"Nedostaje pravog materijala"

Svi smo već sto puta čuli priče o uspjehu i kako je najbitnije nikad ne odustajati, ali jednako tako smo i svi u životu doživjeli trenutak u kojem su nam sve lađe toliko potonule da nismo mislili da ćemo više ikad napraviti ijedan korak u željenome smjeru.

Dobro je poznata priča o autorici "Harryja Pottera", JK Rowling, koju su odbili gotovo svi izdavači u Velikoj Britaniji, a prije samo nekoliko dana na internetu se pojavio i dokaz da ni U2-ovcima nisu na početku karijere tekli samo med i mlijeko.

A kako biste se malo bolje osjećali, znajući da su i neki, danas vrlo uspješni ljudi u životu naišli na prilično okrutna odbijanja prije nego što su osvojili čitav svijet, donosimo vam popis odbijenica slavnima koje je na jednom mjestu skupio Mental Floss.

Madonna

Ne postoji datum na odbijenici koju je Madonnin tim dobio od jedne izdavačke kuće prije početka svoje karijere, ali pretpostavlja se da je ona poslana otprilike godinu dana prije nego što je ona objavila svoj debitantski album 1982. godine, koji je prodan u više od 10 milijuna kopija diljem svijeta. U pismu direktora stoji da je "uživao slušati Madonnu te da misli da su produkcija, aranžmani i ona sama vrlo snažni", ali i da ima osjećaj da u svemu "nedostaje pravog materijala". "Još uvijek ne osjećam da je spremna, ali vidim temelj za odličnog izvođača. Zasad odbijam, ali očekujem vidjeti još", napisao je čovjek koji je kasnije sigurno jako požalio.

Izvor: Index


21.03.2014. · Ostavi komentar (1) · Isprintaj · #