Što se desi kada policiji isključite struju radi dugova!?
[ # ]


Image Hosted by ImageShack.us
Pokušaj naplate duga od 8400 KM, koliko je Policijska uprava Drvar za četiri mjeseca dužna isplatiti Elektro-Drvar, okončan je uhićenjem direktora Stjepana Vukančića i četvorice djelatnika ovog poduzeća ...
... protiv kojih nakon informativnog razgovora policija najavila podizanje krivične prijave. "Kratki spoj" dogodio se prije desetak dana, kada su radnici Elektro-Drvar, u znak upozorenja, na dva sata isključili zgradu PU-Drvar s naponske strujne mreže, kako bi tako primorali odgovorne da nagomilani dug saniraju.

Samo minutu nakon što se njihova zgrada našla u mraku, policajci PU-Drvar uhitili su i na informativni razgovor priveli četvoricu djelatnika poduzeća Elektro-Drvar. Nakon što je njihov direktor Stijepo Vukančić zatražio da mu puste djelatnike ubrzo je i on, kaže, službeno pozvan na informativni razgovor zbog, smatra načelnik PU-Drvara Borislav Kelčević, nezakonitog isključenja, koje je obavljeno bez prethodne obavijesti i predočenog naloga.

Umjesto podmirenja duga, direktor drvarske Elektre mogao bi zaraditi i krivičnu prijavu zbog, pojašnjava načelnik PU Borislav Kelčević, sumnji da ima elemenata zlouporabe službenog položaja. Prvi čovjek drvarske policije cijeli je slučaj okarakterizirao kao međunacionalni sukob, jer je uvjeren da se dužnici u poduzeću Elektro-Drvar svrstavaju po nacionalnoj strukturi, što se vidi iz naših pruženih asistencija ovom poduzeću. Umjesto očekivane solidarnosti i prozivki za segregaciju po nacionalnoj osnovi, optuženi Stijepo Vukančić je, kaže za naš list, preko posrednika dobio prijetnju Marinka Mihaljevića, županijskog ministra MUP-a Hercegbosanske županije "kako bi mogao završiti u Zeničko-dobojskoj županiji jer u Drvaru provodi hajdučiju".

- Nije istina da smo struju isključili bez naloga - priča direktor Vukančić, dodajući da su zbog neizmirenog duga PU-Drvar dvaput poslali pismenu obavijest na koju nitko od odgovornih nije reagirao. Glasnogovornik policije Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak smatra da direktor Elektro-Drvar u ovom slučaju nije ispravno postupio jer prema odluci koju je 1997. donijela županijska Vlada zbog neplaćenih računa za utrošenu električnu energiju ne može se obustaviti isporuka struje: objektima, uređajima i postrojenjima županijskih organa, među kojima je MUP.

Njegovo tumačenje kontraargumentima, osporava privedeni direktor Stijepo Vukančić, koji smatra da je ovakva ureda nevažeća jer su poslije nje doneseni opći uvjeti o isporuci električne energije na razini Federacije BiH. - Ja sam pročitao i tu odluku Vlade Federacije BiH u kojoj stoji da se isporuka električne energije ne može spriječiti subjektima i poduzećima značajnima za zaštitu života i zdravlja ljudi.

Što da je u tom trenutku trebala hitna policijska intervencija, a PU Drvar bila je bez električne energije sat i pol - pita se glasnogovornik Ivica Vrdoljak. Na popisu dužnika Elektro-Drvara našla se Općina Drvar s više od 4000 KM duga, Veterinarska stanica sa 2464 KM, Radio Drvar sa 2750, dvije srednje škole s oko 1200 KM, ali su, za razliku od policijske uprave, njihovi čelnici spremni dug i platiti.

U Vladi Hercegbosanske županije, koja je dugove svojih proračunskih korisnika dužna podmiriti, "kratki spoj" između policije i Elektro Drvara nisu željeli ni prokomentirati. Hoće li zbog incidenta biti smjena u PU Drvar, pitanje je na koje odgovor nismo jučer mogli dobiti u uredu za informiranje EU-IPM.

U pismenoj izjavi koju je u PU Drvar dao direktor Elektro-Drvar Stijepo Vukančić, među ostalim piše kako ga je policija pitala je li i kada je služio vojsku. Nakon što je Vukaničić kazao da je vojsku služio 1983. u Zaječaru, uslijedilo je pitanje ima li čin rezervnog vojnog starješine koji se inače davao oficirima JNA u bivšoj Jugoslavije.

(Večernji list)

04.04.2006. ...11:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

 

< travanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv