USKORO!!!JOŠ ŽEŠĆI I JOŠ BOLJI

utorak, 22.11.2005.

BIBER PRED NARODNIM SUDOM

Neki dan dobio Biber poziv za sud. Prenerazio se, pročitavši kako ga se tereti za narušavanje javnog reda i mira. Još se više sledio ne mogavši se sjetiti što bi to moglo biti i što je tako fino odgojen i smiren mladić učinio. Preznojio se, sjetivši se kako prije i nije bio baš takav.
I tako došao Biber na Prekršajni sud Stara Trešnjevka i prvo je čekao na pogrešnom katu, pa ga pravosudni pravoslavni policajac uputio kat više. Što će mi tek tamo raditi pomisli Biber. Došao on na kat više, kad tamo šuteći stoje sve neki gadni likovi i brkate babe koje tuku muževe. Biber, misli si on, pa ja tu ne pripadam.
I tako pročitaju i njegovo ime i prezime (podaci poznati redakciji. op.a.) i uđe on skrušeno u sudnicu veličine njegovog WC-a. I kaže ' Dobar dan', sutkinja njemu 'Dobar dan ! Vi ste taj ', kaže on 'Ja sam taj i taj' i pogleda na labelo daktilografkinje koje se kotrljalo na odebljoj fascikli. 'Sigurno moj slučaj', pomisli Biber.

gering.jpg

I onda krene sutkinja čitajući spis:
Inkrimiranog dana 12. rujna 2004. godine oko 3.44 sata na Savskoj cesti zatečeni ste od strane policijske ophodnje Sedme policijske postaje kako galamite i pjevate, citiram : 'Ajd Ličko Lešće, Otočac i Brinj' te šutirate praznu limenku piva. Na nekoliko uzastopnih traženja policijskih službenika da predočite osobne isprave, Vi ste odbijali učiniti traženo, nerazgovjetno govoreći kako su Vam policajci narušili zabavu. Na kraju ste ipak popustili te su Vas policajci legitimirali, evidentirali i podnijeli prekršajnu prijavu.
Biberu je laknulo, mislio je da je počinio nešto puno gore, primjerice zapalio zgradu Javne vatrogasne postrojbe u Savskoj, silovao dežurnog vatrogasca i pretukao slučajnu prolaznicu na koturaljkama, pjevajući pritom uspješnicu Zdravka Čolića 'Gori vatra'.
Budući se Biber dosjetio (kako je mudar, vispren i snalažljiv) da bi mogao navesti dobar razlog za oslobađajuću presudu, Biber kaže sutkinji:
Doista mi je žao. Takvo što se više neće ponoviti. U svoju obranu kazao bih kako sam tog inkrimiranog dana bio kum tek rođenom djetetu Uspaljenog Vepra, navevši pritom njegovo pravo ime, tako da će on uskoro imati posla sa sudom zbog kaznenog djela pomaganja u počinjenju kaznenog djela i dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Sutkinja, mlada, zgodna, biće i napaljena, gotovo zaplače od ganuća i kazuje : 'Gospodine Biber, budući da ste dosad nekažnjavani (laž), a imali ste i dobar razlog za slavlje, donosim odluku o Vašem oslobađanju svega što Vam se stavlja na teret. Kako su Vam honorari smanjeni, čak Vas oslobađam i plaćanja sudskih troškova. Idite, slobodni ste.' kaže sutkinja plačnim glasom nagrđenim od silnih emocija i traži od daktilografkinje da joj doda papirnate maramice.
Biber se nevoljko spusti do prizemlja, kanda mu je žao što ne ide u zatvor i pogleda u nebo. Upravo je počeo padati prvi snijeg.

BIBER-GLAVOM I BEZ BRADE

- 17:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>