LIVNO U ZAPALJENOM AUTOMOBILU ŽIVOT IZGUBIO MIRO PETROVIĆ (47)

09.05.2006.

MESAROVA SMRT POD VELOM TAJNE
O načinu na koji je nesretni Petrović izgubio život u livanjskoj javnosti se, naravno, ispredaju različite priče, počevši od takvih da je on sam sebi presudio, do onih u kojima se sumnja da se tu radi o brutalnom ubojstvu...
LIVNO - Iako DNK analiza još nije potvrđeno, posve je sigurno da je u petak ujutro u svom zapaljenom automobilu u livanjskom gradskom naselju Brina život izgubio livanjski mesar Miro Petrović (47), rođen u Kaknju.
Riječ je o izuzetno susretljivom čovjeku, koji je zajedno sa svojom suprugom i petnaestogodišnjim sinom dosta skromno živio u svojoj obiteljskoj kući na Brini, nedaleko od samog mjesta tog tragičnog događaja.
O načinu na koji je nesretni Miro izgubio život u livanjskoj javnosti se, naravno, ispredaju različite priče, počevši od takvih da je on sam sebi presudio, do onih u kojima se sumnja da se tu radi o brutalnom ubojstvu iz zasjede, gdje su počinitelji paljenjem automobila i njegova tijela, navodno, željeli ukloniti vlastite tragove ovoga teškog zločina.
Istraga koja je u tijeku još u konačnici nije rekla svoje. Tako se ni nakon obdukcije tijela, koja je u petak popodne obavljena u livanjskoj bolnici, u subotu u Županijskom tužiteljstvu nije mogao dobiti ni jedan novi detalj u vezi s ovim teškim događajem. Kazano nam je samo kako istraga još traje i kako su, radi identifikacije, uzorci tijela nastradalog upućeni na DNK analizu.
O nalazu obdukcije nije želio govoriti ni čovjek koji je obavio taj posao, sarajevski patolog Ilijas Dobrača. Na šutnju se odlučio nakon konzultacije sa županijskim tužiteljem koji vodi istragu Mladenom Stojanovićem.
Za razliku od Županijskog tužiteljstva, MUP Hercegbosanske županije je putem svog priopćenja za javnost ipak otkrio određene veoma značajne činjenice do kojih se došlo u dosadašnjem dijelu istrage cijelog slučaja. Naime, u potpuno izgorenom automobilu pronađen je pištolj C.Z. call. 7,65 mm , za koji je utvrđeno da je pripadao pokojnom Miru Petroviću. U automobilskoj olupini također su pronađene i dvije čahure istoga kalibra. U biti to su i jedini detalji koji su u vezi s ovim tragičnim događajem do sada službeno obznanjeni.
Međutim, iz neslužbenih izvora doznajemo kako je prigodom obdukcije na lubanji pokojnika u predjelu sljepoočnice pronađen trag nastao od metka, što, naravno, samo po sebi upućuje na zaključak da Miro nije preminuo jedino zbog vatre koja je zahvatila automobil.
U cijeloj ovoj priči možda je zanimljivo istaknuti i to da u trenutku tragedije novac koji je prethodnog dana bio u džepu ovoga nesretnika nije bio s njim u automobilu. Ostao je, navodno, u kući, u hlačama koje je toga prethodnog dana nosio.
Kao što smo već pisali, pokojni Miro je u petak ujutro iz svoga doma otišao i bez svog mobilnog aparata, slučajno ili namjerno, nije poznato.

Frano MIOČ

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.