petak, 02.07.2004.

ONO ŠTO NAS ČINI SRETNIM

Ima svuda dragih ljudi...Danas sam dobila jednu finu štrudlu od kuharice. Joj višnje i jabuke i domaće tijesto...Mijenjala sam mnogo radnih mjesta, ali uvijek sam bila miljenica kuharica. Ja vam jako volim hranu tj. finu hranu i stvarno uživam u njoj. I to se vidi. Srećom ne na mojoj kilaži, nego na izrazu lica kad slasni zalogaj dopre do mog želuca. I ako mi je nešto fino uvijek pohalim kuharicu, a ako nije, ne pojedem i odšutim...U biti ja vam mislim da je grehota loše kuhati. Namirnice su tako skupe i stvarno jako cijenim nečiju vještinu i trud da od toga naprave fini obrok...

Za titulu najboljih kuharica i kuhara ravnopravno konkuriraju moja mama, kuma, pokojni Ljubo i Slavica... Gablec prošli petak je bio rižoto od plodova mora u umaku od vrhnja, a ovaj frigane lignje s pomritom i tartar umakom...
Prava hrana za pokretanje sivih moždanih ćelija koje zadnjih 10 dana rade milijun na sat.



Meni iz snova

Juha od domaće kokice koja se kuha manje od tri sata na laganoj vatri s rezancima od domaćih jaja
Purica s domaćim mlincima (pečenim u krušnoj peći)
Mješana salata
Orehnjača







- 18:08 - Komentari (2) - Isprintaj - #