Cifra kaže:

MA3CA

ponedjeljak, 14.06.2004.

PUTOVANJE NA BALI (I DIO)

Bila je srijeda, sportski dan. Gospodin Franjo odlučio se danas kladiti za 30 kuna jer je bio gotovo siguran u da će pogoditi 4 para koji će mu donijeti dobitak od 200 kuna. Mučio ga je samo posljednji par: Slaven Belupo i Varteks i nakon duljeg premišljanja ipak stavi pobjedu Slavena. Iz starog smeđeg novčanika izvadi 30 kuna i s osmijehom na licu ih preda službenici Branki. Branka potvrdi okladu i vrati listić gospodinu Franji. Franjo se zahvali i laganim korakom, kao da ima krila izađe iz kladionice.

Pogledala je na sat. Bilo je točno 14,35h. Znala je da sad slijedi kratki predah od stranaka i da može u miru pojesti svoj sendvič s piletinom i svježim rajčicama i popiti bočicu soka na razrjeđivanje koju je ponijela od kuće. Branka nije bila rastrošna kao njena kolegica Đurđica iz kontra smjene i nikad nije naručivala ćevape iz pečenjare preko puta. Izračunala je da mjesečno uštedi i do 400 kuna ako se hrani iz vlastitih zaliha i pije sok na razrjeđivanje, koji, zamislite, košta 8,50 kuna kod tete Marijane. Budala, mislila je Branka, ona daje 10 kuna za dva deci đusa, a ja si za te novce napravim 8 litara soka od naranče.

Branka je već dvije godine uporno štedjela svaki novčić s namjerom da sebi i mužu Kreši priušti skupo putovanje na Bali ili tamo neke egzotične otoke. Krešo naravno o tome nije imao pojma, a da je imao to sigurno ne bi odobravao, jer je u kući konstantno falilo novaca za cigarete, pivice i novine pa je Krešo bio dodatno frustriran s obzirom da već tri mjeseca nije radio. Falilo joj je još 4-5 tisuća kuna i san bi joj se ostvario. Ali gazda u zadnje vrijeme nije bio baš zadovoljan poslom i ostvarenom zaradom pa je jednom, onako usput, najavio možebitno zatvaranje ove kladionice.
- Jebga, niste mi profitabilne cure, rekao je prošli mjesec gazda Jozo Branki, dajući joj zgužvanu kovertu s dvije tisuće kuna na crno.

I tako je Branka , jedući pohlepno svoj self made sendvič, čas veselo zamišljala sebe i Krešu pod palmama Balija, a čas se mrštila pri pomisli na gazda Jozu i neizvjesnu joj egzistenciju, kad u kladionicu upadne tip s nekakvom čarapom na glavi.
Branki zasta dah i komad sendviča u grlu.

(*sad tu idu reklame i sponzori te nakon toga završetak epizode s tekstom ....to be continued *)

- 22:35 - Komentari (4) - Isprintaj - #