:: MADONNA U 2009. GODINI

- Madonna u 2004.*
- Madonna u 2005.
- Madonna u 2006.
- Madonna u 2007.
- Madonna u 2008.

Pregled važnijih dešavanja u 2009. godini u vezi sa Madonninim privatnim životom i karijerom.



21.01. - Britanski časopis 'Hello' je proglasio Madonnu najelegantnijom ženom ikada.

28.01. - Madonnina humanitarna zaklada 'Raising Malawi' je osvojila nagradu Myspace Impact Award zahvaljujući mnogobrojnim glasovima. Impact Award daje veliki publicitet onoj udruzi koja osvoji nagradu i postaju partneri u organizaciji njihovih humanitarnih projekata.

09.02. - Web stranica magazina W je objavila naslovnicu, fotografije Madonne i Jesusa kao i detalje o photoshoopu. Provokativne fotografije Madonne i mlađahnog Brazilca su bile glavna tema u svjetskim medijima.

22.02. - Vanity Fair je priredio after party nakon velike filmske dodjele Oscar. Madonna je zasjenila prisutne svojim mladolikim izgledom.

03.03. - Japanski "Grammy" Gold Disc Awards je dodijelio Madonni dvije nagrade - za najboljeg internacionalnog izvođača godine i za 'Miles Away' kao ringtone godine.

17.03. - Prisustvovala je na zabavi modnog kreatora Valentina Garavanija povodom izlaska dokumentarca 'Valentino: The Last Emperor'. Zabava se održala u njujorškom restoranu Oak Room, te je privukla mnoge poznate ličnosti poput Anne Hathaway, Claire Danes, Agyness Deyn, Helena Christensen i dr.

29.03. - Madonna je doputovala u afričku zemlju Malawi sa svojom djecom i redateljem Nathan Rissmanom te s ostalim prijateljima. Posjetila je mnoga sela sa svojom djecom i tijekom svoje posjete njena menadžerica je potvrdila posvajanje djevojčice Mercy.

03.04. - Tužan dan za Madonninu obitelj, koji je na sreću završio sretno. Malawijski sud je tog dana odbio Madonnnin zahtjev za posvajanje djevojčice Mercy. Ubrzo su je podržale mnoge poznate ličnosti kao i bivši suprug Guy Ritchie. Nakon Madonnine tužbe upućene sudu, odobreno je posvajanje.

08.04. - Madonna je donirala 500,000 dolara za žrtve potresa u talijanskoj regiji Abruzzo. "Sretna sam što mogu pružiti pomoć unesrećenim ljudima iz grada gdje su živjeli moji preci" - izjavila je Madonna.

18.04. - Madonnin drugi lakši pad s konja se desio u Hamptonsu kada je na stazu istrčao paparazzo i preplašio njenog konja.

20.04. - MTV u sklopu svih internacionalnih MTV programa je nagradio video 'Give It 2 Me' platinastom nagradom zbog broja emitiranja od 16,745 puta na MTV programima širom svijeta.

02.05. - Madonna potvrdila rad na novom filmskom projektu 'WE' sa Alekom Keshishianom.

04.05. - Madonna je prisustvovala velikoj svečanosti Costume Institute Gala u New Yorku. Jedna od zasigurno najglamuroznijih godišnjih događanja je održana u njujorškom muzeju Metropolitan, a cjelokupna gala večer je inspirirana proljetnom izložbom u muzeju na temu The Model as Muse: Embodying Fashion. Madonna je odjenula smjelu kreaciju Louisa Vuittona, kratku plavu haljinicu, a pozornost su privlačile i visoke čizme koje su sezale sve do ruba haljine i neobičan šešir u stilu zečjih ušiju.

04.06. - Madonna je treća najutjecajnina poznata ličnost u 2009. prema Forbesu. Također je proglašena kao zvijezda s najvećom zaradom, točnije od 110 milijuna američkih dolara.

05.06. - Izlazak spota 'Miles Away' koji je slabo zapažen na TV kanalima.

26.06. - Preminula najveća glazbena ikona, legendarni Michael Jackson. "Ne mogu prestati plakati zbog ove tužne vijesti. Oduvijek sam obožavala Michaela Jacksona. Svijet je izgubio velikog čovjeka, ali njegova glazba će ostati živjeti! Moje srce ide njegovoj djeci i drugim članovima obitelji."

01.07. - Izašle fotografije za zimsku kampanju Louis Vuitton. Svoje oduševljenje suradnje je posebno izrazio kreativni direktor Marc Jacobs.

03.07. - Modni dizajner Christian Audigier potvrdio suradnju s Madonnom na projektu oko dizajniranja kolekcije s natpisima o Malawiji.

04.07. - Madonna otvorila show 'Sticky & Sweet' po drugi put! Održala je prvi koncert ljetnog dijela turneje 'S&S' u prepunoj londonskoj areni O2! Na koncertu s posebnom koreografijom je odala počast kralju popa.

16.07. - Tragični dan u francuskom gradiću Marseilleu. Dio konstrukcije od pozornice se srušio na šest radnika od kojih su dvojica smrtno nastradala. Madonna je na koncertu u Udinama održala dirljivi govor, te je i posjetila ostale ozlijeđene tehničare i obitelj dvojice nastradalih.

23.07. - Warner Bros. službeno objavio priopćenje za Madonninu kompilaciju 'Celebration' i najavio da će fanovi uživati u 34 pjesme koje su promijenile svijet plus dvije nove 'Celebration' i 'Revolver'. Uskoro je procurio i singl 'Celebration' uz kojeg su svi fanovi plesali uz ritam i tekst pjesme.

07.08. - Najveće razočarenje za fanove iz regiona što se tiče turneje 'Sticky & Sweet'. Hrvatska organizacija Lupa Promotion je otkazala Madonnin koncert u Ljubljani predviđen za 20. kolovoz na hipodromu Stožice. Live Nation nije dao pravi razlog, već su samo naveli zbog 'nepredviđenih razloga. Smatra se da je koncert otkazan zbog slabe prodaje ulaznica i tamošnje nezainteresiranosti za koncert.

15.08. - Na koncertu u Varšavi, 80,000 obožavatelja je poželjelo Madonni sretan rođendan! Prije no što je započela pjevati 'You Must Love Me', publika je počela pjevati u jedan glas happy birthday to you podignuvši papirnata bijela srca! Madonna se zatim obratila se publici i rekla da su joj darovali najbolji rođendanski poklon ikada!

16.08. - Svoj 51. rođendan je proslavila na predivnom turističkom odmaralištu u Italiji na Portofinu. Idućeg dana toplim zagrljajima i poljupcima na brodu je potvrdila svoju vezu sa gotovo 30 godina mlađim dečkom.

24.08. - Najbolji dan u životu mnogih obožavatelja! Taj dan je zasađen duboko u meni, dan kada je Madonna nastupila u Beogradu, na Ušću i ispunila san mnogim poklonicima njene glazbe.

01.09. - Premijera spota 'Celebration' na svjetskim TV programima. Montirane su dvije verzije videa 'Celebration'. Jedna verzija prikazuje samo Madonnu i plesače, dok druga verzija uključuje isječke fanova koji oponašaju Madonnine stilove odjevanja. Cjelokupni projekt videa 'Celebration' je sniman u Milanu i Barceloni. Spot je režirao švedski redatelj Jonas Akerlund, koji je do sada snimio čak pet spotova za Madonnu. U spotu sa Madonnom pleše njena kći Lourdes i dečko Jesus Luz.

02.09. - Madonna je te večeri zatvorila koncertnu turneju 'Sticky & Sweet' u izraelskom gradu Tel Aviv! Izraelski grad Tel Aviv je imao čast zatvoriti turneju sa spektakularnim nastupom Madonne i njena dva pomagača. Madonna nije nastupila s poznatim zvijezdama, ali je imala posebne goste koji su vrijedniji od njih. Njeno dvoje starije djece Rocco i Lola su pokazali na pozornici svoje talente.

03.09. - Madonnina turneja 'Sticky & Sweet' je obilježila glazbenu povijest! Turneja koja je trajala dvije godine je postala najuspješnija turneja solo izvođača u povijesti! 'Sticky & Sweet' je druga najunosnija turneja svih vremena.

13.09. - Madonna je održala dirvljivi govor o najvećoj glazbenoj legendi Michaelu Jacksonu na dodjeli nagrada MTV VMA. Cijeli prevedeni govor ste mogli pročitati na ovom blogu. "Nema sumnje da je Michael Jackson jedan od najvećih talenata koje je svijet imao. Kada je kao osmogodišnjak pjevao, činilo se kao da odrasla osoba tim glasom stišće vaše srce. Kada se kretao, imao je profinjenost Fred Astairea, a udarac Muhameda Alija. Njegova glazba ima dodatni sloj neobjašnjive magije od koje ne bi ste samo željeli plesati već čini da vjerujete da možete letjeli, sanjati, postati bilo što da želite. Jer to je što heroji čine, a Michal Jackson je bio heroj."

18.09. - Izlazak Madonninog albuma 'Celebration' u Hrvatskoj! Album 'Celebration' sadrži 34 remasterirane pjesme koje su promjenile svijet te dvije nove - 'Celebration' i 'Revolver'! Obuhvata cijelu baštinu hitova od prvog singla 'Everybody' do najnovije dance poslastice 'Celebration'! Madonna je snimila dvije nove pjesme. Pjesma za plesni podij 'Celebration' je nastala u produkcijskom timu DJ-a Paula Oakenfolda. 'Revolver' u r'n'b stilu je snimljen u duetu s američkim reperom Lil Wayneom. Postoji bonus pjesma 'It's So Cool' koja se nalazi samo na digitalnom premium izdanju 'Celebration'. DVD 'Celebration - The Video Collection' obuhvata spotove Madonnine dugogodišnje karijere, a izazvao je veliko nezadovoljstvo među fanovima zbog nedostatka nekoliko odličnih spotova.

30.09. - Gostovanje u popularnoj emisiji 'Late Show with David Letterman' je svakako obilježio odlazak Madonne i Davida u obližnju pizzeriju. Poznata je njena izjava iz emisije kako bi radije voljela da je pregazi vlak, nego da ponovo sklopi brak.

04.10. - Madonna i mlada pjevačica Lady Gaga su iznenadile gledaoce pojavljujući se iznenadno u popularnoj američkoj TV emisiji 'Saturday Night Live'! Dvije pop ikone su izvodile šaljivi skeč tijekom dijela showa 'Deep House Dish', a taj video je ubrzo postao senzacija na internetu.

06.10. - 27. godišnjica Madonnine dugogodišnje karijere na glazbenoj sceni.

22.10. - Imao sam priliku uraditi intervju s Madonninim nekadašnjim plesačem Mihranom Kirakosyanom. U suradnji s njegovim menadžerom, odgovorio mi je na postavljena pitanja. 24-četverogodišnji armenijski umjetnik Mihran Kirakosyan je nastupao kao plesač na koncertnim turnejama 'Re-Invention' i 'Confessions', te na mnogim TV nastupima tijekom 'Confessions' ere. Otkrio je kako je biti Madonnin plesač, te je priznao da je Madonna ostala u kontaktu sa svim plesačima.

26.10. - Madonna je svečano otvorila početak projekta za akademiju Raising Malawi Girls Academy koju će pohađati djevojke iz okolnih mjesta Lilongwea. U dvorištu je zasadila drvo te najavila početak izgradnje škole za djevojčice iz siromašnih područja. Cilj cjelokupnog projekta humanitarne udruge Raising Malawi jeste pripremiti djevojke da postanu nove žene lideri u svijetu. Posebnu važnost će pridavati matematici i znanstvenim aktivnostima.

09.11. - Madonna je tog dana doputovala u Brazil, točnije u Rio De Janeiro zbog susreta sa brazislkim bogatim poduzetnicima i kako bi zajedno skupili novac za pomoć humanitarnim i društvenim projektima u siromašnim četvrtima diljem Brazila.

25.11. - Peta godišnjica postojanja mog bloga. Do tog dana ukupno 60 mjeseci ste uživali u čitanju svježih informacija i mnogih zanimljivosti koje sam svakodnevno objavljivao.

11.12. - Billboard je proglasio Madonnu najuspješnijim izvođačem desetljeća na američkoj top listi Dance Club Play. Ukupno ima 40 singlova na broju jedan spomenute top liste. Njen hit singl 'Hung Up' je proglašen nauspješnijim singlom na Dance Club Play Songs ikada u povijesti!

11.12. - Madonna je ženska izvođačica sa najuspješnijim koncertima ovog desetljeća! Na Billboardovoj top listi Top Touring Acts je zauzela 3. mjesto, a ispred nje su The Rolling Stones i U2. U posljednjih deset godina održala je četiri turneje 'Drowned World' (2001.), 'Re-Invention' (2004.), 'Confessions' (2006.) i 'Sticky & Sweet' (2008./2009.) koje su joj donijele zaradu od vrtoglavih 801,299,671 američkih dolara! Na Madonninim koncertima je prisustvovalo 6,387,124 obožavatelja, održala ih je 248 od kojih je 244 rasprodano.

15.12. - Madonna se pojavila na premijeri mjuzikla 'Nine' u njujorškom teatru Ziegfeld Theatre. Prisutni su bili potpuno očarani Madonninim mladolikim izgledom, te je zasjenila ostale zvijezde.

16.12. - Objavljene su prve fotografije Madonnine kampanje 'Dolce & Gabbana' za proljetno - ljetnu kolekciju 2010. Slike je snimio Steven Klein, a Vanity Fair će ih prvi objaviti. Madonna je predstavljena kao snažna, putena žena u stilu slavne talijanske glumice Anne Magnani. Kampanja je inspirirana talijanskim neorealizmom, jednim od najslavnijih filmskih pravaca u povijesti svjetske kinematografije.

18.12. - Madonna je zahvaljujući svojim humanitarnim radom proglašena jednom od najvećih filantropa među poznatim ličnostima i nalazi se na 2. mjestu najvećih zarada ostvarenih za humanitarne udruge.

21.12. - Prema istraživanju britanskih medija, Madonna je najpopularnija zvijezda u posljednjih 10 godina i time je postala zvijezda o kojoj se proteklih 10 godina najviše pisalo u medijima.

22.12. - United World Charts je objavio listu najuspješnijih izvođača i pjesama u povijesti glazbe. Madonna je najuspješnija pjevačica i to je čini 3. na listi, a ispred nje su Beatles i Elvis Presley. 'Hung Up' je proglašen 7. najuspješnijim hitom ikada.

03.01.2010. · Ostavi komentar (1) · Isprintaj · #