Cifra kaže:

MA3CA

subota, 19.06.2004.

PUTOVANJE NA BALI (III DIO)

Bilo je 7 sati kad su stigli pred njenu kuću u Svetoj Nedjelji.
- Branka uzmite 2 tjedna dopusta i ovaj mali poklon od mene, rekao je kao da će se rasplakati, gazda Jozo i pružio joj podeblju kuvertu.
- Joj gazda, pa nemojte.....puno vam hvala...., jedva je izrekla Branka još vidno uzbuđena. Pozdravila je gazdu i krenula prema kući, otvarajući kuvertu. Unutra je bio novac, 1000 eura. Istog trena zaboravila je i pljačku i brige i stres i vidjela sebe i Krešu pod palmama Balija ili tamo nekog južnopacifičkog otočja s palmama i kilometarskom pješčanom plažom.

Bila je u sedmom nebu i željela je što prije svoju sreću, ali i današnju avanturu podijeliti s Krešom i otkriti mu njenu malu tajnu. Krešo je ležao na sofi zamotane glave i nekako plašljivo gledao u Branku.

- Krešo, što ti se dogodilo? Zabrinuto upita Branka.
- Ma ništa, opalio sam se u štok kad sam išao u podrum po krmenadle.

U njegovom glasu osjetila se nelagoda.
..........................................................................................................

- Dobar dan gospođo Đurđa.
- Dodar dan gospon Franjo.
- A, gdje mi je gospođa Branka, moram ju počastiti s kavom, dobil sam pretprošlu srijedu 200 kuna, pohvali se Franjo Đurđici. Kaj je bolesna, nema je već dva tjedna.
- Ona vam je na nekom Boliju ili Baliju, tam negde na moru. Dobila je 2 tedna slobodno od gazda Joze i otišla ženska na odmor. Sama, bez muža, ispod glasa objasni Đurđica situaciju.
- Kako to mislite bez muža, zar su se posvađali?
- Ma ne, zavšil je v reštu, pokušal nas je okrasti, ma znate za onu pljačku prije pol meseca, to vam je bil on. I Branku su dugo ispitivali, al joj nisu niš dokazali, a i ona se branila od lopova, oču reći svog muža...
- I kako su ga otkrili? Gđa Branka ga je prepoznala?
- Ne, bedaka je videl sused Joža kad je ovaj skidal krvavu čarapu z glave mam ga je opisal, a zapisal si je tablice od njegove Škode.

..........................................................................................................................................

Branka se je upravo mazala faktorom 60 jer je negdje pročitala da je u ovim južnim krajevima sunce jako. Stavila je svoje nove sunčane naočale koje je kupila na Trešnjevki i pomislila: Kak sam ja sretna!

SAD TU OPET IDE KRAĆI BLOK REKLAMA I NAKON TOGA ODJAVNA ŠPICA NA KOJOJ PIŠE: "KRAJ SERIJE".

- 23:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #