ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari-On/Off

:-)

Pristiglo mnoštvo

Free Hit Counter

LINKOVI

Sirenica
Fresh Prince
Gadgeterija
Anna
Hrvoje
Athropa

Kontakt e-mail:

malenispodzvijezda@gmail.com

Nešto o meni

Starost:
20 godina

Vjera:
vjernik katoličke Crkve

Osobno:
sve što mi se sviđa je dobro, a to može biti stvarno svašta

<< Arhiva >>

srijeda, 22.03.2006.

Ljubav

"Osjećaj koji osjećate da ćete osjećati kad osjećate osjećaj koji nikad prije niste osjećali!"
Ako niste shvatili ovu definiciju ljubavi, ne brinite. Teško ju je shvatiti. Neki vele da je čak nemoguće. Mnogo je definicija ljubavi. Sve su točne, a opet, niti jedna ti ne veli ništa. Neću ih ovdje nabrajati, jer bi iziskivalo previše mjesta i vremena.

Koliko puta čovjek u životu doživi ljubav? Svatko ima svoj broj, ili ne? Svakako mogu shvatiti nekoga tko mi veli da je više puta doživio pravu ljubav, ali da je veza propala zbog ovog ili onog razloga. Shvaćam ga, ali ne tako kao što je on rekao, već onako kako ja mislim da jest. Shvaćam da je on bio zaljubljen, a ne da je doživio ljubav.

Ljubav se doživljava samo jednom u životu, i to tako da mi nismo toga niti svjesni. Ljubav nam se jednostavno uvuče pod kožu. Ona je odnos između nekoga i nekoga prožet samom ljubavlju, što također uključuje i veliku dozu vjernosti i poštovanja.

Namjerno sam rekao nekoga i nekoga, jer ljubav se ne može definirati samo kao odnos muško, žensko, već se također ljubavlju može definirati odnos samog čovjeka prema Bogu, onom Bogu u kojega vjeruje, pa dali se zove Isus, Alah, Jahve, ili kojih već drugih naziva ima.

Da bi se moglo voljeti, potrebno je iskustvo života. Mene nitko ne može uvjeriti da djevojka sa dvanaest ili trinaest godina može voljeti. To je definitivno zaljubljenost, jer ona za svog "voljenog" ne može nikako biti spremna žrtvovati dio svog života, jer ga još niti nema kako bi to trebalo, još je dijete za koje se brinu roditelji, ili netko drugi.

Da zaključim. U ljubavi se mora biti spreman odreći svega, pa čak i života, te je to i jedan od glavnih razloga zašto se ljubav može doživjeti samo jednom. Ljubav je i odricanje i davanje.

---
Ova razmišljanja ovdje su prvenstveno da bi pružila polaznu točku za nastavak pisanja ovog bloga. To su moja razmišljanja i shvaćanja jedne od najkompleksnijih pojava od kada postoji čovjek. Dakako da nisam objasnio sve, ali ovo je tek početak.

# - 13:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

..jako lijepo si ovo napisao.. procitala sam post dvaput .. da bih dobila pun dozivljaj.. definicija? pa da, kompleksna je, ali nije neshvatljiva.. samo je treba osjetiti u potpunosti.. pozdrav! (sirenica 18.03.2006. 14:56)

|Komentiraj 0| Printaj| #| *|

<< Arhiva >>