USKORO!!!JOŠ ŽEŠĆI I JOŠ BOLJI

subota, 26.11.2005.

IN MEMORIAM - GEORGE BEST



“Nema rješenja za pretjerano ispijanje alkohola, jednostavno ne možeš prestati. Piće je jedini suparnik kojeg nisam bio u stanju pobijediti”, George Best.


Legendarni nogometaš George Best izgubio je svoju najveću bitku te je u 59. godini izdahnuo od infekcije dišnih puteva koja je uzrokovala gubitak imuniteta i unutarnje krvarenje. Nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda i irske reprezentacije posljednje je sate proveo u londonskoj Cromwell bolnici, okružen svojom obitelji i prijateljima. Best je u bolnicu sa simptomima gripe primljen još 1. listopada, no stanje mu se brzo pogoršalo i liječnici su mu u srijedu navečer dali tek nešto više od 24 sata života. Best je u cijelom svijetu imao status nogometnog velikana koji je dao golem doprinos britanskom sportu. Vrhunac karijere Best je doživio 60-ih godina, kada je postao prvi nogometaš sa imidžem pop zvijezde. Njegova uloga i liderstvo u "Crvenim vragovima" nije ostala nezapamćena, pa je iste godine proglašen za najboljeg europskog nogometaša. U dresu kluba s Old Trafforda Best je na teren istrčao čak 466 puta, te je zabio 178 golova.




VIJEST o smrti legendarnog desnog krila Manchester Uniteda Georgea Besta glasno je odjeknula u nogometnom svijetu, posebice kod njegovih bivših suigrača. Tragičnu vijest dočekali smo potpuno nespremni. Naš dugogodišnji director marketinga, inače ljubitelj mančesterske scene samo je otpio gutljajj gembača te prozborio: “ Ovo je veliki gubitak za menčestersku scenu!". Biber je bio još utučeniji. Između dva gutljaja pive tiho je prozborio: “ Haj Ličko lešće , Otočac i Brinje…” . Veličanstveno! Usporediti rodni zavičaj s jednom nogometnom veličinom mogu samo najveći. Nakon toga ugasio je par čikova na svom jeziku te iz sebe izbacio gorčinu koja mu mjesecima izjeda dušu. “ E sada ćemo se napiti”, mudro je prozborio drug Biber. A mene, vijest o smrti najpoznatijeg nogometaša među alkoholičarima toliko je šokirala da sam odlučio prijeći na koktu. Sjetih se riječi svoje majke. “ Nemoj toliko piti . Otac ti je bio pijanac, ne trebaš i ti”, rekla je moja sirota majka. Nisam ga zaboravio. Leo Pakšu bio je toliko šokiran da iz protesta nije želio napustiti svoj kvart. Kao da je želio reći: “ Žorž bio si najveći! “.

OVA TUŽNA VIJEST TOLIKO NAS JE ŠOKIRALA DA SMO SE ODLUČILI NAPITI:


Sjede s lijeva na desno: Leo Pakšu, Biber i direktor marketinga Pero Mrgud



- 22:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>