Komentari

livno1.blog.hr

Dodaj komentar (137)

Marketing


  • Je su li nam i ovo , donijeli ""demokrati " "koji su nas izvukli iz komunistickog mraka .?????
    Slabo se ja nesto sjecam da joe ovakvih stvari bilo prije 1990

    avatar

    10.05.2006. (13:21)    -   -   -   -  

  • A ti kao zaboravio sva ubojstva i silovanja koja je pocinila udba?

    avatar

    10.05.2006. (20:55)    -   -   -   -  

  • Nisam ti ja bas zaboravko ! Dobro pamtim !!!!!!!A ne lazem. A sve sto ne valja osudjujem.
    Dakle da zakljucim , ovo o cemu ti pises , trebas i dokazati , argumentirano , cinjenice ....sve drugo je magla i rekla kazala . I jos nesto gospodine , pobrko si skroz temu , ja o jabukama ti o kruskama , ja sam mislio da je ovog jadnika ubio kriminalac ili vise njih zbog para a ti odma o tajnim sluzbama i zavjerama sto je priznaces drugi par opanaka .

    avatar

    11.05.2006. (13:40)    -   -   -   -  

  • Lipo od tebe da osudujes sve sto ne valja.
    Samo od kud izlaze ti kriminalci? Kriminalcom se ne postaje priko noci.
    Zasto ti smeta i sama pomisao da se ovo ubojstvo rimuje s udbinim stylom?
    Iz ovog sto pises, namece mi se zakljucak, kako su ti "demokrati" oduzeli privilegije koje si nekad uzivao. Mozda se varam?

    avatar

    13.05.2006. (06:12)    -   -   -   -  

  • najpametniji

    'dje si POARO,mai sto novo u vezi ovog ubojstva? Jasno nam je da covjek ljevak nije mogao sebi pucat' u desnu slipoocnicu,osim ako nije razmisljao kako da zajebe i obitelj i muriju?! A ,mozda, su i krimosi to namjerno uradili da bi obitelj postedjeli troska sa'rane? Znate nema ukopa uz nazocnost svecenika onima sa suicidalnim tendencijama! Ovi moderni kriminalci 'oce da zajebu i crkvu! To Vam je borba za trziste!!! JER I MAFIA I CRKVA SU PROFITABILNE TVRTKE!!! Ma...sredicemo mi,vec,mafiju ali kako da sredimo apostole kad nas od njih dijeli skoro dva milenijuma????? Nego VERNE,ako te ima...smisli i jedan VREMEPLOV,pa da se otisnemo NATRAG NA POCETAK APOSTOLSKE BUDUCNOSTI(od sada je moj nadimak:adjutant SVARCENEGER,kuzite...)!

    avatar

    13.05.2006. (17:06)    -   -   -   -  

  • Ma zadovoljni ako si ti u stanju sam sebe skuziti...

    avatar

    13.05.2006. (22:34)    -   -   -   -  

  • najpametniji

    Racku si ti moj zadovoljan?! Za ovakvo stivo ti treba malo vise obrazovanja! Ima li u Livnu neko obrazovaniji i nacitaniji jer objasnavati neukima sto je kadar uciniti POARO,sto su to suicidalne tendencije,sto su profitabilne tvrtke,sto je APOSTOLSKA CRKVA,sto napisa JULES VERNE,kako funkcionise VREMEPLOV,sto"uradi Svarceneger"u nekom filmu i sl... je gore nego Sizifovski gurati stinu uzbrdo!!! Dragi moji Livnjaci...vise skole..vise skole,a manje nacionalnog folklora,manje sovinizma,manje zadrtosti,manje psovanja...MANJE KRKANLUKA...i sve ce biti u redu!!!

    avatar

    14.05.2006. (01:17)    -   -   -   -  

  • ferec

    Ajde ne seri hadjutuntu, ta sranja sto ti spominjes nisu zanimljiva niti vazna. Tako kao ti mili zlobnik kojemu je srce potamnilo a mozak zaludio. Tipicna pogancina. Bosankohercegovacka udba ima svoje metode koje su vrlo istancane kada se radi o ubojstvima.

    Zasto ovo ubojstvo nebi moglo biti djelo udbe i nejzinih bosanskohercegovackih pristasa ?

    avatar

    14.05.2006. (02:56)    -   -   -   -  

  • ###

    Tocno, udbasi ovise uvijek od drzave i oni su drzavni sluzbenici bili, ma koja drzava bila.

    Sta mislite da i raniji udbasi danas vijerni bosnanskohercegovacki sluzbenici i izvrsitelji zlocina u ime drzave Bosne i Hercegovine ?

    avatar

    14.05.2006. (02:58)    -   -   -   -  

  • Ovde ne triba biti psihijatar, pa zakljuciti, kako se kod tebe radi o odredenom poremecaju, kojeg psihijatri, istina nisu u stanju otkloniti, ali u svakom slucaju mogu ga ublaziti.
    Ides jos malo dalje, pa guras u stranu taj poremecaj, virujuci da ga satorovackom naobrazbom mozes prikriti.
    Mrzis Crkvu, volis filmove snimljene na temu nasilnickog badavluka, citas stiva za dicu...
    Ima nade da ce se i s tobom moci razgovarati.

    avatar

    14.05.2006. (11:51)    -   -   -   -  

  • Ne triba se puno razmisljati. Onog momenta, kad, ulica zna o odredenom ubojstvu, vise od sluzbenog iskaza policije, a ubojica nestao.
    Kako drukcije razmisljati nego da je vlast upletena?

    avatar

    14.05.2006. (12:10)    -   -   -   -  

  • ferec

    Jeli to se javio od srama nepotpisani hadjutunt u prizadnjem tekstu ?

    avatar

    14.05.2006. (13:13)    -   -   -   -  

  • najpametniji

    Satrovacka naobrazba...Pa to ti je puka zajebancija,atavizam koji svi vi gajite u Livnu! Nemam nista protiv Isusove propovijedi ali protiv apostolske crkve...itekako! Malo si mi glup i neobrazovan da bih ti to objasnio. Na tu temu mogu da razgovaram,samo,sa svecenicima,pogotovo,ove nase provinijencije. Filmovi? Ko ih ne voli,a pogotovo trilere? VERNE-stivo za djecu?! Neznalico,radi se o genijalnom liku,futuristi cija su opazanja bila osnov za mnoge znanstvene poduhvate,narocito u kozmologiji!!! A o VREMEPLOVU i mogucnosti mijenjanja termodinamicke strijele vremena,crvotocinama,naelektrisanju crnih rupa i td...i td...(kome ja pricam ovakve stvari?) I...ostaje ti samo nada da ces samnom,ikada,razgovarati! Trebace ti mnogo i mnogo sati provedenih uz knjige,enciklopedije,mnogo kazalisnih predstava,filmova svakakvog zanra,putovanja,upoznavanja sa raznim kulturama,sati i sati provedenih po opservatorijima i sl...

    avatar

    14.05.2006. (14:11)    -   -   -   -  

  • ferec

    Kod nas nema satrovacke bolesti koju ti nazivas naobrazba, to se kod nas en gaji niti se ikada gajilo. To je jezik i naobrazba gornjogradskih bandita sarajeva koji sa Livnom nemaju nista. Tako se oni sporazumivaju da bi sakrili svoje zlocinacke namire i aristokratisticko-fasiticke razgovore protiv seljaka i Livna

    Sveta katolicka i apostolska crkva je Isusova crkva, dakle tko ima ista protiv apostola je protivnik Isusa samoga, a to su Bosanci masovno.

    A to o vrimenoplovu je samo jos jedna od mnogih crvotocina u tvom umu, od naobratnog tumacenja Verna od svakojakuh drugih.

    A zasto ce mi tribat " mnogo i mnogo sati provedenih uz knjige,enciklopedije,mnogo kazalisnih predstava,filmova svakakvog zanra,putovanja,upoznavanja sa raznim kulturama,sati i sati provedenih po opservatorijima i sl... " ?

    Radi cega, sta ce mi to ?

    avatar

    14.05.2006. (14:45)    -   -   -   -  

  • najpametniji

    E...FEREC-KUREC! Ako ne gajite satrovacki zasto gajite ikavicu kada to nije knjizevni jezik nas Hrvata,a BOGAMI niti obrazovanih Livnjaka?! U vezi s crkvama...prorocima...svetim knjigama...i sl. si pobrk'o loncice! Nije ni vrijeme ni mjesto da o tome s tobom raspravljam. Samo cu ti jednom reci:"Ne uzimaj,uvijek,zdravo za gotovo sto ti tvoj PRATAR kaze!U SVIMA NAMA JE BOG i crkva,nekada,I NIJE POTREBNA KAO POSREDNIK,A POGOTOVO NE NJENI "sluzbenici"!" I koliko ja znam religija i kozmologija su itekako povezani,npr.preko VELIKOG PRASKA, odnosno BOGA(Prije je sve bilo NISTA,nije bilo niti vremena niti prostora-rece LEMETRE-belgijski "svecenik" i postavi teoriju)!Ma... i ne moras nista citati,nista raditi,zabi se u taj svoj kamenjar,poput kameleona,samo mjenjaj boje i cekaj da ti nesto uleti u usta..'bem li ti KORALNI GREBEN!!! Ali ne moras da cekas VELIKI STISAK jer si vec NISTA!!!

    avatar

    14.05.2006. (15:28)    -   -   -   -  

  • ferec

    Ikavica je hrvatski jezik bez obzira jeli ga neko proglasio knjizevnim ili ne. Satrtovacko ko u gornjogradski bosanaca nema nista. Potriban je posridnik i potribna je crkva inace nema nista od tvoje vire. Oslanjas se na gluposti i izmisljotine. "U svima nama je bog" kakko tvrdis je nikakav izgovor. To bi znacilo da ljudi mogu napravit boga ko u islamu. To krscanstvo nije. A tvoja nadrivira sa velikim praskom je obicna glupost i izmisljitina. A sta ti je taj "veili stisak" i zasto sam "nista" ?

    avatar

    14.05.2006. (18:04)    -   -   -   -  

  • mashet

    To da sam malo glup i neobrazovan, je ipak samo tvoja procjena, jer ako sam glup, ne smeta tebi da pokusas nesto objasniti, naravno bez angazmana da ja razumim. Ovo "provinijencija", nadam se da je pogreska...
    Vizije i fantastika su jedno a znanost nesto sasvim drugo...
    Doli spominjes Lemetre, vjerujem da se radi o Lemaitre, cuo si za teoriju velikog praska, vjerojatno se radi o BING-BANGU, ali to ostaje samo teorija...
    I jedan savjet, ne pokusavaj ostavljati utisak sveznalice, jer takvi ne postoje.

    avatar

    14.05.2006. (20:57)    -   -   -   -  

  • ferec

    Kome to ti mashete odgovaras jeli ovome hadjutuntu ili meni ... ili je to stari poznanik hadjutunt koji se otriznijo pa vidio sta napisa. Ovaj zadni tekst no se vise cini kao neko objasnjenje pisanja hadjutunta sto bi drugi mogli misliti. Ako misli da tako ja mislim onda se vara.

    avatar

    15.05.2006. (00:24)    -   -   -   -  

  • Kakav sveznalica? Pa...ja tek sad"Znam da nista ne znam"! Ali sam obrazovaniji od najmanje 99/100 Livnjaka,a i to ti je dovoljno da im "solim pamet". Nekad je to bio kraj sa dosta studenata i svrsenih diplomaca,a sada??? Samo...krkani,neznalice,kocijasi sa psovackim vokabularom,ljencuge i sl. U vezi s Lemetrom napravio sam lapsus calami i ,odista,si u pravu, covjek se zove Georges-Henri Lemaitre i teorija je BIG-BANG Theory,a ne BING-BANG(vidis i tebi se potkrade greska ali vjerujem da nije iz neznanja) i pravi je aksiom i za znanstveni svijet i za crkvu...U znanosti ti sve pocinje od misaonog eksperimenta,od vizije,fantastike i sl. Zamisli,molim te,sto su u pocetku suvremenici Ajnstajna mislili o njegovoj teoriji?...A ovome ferec-kurec-u sto je maksimalno zakrviljeno prostorvrijeme,sunovrat bilo kakvih informacija u golom singularitetu,velika implozija...e...to neka sam nauci-za pocetak postoje i slikovnice iz astronomije za djecu i najlakse mu je da pocne od toga!!!"Zivjeli profesori,zivjela akademija..."

    avatar

    15.05.2006. (12:48)    -   -   -   -  

  • mashet

    Oprosti ferec, ako si se osjetio prozvanim, samo sam tio skrenuti paznju adjutantu.

    avatar

    15.05.2006. (20:16)    -   -   -   -  

  • mashet

    Hvala na ukazanoj pogreski, poslije greske se lako pravdati..., ali ipak mislim da razumis, kako i nije tesko napraviti gresku u rici, koja ne vuce korijen iz materinjeg jezika:-).
    I sad mi sinu ideja!
    Zasto mi Livnjaci ne bi razgovarali ukazujuci na greske, bez krkanluka?
    Oprosti, bio bi ti zahvalan da mi objasnis ric krkanluk.
    Unaprid hvala.

    avatar

    15.05.2006. (20:25)    -   -   -   -  

  • najpametniji

    Ovako...etimoloski,odista,ne znam od cega,od koga i kada je rijec nastala ali u nasem livanjskom zargonu rijec KRKAN znaci: Npr. srijeda,oko podne,pazarni dan. Glavna ulica prepuna glasnih mladica,golobradih,sa uskim majicama i frizurama"tarzankama",cuje se vika,a najvise rijeci i recenice:TIZI,NJIZIH,KRUV ti jebem,jeb'o te Isus...upravo su izisli iz svojih Mercidisa i Bemvea,a na njima umjesto medjunarodnog znaka BiH samo CRO iako imaju bosanske tablice,poneko jos nosi i "U" i sl.a...evo ih i KRKANKE:doduse,zgodne,spustenih traperica,vidljivih tangi,izvaljenih sisa,frizure iste-kao J.LO.,domundjavaju se i one nesto,u stilu ...Vidi,bona"onog krkana",on bi samenom u auto...ima i onih koje su presle na kajkavski k'o da su dosle sa Zagrebacke pijace...tata gastarbeiter kupio najnoviji mobitel(Samsung ESCADA)-sto vise cirkona i "Svarowski"kristala,to bolje,samo neka sija... I sto da ti kazem...SUMA SUMARE:KRKAN+KRKANKA=KRKANLUK!!!

    avatar

    16.05.2006. (12:13)    -   -   -   -  

  • mashet

    Hvala ti adjutante,
    Lipo si ovo objasnio, ulozio si puno znanja, truda i sto je najbitnije u svemu, nisi pokusavao sakriti tu tocku s koje odredeni Livnjaci gledaju, vide i zakljucuju.
    Mozes mi virovat, i meni bude tesko kad vidim momka koji bolje izgleda od mene, i jos vodi curu, kakvu ja nisam u stanju ni sanjati. Ma sta, ne samo da bi ga nazvao "krkanom" nego bi ga iz zavisti krkno... i jos kad ga vidim kako nonsalantno zalupi vrata jednog mercedesa ili bmveja a pri svemu se ne stidi ni izrazavati na livanjskoj ikavici (koja je starija od livna), nervira me, viruj mi da me nervira.
    Molio bi da mi netko objasni kako se postaje krkan!!! Po onoj: "Bolje da ti zavide nego da te sazaljevaju". Hvala!

    avatar

    16.05.2006. (20:15)    -   -   -   -  

  • ferec

    Eto dragi livnjaci,

    zar je moguće da oni i onakvi koji nas nazivaju imenima poput "krkan"
    imaju mista u našim mislima, među našim prijateljima, u našeme gradu i
    u našoj općini ? Zar je moguće da takve svojim rukom pozdrvaljamo na ulici ?

    avatar

    17.05.2006. (01:28)    -   -   -   -  

  • Ne treba ti niko objasnjavati , ti to vec jesi !!!! Vrlo si zlonamjeran , lazljiv , gadljiv i pravis se blesav a to nisi.Automatski si po definiciji KRKAN ! Preskocio si namjerno sve ono sto je vazno , a ufatio se mladog momka koji ima auto i curu.Pa to ima svak ko je mlad .Ili bi barem trebalo da ima.Ikavicom pricaju sve nacije i vjere skroz gore do Travnika , pa zavrni na drugu stranu do Bihaca ( ukljucujuci i mene ) i zaista se varas ako iko ima ista protiv ikavice , a takodje si u zabludi ako mislis da samo Hrvati pricaju ikavicom.U gadnoj zabludi ! Hlib , mliko , varenika , lipo , bilo , dite ....su rijeci koji ces svaki dan cuti u tebi tako mrskom Gornjem Gradu, Fehri , Begluku , Prikorici ( pazi sad , Prikorika , naselje starih Livnjaka ( mahom Bosnjaka ) [ a nije Prijekorijeka nego bas Prikorika ] Preskocio si pomodarstvo , izvjestacenost nacionalizam ,sovinizam , fasizam , iracionalnu mrznju svega onoga sto je drukcije nego moje i nije isto kao njemacko ..... stiklu i livadu , izvorni govor vasih predaka koji se mjesa sa ovom grozotom od jezika kojeg je napravio potpuno bezuman covjek > Namjerno si preskocio tablice , valutu i slicne stvari > Ima li u Kninu naljepnica SiCG , YU , ima li dinara ima li zastava , ima li ?....nema !!!! to isto samo drugog znakovlja ima u Livnu . Zasto? Zato sto su Srbi zivili u HR samo tricavih 800 godina a mi smo u Livnu bili prije planktona.{ Krkanluk nema nikakve veze sa ikavicom i sa selom , } Ako jos uvijek ne znas kako se postaje krkan , objasnicu ti / Pljunes na drzavu koja ti je sve dala , pljunes na predsjednika kojeg je cijeli svijet uvazavao pa se sastanes u Karadjordjevui sa predsjednikom kojeg je uvazavao samo nebeski narod. Pa sa njim skontas rat izmedju nas dvojice do posljednjeg balije.Pa u ime macehe ubijes majku.Pa odvedes svog skolskog druga u logor da bi mu objasnio kako se ide u Europu. Pa mu srusis bogomolju jer nece valjda sa dzamijom u Evropu .Pa mu srusis STARI MOST jer nece valjda pjeske u Europu , nego SAMENOM u BMW-u , pardon, ispricavam se , bmveju ,( UKRADENOM ) kojem NONSALANTNO zatvoris vrata.Tako se postaje i ostaje krkan , odnosno NECOVJEK!!!!!!!!

    avatar

    17.05.2006. (01:58)    -   -   -   -  

učitavam...