Studentsko kulturiziranje

četvrtak, 22.12.2011.

I navijači imaju srce!

Udruga navijača Manchester United Croatia organizirala je humanitarnu akciju s kojom je razveselila štićenike dječjeg doma A. G. Matoš u Zagrebu.


(Slika 1: članovi udruge nose darove)

U samo 5 dana koliko je trajala akcija prikupljeno je 2730 kn. Kao što su sami članovi udruge rekli da im je prvotni cilj bio kupiti LCD televizor koji je na kraju ostvaren (LCD televizor LG u vrijednosti od 2.160 kn), ostatkom prikupljenog novca kupljeni su - Nike nogometna lopta – 130 kn te slatkiši iz Lidla u vrijednosti od 440 kn.


(Slika 2: kupljeni darovi)

Pri dolasku navijača u Dom u Selskoj 132 (jednoj od podružnica Nazorovog doma), dočekala ih je predstojnica Doma Đurđa Ćaćić, soc. pedagog te jedna od voditeljica doma koje su ih odvele u glavnu dvoranu gdje se inače održavaju razne priredbe i sl.



Nakon upoznavanja sa radom Doma i brojem zaposlenih, voditeljica je prikazala kratke isječke sa božićne priredbe dan prije posjete navijača sa glazbenim nastupom djece iz Doma koja čine bend Bijeg. Priredba se sačinjavala od već spomenutog glazbenog nastupa kojim su štićenici htjeli dozvati Djeda Božićnjaka (kojeg je glumila jedna od odgajateljica) sa Sjevernog pola te njegov odgovor kako njihova pjesma nije dovoljno glasna da bi on dobio dojam da oni stvarno žele da ih on posjeti.


(Slika 3: Đurđa Ćaćić i jedna od voditeljica Doma)

Poslije odgledanih snimaka krenulo je razgledavanje Doma te upoznavanje sa djecom. Prvo smo posjetili onaj dio Doma gdje se nalaze najmlađi, znači od 7 do najviše 13 godina. Tamo smo upoznali četvoricu dječaka između 10 i 13 godina koji su na prvi tren bili zbunjeni i iznenađi dolaskom navijača, ali nakon dijeljenja darova nekako su se opustili. Iako najmlađi nisu čuli za klub Manchester Uniteda iz Engleske, u pamćenju navijača će sigurno ostati mali Nino svojom izjavom da ga jedan od članova udruge podsjeća na Isusa.

Za kraj smo otišli u obilazak srednjoškolaca u drugom dijelu Doma gdje smo se i najduže zadržali. Ondje su nas dočekali dvojica srednjoškolaca sa svojom odgajateljico. Nakon kratkog upoznavanja i razgovora sa dečkima, članovi udruge upitali su postoji li možda navijač Manchester Uniteda u Domu, da bi nakon par minuta došao Boris, navijač Manchester Uniteda kojem smo uručili nogometnu loptu sa logom Premiershipa. Također su mu ponudili i opciju da putuje sa navijačima u Englesku na neku od utakmica Manchestera ako se potrudi te zaradu od svoje mjesečne prakse sačuva.


(Slika 4: upoznavanje sa djecom te dijeljenje darova)

Malo o Udruzi...

Klub navijača Manchester United Hrvatska službeno je priznat 2009. godine. Od 2009. do danas Udruga broji preko 150 članova što iz Zagreba, gdje se i nalazi središte kluba, što iz raznih gradova Hrvatske - od Osijeka do Rijeke i Splita. Udruga djeluje zbog okupljanja navijača, organiziranih putovanja na utakmice te zbog popularizacije Manchester Uniteda.

I onda neka netko kaže da su navijači samo grubijani i divljaci. Iako ne tako poznati kao npr. BBB ili Torcida, ova mala skupina navijača koja se redovito sastaje, gleda zajedno utakmice svog najdražeg kluba te putuje u inozemstva, sigurno se bar za jedan dan urezala u pamćenje štićenika Doma.

22.12.2011. u 22:49 • 0 KomentaraPrint#

subota, 17.12.2011.

Uz Elemental gore je još bolje!

Unatoč pljusku i hladnoći, zagrebački hip-hop bend Elemental održao je još jedan odlični koncert u nizu na platou Gradecu, u sklopu novog zagrebačkog festivala Gričevanje.


(Slika 1: Elemental)

Nakon što su Bolesna Braća 9. prosinca otvorile ovaj festival svojim koncertom, Elemental je 6 dana kasnije bio drugi bend na redu da zagrije atmosferu, ali i same zagrepčane. Koncert je počeo u 20 sati u koliko je bio i najavljen na radost prisutnih kojima nije smetao pljusak da se popnu do Griča.

Kako je kiša prestajala, publike je bilo sve više. Do pred kraj koncerta skupilo se 200-tinjak posjetitelja, što onih koji su bili ispred pozornice što onih koji su bili u natkrivenih prostorima – Magija bar, Apoteqa ili Bubble bar. Osim što se publika mogla ugrijati u tzv. „kafićima“, mogli su također kupiti svašta iz hrvatske baštine – maslinova ulja, ručno rađeni satovi u obliku starih ploča te ručno izrađenih raznih božićnih figurica.


(Slika 2: Keramirka Božić i Magija bar)

Elemental, vođen glasnim i ujednačenim pjevanjem publike uz sve njihove velike hitove i one malo manje poznate, nikako nisu razočarali publiku svojim skoro 2-satnim koncertom.



Glavni sponzor festivala, Tuborg, imao je čak i svoje 2borge koji su publici dijelili svjetleće štapiće i besplatno pivo, a dok im je ponestalo, poticali su posjetitelje na odlazak Tuborgovom šanku koji se nalazi odmah sa desne strane pozornice.


(Slika 3: 2borzi)

Cijeli događaj završio je dolaskom benda na „bis“ te izvedbom starog hita poput „Da l' sjećaš se“ koji je bio praćen drugom pjesmom, ali u malo remiksirajućoj verziji.

Festival koji traje do 31. prosinca sigurno svojih rasporedom može zadovoljiti svačije ukuse, a tim bolje što je festival naravno besplatan i na odličnoj poziciji gdje se vidi pogled na cijeli grad Zagreb.


(Slika 4: raspored događanja)

17.12.2011. u 22:40 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 13.12.2011.

Volim MSU od 11 do 11

U nedjelju, 11.12.2011. u povodu druge obljetnice otvorenja nove zgrade, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu pripremio je cjelodnevni besplatan program od 11 ujutro do 11 navečer.

Muzej suvremene umjetnosti kroz cijeli dan pripremio je susrete s umjetnicima, umjetničke akcije, predavanja, filmske projekcije, kreativne radionice i razne predstave.



Jutarnji program bio je najviše organiziran za mlađu publiku, što od raznih radionica (Školica) i predstava do skoro cjelodnevnog maratona Baltazara.

Neobična moderna umjetnost Miksa Mitrevicsa prvo je što „zapne za oko“ pri ulasku u MSU. Osim otvorenih vrata dvorane Gorgona gdje se na svaki puni sat prikazivala jedna epizoda Baltazara, u prizemlju Muzeja mogla se vidjeti i izložba Ravnoteže ili kako su osnovnoškolci zamišljali zmaja i slične stvari.

Na prvom i drugom katu Muzeja bile su izložbe „Zbirke u pokretu“ i izložba najviše rasprostranjena po dijelovima Muzeja te ona koja je najviše zaiinteresirala ljude „Socijalizam i modernost“ Sandre Križić Roban te suautora Dejana Kršića.



Nakon upoznavanja sa umjetnošću i životom u Jugoslaviji, od starih reklama za Cocktu, Ghetaldus, izgleda dnevnog boravka, kuhinje i novina iz tog doba, do pravog „živog“ Fiće, Tomosa i rollschuha, mlađi, a i oni koji se tako osjećaju, mogli su se zabaviti sa „pomičnim zidom“.



Iako je na južnoj platformi MSU-a od 18 sati bilo najavljeno Promatranje mjeseca i drugih planeta uz pomoć astronoma društva Beskraj i foruma www.zvjezdarnica.com, promatranje teleskopima bilo je odgođeno zbog lošeg vremena, točnije, zbog oblačnog neba.

U Caféu MSU u okviru DJ programa, naslovljenog po jednoj od najpoznatijih pjesama osamdestih iz opusa grupe Disciplina kičme ''Nemoj bacat betonske table s vrha MSU'', goste MSU-a zabavit će domaćini-zaposlenici.

Ove godine proslava druge godišnjice otvorenja nove zgrade bila je u znaku volontera čime su se priključili europskoj godini volontiranja. Mnogi umjetnici, kazalištarci, predavači i edukatori, koji su sudjelovali u ovoj proslavi, također su darovali svoj rad i vrijeme posjetiteljima. Kako priliči rođendanskoj proslavi, ulaz na ovaj događaj bio je besplatan.

13.12.2011. u 19:12 • 0 KomentaraPrint#

subota, 03.12.2011.

Pozitivan koncert oduševio prepun Dom sportova!

I ove godine povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a (1. prosinca) održan je 7. po redu Pozitivan koncert.


(slika 1: ispred Doma sportova)

Koncert koji je još par dana prije održavanja bio rasprodan, privukao je različitu publiku koju izbor izvođača nikako nije razočarao.

Prvi na pozornicu izašla je grupa Svadbas točno u 20 sati. Pred još okupljajućom publikom izveli su neke od svojih najvećih hitova sa svojih 5 albuma. Nakon 40-minutne svirke i kratkih priprema uslijedio je nastupih zagrebačkih punkeri Kawasaki 3p. Bend koji je publici ostao najviše urezan u pamćenju po svom pomalo provokativnom nastupu na Dori 2003. sa pjesmom „Antonija“.


(slika 2: Kawasaki 3p)

Nakon skoro jednosatnog nastupa te odsviranih par hitova kao što su „Ni da, ni ne“, publika se već zagrijala za sljedeći nastup engleske skupine Stereo MC's.


(slika 3: Stereo MC's)

Poslije nanovih promjena na pozornici stigao je nastup Engleza. Sada već popunjena Ledena dvorana skakutala je i plesala uz hitove ove elektronske skupine. Publiku su upoznali i sa par pjesama sa najnovijeg albuma Emperor's Nightingale.



Na kraju su se na pozornicu popeli dečki iz Dubioze kolektiv, izvođači zbog kojeg je većina publike i stigla na ovaj događaj. Nakon kratkog uvoda i najbrajanja članova ludnica je mogla početi. Publika je gotovo svaku pjesmu pjevala u glas sa ovim najpopularnijim bosanskohercegovačkim bendom. Dvorana se naravno najviše orila izvođenjem hitova poput „Vlast i policija“, „Balkan Funk“, „Blam“, „Recesija“ te najvećim hitom „Walter“.



Iako su dečki iz Dubioze kolektiv nešto prije 1 sat u noći otišli sa pozornice, veliko skandiranje navelo ih je da se vrate na „bis“ i izvedu još par pjesama za kraj. Naravno, kako i naprave nakon svakog odrađenog koncerta, smjestili su se na rub pozornice i slikali sa publikom u pozadini.


(slika 4: Dubioza kolektiv)

Organizator kao i do sada bila je Udruga HUHIV, a generalni pokrovitelj Pliva. Posjetitelje su na ulazima dočekivali letci i promotivni materijali kojima se upozorava na potrebnu zaštitu seksualnog zdravlja. Tijekom cijelog koncerta na videozidovima vrtile su se poruke o načinima na koji se HIV ne prenosi.


(slika 5: reklama za borbu protiv AIDS-a)

03.12.2011. u 16:09 • 2 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< prosinac, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Siječanj 2012 (2)
Prosinac 2011 (4)
Studeni 2011 (3)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Malo o meni i svemu nečemu...

Moje ime je Marija Marušić i imam 23 godine. Blog pišem u sklopu kolegija Konvergencija medija koji slušam na Fakultetu političkih znanosti na 1. godini diplomskog studija.