mama na kvadrat

srijeda, 11.05.2005.

IZBORI

Jučer mi cjelo popodne trešti pod prozorom red muzike, red govora, pa onda opet… Izbori. Neki čudni likovi, svi nalik jedan na drugog, maltretiraju nas svojim ružnim facama, lažnim osmjesima i još lažnijim obećanjima o pitaj boga čemu sve ne. Ja već dugo ne idem na izbore, što ne znači da mi uspijeva pobjeći od te ludnice. I mojim novcem se razbacuju, plaćaju pevaljke i plakate, putuju, gostuju i galame…Bore se za svoju guzicu, kućicu na sjeveru, dobar auto i moć. Gore sa sjevera Zagreb izgleda divno, pogotovo noću … Od tamo se ne vide bijeda i jad, tramvaji prepuni sirotinje, polugladni penzići i sve nasilnija djeca.
Ne vidi se sve veći jaz između onih koji imaju, i onda imaju do bola, i onih drugih…
Ne vidi se stvarnost. Samo svjetla koja romantično svjetlucaju u noći .Zato je biti gore dobro.
A dolje nije.

- 19:32 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.05.2005.

ZLIKAVCI

I baš kada se su u ovom našem sivilu, željnom dobrog humora, pojavili oni- pametni, oštri i humoristični, pojavili su se i oni drugi – šatro čuvari morala i kršćanskih vrijednosti. I udariše skupljati potpise na peticiju za ukidanje Zlikavaca. Skupiše ih čak 43 000, tako što su nakon nedjeljne mise poturali bakicama na potpis nešto što nemaju pojma, ali ismijava crkvu i papu.
Kao prvo, postoji jedna mala spravica koja se zove daljinski upravljač, jednostavna za rukovanje, pa kada nas nešto vrijeđa samo prebacimo program. Mene recimo vrijeđaju hrvatske ( i one druge) sapunice, i zato ih jednostavno ne gledam.
Drugo, Zlikavci su samo ptice rugalice, sve što ismijavaju zaista i postoji, od popova pedofila do onog popa koji je silnu lovu ostavio na sexifonu. Oni ne izmišljaju stvari, samo im se s pravom rugaju. I to rade na jako dobar način. Švec i društvo su genijalni i nadam se da će se održati.
A nama je već dosta moralnih čistki i to od ljudi kod kojih riječ moral ima drugačije značenje. Živjeli Zlikavci!

- 19:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #