Priredba se sačinjavala od već spomenutog glazbenog nastupa kojim su štićenici htjeli dozvati Djeda Božićnjaka (kojeg je glumila jedna od odgajateljica) sa Sjevernog pola te njegov odgovor kako njihova pjesma nije dovoljno glasna da bi on dobio dojam da oni stvarno žele da ih on posjeti.


(Slika 3: Đurđa Ćaćić i jedna od voditeljica Doma)

Poslije odgledanih snimaka krenulo je razgledavanje Doma te upoznavanje sa djecom. Prvo smo posjetili onaj dio Doma gdje se nalaze najmlađi, znači od 7 do najviše 13 godina. Tamo smo upoznali četvoricu dječaka između 10 i 13 godina koji su na prvi tren bili zbunjeni i iznenađi dolaskom navijača, ali nakon dijeljenja darova nekako su se opustili. Iako najmlađi nisu čuli za klub Manchester Uniteda iz Engleske, u pamćenju navijača će sigurno ostati mali Nino svojom izjavom da ga jedan od članova udruge podsjeća na Isusa.

Za kraj smo otišli u obilazak srednjoškolaca u drugom dijelu Doma gdje smo se i najduže zadržali. Ondje su nas dočekali dvojica srednjoškolaca sa svojom odgajateljico. Nakon kratkog upoznavanja i razgovora sa dečkima, članovi udruge upitali su postoji li možda navijač Manchester Uniteda u Domu, da bi nakon par minuta došao Boris, navijač Manchester Uniteda kojem smo uručili nogometnu loptu sa logom Premiershipa. Također su mu ponudili i opciju da putuje sa navijačima u Englesku na neku od utakmica Manchestera ako se potrudi te zaradu od svoje mjesečne prakse sačuva.


(Slika 4: upoznavanje sa djecom te dijeljenje darova)

Malo o Udruzi...

Klub navijača Manchester United Hrvatska službeno je priznat 2009. godine. Od 2009. do danas Udruga broji preko 150 članova što iz Zagreba, gdje se i nalazi središte kluba, što iz raznih gradova Hrvatske - od Osijeka do Rijeke i Splita. Udruga djeluje zbog okupljanja navijača, organiziranih putovanja na utakmice te zbog popularizacije Manchester Uniteda.

I onda neka netko kaže da su navijači samo grubijani i divljaci. Iako ne tako poznati kao npr. BBB ili Torcida, ova mala skupina navijača koja se redovito sastaje, gleda zajedno utakmice svog najdražeg kluba te putuje u inozemstva, sigurno se bar za jedan dan urezala u pamćenje štićenika Doma.

22.12.2011. u 22:49 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (3)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Malo o meni i svemu nečemu...

Moje ime je Marija Marušić i imam 23 godine. Blog pišem u sklopu kolegija Konvergencija medija koji slušam na Fakultetu političkih znanosti na 1. godini diplomskog studija.