mallacarobnica

29.07.2009., srijeda

O Remusu Lupinu

Biografija:
Djetinjstvo:„Bio sam malo djete kad sam bio ugrižen. Moji su roditelji pokušavali svašta ali tada nije bilo nikakvog poznatog lijeka.“
Smatra se da je Remus Lupin rođen 1960. godine (prema HP leksikonu). JKR navodi da je on mješanac. Osim ovih činjenica malo se zna o Remusovu djetinjstvu. Školski dani:„.... Bio sam sretniji nego ikad u životu. Prvi put ikada, imao sam prijatelje, tri sjajna prijatelja. Siriusa Blacka.... Petera Petigrewa... i naravno, tvog oca.... Jamesa Pottera“
Ovo su jedine godine u Remusovu životu o kojima se malo više zna. Albus Dumbledore bio je taj koji mu je dopustio da pohađa školu i koji je poduzeo sve mjere sigurnosti kako Remus nebi ozlijedio ostale učenike. To je uključivalo gređenje Vrištave daščare i sigurno ulaza u nju. (tajni prolaz ispod napadačke vrbe)Osim toga što se jednom mjesečno transformirao, to su mu bili najsretniji dani života jer je napokon imao neke prijatelje. Isprve je svoju tajnu pokušavao sakriti ali su oni ipak saznali i umjesto da ga napuste oni su se pokazali kao pravi prijatelji i ostali uz njega kad mu je bilo najteže. Naučili su kako da postanu Animagusi i svakog su se punog mjeseca s Remusom povlačili u vrištavu daščaru (naime, vukodlaci ozlijeđuju ljude, ali ne i druge životinje)Zbog njihovih novih moći da se transformiraju međusobno su si dali nadimke. Remus je tako postao Moony (Lunac), Sirius je postao Padfoot (Tihotap), animagus forma pas, James je postao Prons (Perožak), animagus forma jelen, i naravno Peter je ispao Wormtail (Crvorep), poznatiji kao animagus štakor. Prema nadimcima nadjenuli su svojoj „ grupi“ ime The Marauders (Maraudersi, nema točno hrvatskog prijevoda) i izumili The Marauders map (Mapu za haranje) koja je pokazivala sve tajne prolaze u dvorcu i izvan njega.Remus je također postao prefek, u domu Gryffindora. Znamo da je bio jako inteligentan i pomalo knjiški moljac. Također je poznato da se redovno borio sa savjesti kad bi James i Sirius napravili neku glupost i očekivali da ih Remus ne otkrije i dalje zataška.
Ali znamo da je obožavao svoju školu u tolikoj mjeri da se kasnije u nju vrati kao profesor.Predavaštvo u Hogwartsu.„Vi ste najbolji profesor Obrane kojeg je Hogwarts ikad imao. Nemojte otići“ Harry Remusu na kraju Zatočenika Azkabana.Remus je postao profesor obrane dok je Harry bio na trećoj godini. Bez obzira na njegovu oronulu odjeću i mjesečno pobolijevanje, učenici su veoma voljeli i poštovali Remusa kao profesora. Ovdje se otkriva kakav je on zapravo bio čovjek. Nikad nije činio da se učenik nelagodno osjećao ako je imao sposobnosti u Obrani, već je pomagao da učenici sagrede svoje samopouzdanje. Uvjek je nastojao biti pošten i iskren i uzimao je svije obaveze za ozbiljno. Nažalost je, zahvaljujući Snapeu koji je otkrio da je Remus vukodlak, otišao iz Hogwartsa jer je znao da će roditelji učenika poduzeti mjere da ga se odstrani iz škole te je stoga ih preduhitrio i sam otišao.
Red feniksa:„Sve je u redu Harry. Došli smo da te odvedemo odavdje.
“U 5.knjizi doznajemo da se Voldemort i njegovi smrtonoše ponovno okupljaju te se i red feniksa ponovo ujedinjuje. (nažalost bez nekih prvotnih čalanova koji su na svoj način spriječeni da se bore protiv Voldemorta, kao Potterovi i Longbottomovi)Opet se srećemo s Remusom kad s ostalima iz reda dolazi da odvede Harrya što dalje od Dursleyevih. Kad su se vratili u odredište reda feniksa (Grimauldov treg 12, London) Remus, zajedno sa Siriusom, Harryu objašnjava sve vezano uz Red. U 5. knjizi Remus se spominje kao obavlja neke važne stvari za Red, a i kad se vraća obično nešto čita ili čavrlja s ostalim članovima. Nažalost, na kraju knjige Remus još jednom tiho prepaćuje smrt još jednog svojeg prijatelja, Siriusa Blacka. Remus se prikazuje kao osoba koja svoje osjećaje drži u sebi, daleko od svih, dok druge stavlja ispred sebe.
- 12:35 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (5)
Kolovoz 2009 (15)
Srpanj 2009 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi